Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popis pokoje v němčině?

Od: ereyka2602 odpovědí: 9 změna:

Ahoj chtěla bych poprosit nějakého dobrého němčináře jestli by se mi na to nepodíval. Mám za úkol (2. ročník SŠ) napsat popis toho kde bydlím a potom popsat můj pokoj. Něco jsem dala dohromady, tak kdyby jste my mohly napsat kde mám chybu, nebo jestli to vůbec dává smysl? :) :D

PS: němčina mi moc nejde :D :D

Mein Haus und mein Zimmer

Ich lebe in der Stadt Ostrava in Výškovice. Ich lebe in Hochhaus, in einer Drei-Zimmer-Wohnung. Es gibt sieben Zimmer. Der Vorraum , das Wohnzimmer, das Schlafzimmer, das Badzimmer, die Toilette, die Küche und mein Zimmer. Wir haben auch eine kleine Abstellraum.

Ich habe mein Zimmer mit meiner Schwester. Es ist recht klein und gemütlich. Wir haben die orange Teppich, die Wände sind gelb. Gegenüber der Tür ist ein großes Fenster. Auf dem Fensterbrett haben Fotos mit Freunden und Familie. Deneben der Tür steht Schrank, wo wir habe Bücher haben.

Entlang der Wand habe ich meinen Schreibtisch. Über dem Schreibtisch ist ein Regal und neben ihm ist ein kleiner Schrank, wo wir habe Kosmetik.

Wir haben ein Bett auf dem Boden, unter dem Bett, und wir haben jeweils ihre eigenen Kleiderschrank es gibt auch die Schwester seinen Schreibtisch. An der Wand wir habe jeweils ihre eigenen der Pinnwand, wo wir haben unsere Foto mit Freunden.

Unser Zimmer ist sehr klein, so dass es überhaupt geht, was wir hier haben. Aber ich bin froh, dass unser Zimmer, ich bin in ihm fehlt.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Nejde ti moc nejen němčina, ale i čeština! Piš prosím bez smajlíků, lépe se to pak čte. Opravy máš v obrázcích.

V němčině si dej pozor na rod podstatných jmen (musíš se řídit rodem podst. jmen v němčině) na používání členů (píšeš-li o něčem poprvé, použij člen neurčitý), na skloňování (po vazbě es gibt je nutné použít 4. pád), na časování, na opakování sloves (kde to půjde, nahraď slovesa sein a haben jinými slovesy) a na slovosled (ve větě vedlejší musí být přísudek na konci).

Oprav si němčinu (na češtinu si dej příště větší pozor) a vlož sem opravený text, zkontroluji ti jej.

Popis pokoje v němčině?
Popis pokoje v němčině? #2
misickamuck
hodnocení

ivezez: Je pěkné že si jí chtěl pomoct, ale opravdu myslíš, že se v těch tvých čárách vyzná? Podle mě jen těžko, místo toho abys jí kontroloval pravopis, si jí mohl pěkně vysvětlit, co ty čáry a vsuvky znamenají, aby vůbec věděla co s tím má dělat.

Jinak promiň, já ti neporadím. Němčina není moje silná stránka. Sama s ní bojuji.

praivo*

1. Chtěla.

2. Nedělej, že nejsi autorka otázky, my to poznáme..

iz*

Mišičko, dělej si legraci z jiných, netvař se, že neumíš přemýšlet, a netvrď, že nevíš, co´s napsala!

Co s větou o "posteli na podlaze pod postelí"; tvrzením, že záchod, předsíň, koupelna a kuchyň jsou pokoje (vměstnat do třípokojového bytu pokujů sedm je taky "kumšt") udělat jiného, než je podtrhnout?

Chybějící slovo (podmět) nebo koncovku bys na střední škole z opravy už také mohla chápat...

Vyber si: Buď budeš spolupracovat, pak se něčeho dobereme, nebo se na to vykašleš.

Já z tvého úkolu pětku nedostanu a úkol/y za nikoho psát nemíním.

Jasné, takže by měla doplnit členy a vyhodit některá slovesa, nebo je dát klasicky na konec řádku... Také jsem z toho nebyla nejdřív úplně moudrá, ale stačilo se trošku začíst a hned je vidět, co se s tím má dělat:)

iz*

Přesně tak: Stačí se začíst ...

Ale zkusím to trochu usnadnit:

Jednoduché podtržení: jedno slovo> nahradit něčím jiným (např. místo určitého členu člen neurčitý) věta> nedává smysl (napsat jinak)

Dvojité podtržení: chyba/y

Přeškrtnuté"V"> něco chybí (někde koncovka, jinde člen, ...)

Šipka> přehodit slovosled

ereyka2602
hodnocení

Lidi díky :) Jenom, nevíte jak bych měla napsat, že mám postele v patře, nevím jak to vysvětlit česky natož německ..

ereyka2602
hodnocení

Lidi díky :) Jenom, nevíte jak bych měla napsat, že mám postele v patře, nevím jak to vysvětlit česky natož německy..

pohanka*

Kus nábytku je palanda nebo-li patrová postel, nebo vybudované, vestavěné patro na spaní - vestavba, kde je většinou více místa na spaní, většinou pro dvě osoby

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]