Nejste přihlášen/a.
Jsem v deváté třídě a budu mít 5 z matiky.Bojím se,že se nedostanu na žádnou školu.Teda..na moji vysněnou školu.Je to sice učňák,ale berou tam míň žáků,než se hlásí.Berou podle průměru.Ten budu mít 2,0.Chci se zeptat,jestli když uvidí pětku na vysvědčení moji přihlášku hned zamítnou,nebo budou brát opravdu podle průměru,kterej si myslím není zase na učňák špatnej.Máte s tím někdo zkušenost s pětkou v devítce?
Vypadá to špatně, si myslím. Ale profesoři možná pochopí, že je to z matiky - a ta nejde hodně lidem.
Neco sem posli nazev skoly a obor a lidi se ti tady po tom podivaji.
Mimochodem je divne, ze nekdo, kdo me celkove prumer 2,0 se nedokaze naucit par zakladnich veci z matematiky na to, aby z ni dostal celkove trojku, nebo v horsim pripade ctyrku.
Prostě se tu matiku nedokážu naučitNa škole jsem se byl s našima podívat,divili se tam,že chci s tímhle průměrem na učňák,ale je to něco,co by mě moc bavilo.Matika tam bude jenom jednou,nebo dvakrát týdně.Je to reprodukční grafik.
Průměr je sice pro učiliště slušný, ale dočetla jsem se, že pro obor reprodukční grafik jsou ze ZŠ důležité čeština a matematika.
Poradila bych dát na první kolo přihlášku na reprodukčního grafika, ale moc se k tomu neupínat. A pro druhé kolo bych vybrala učiliště s 1,5 až2 hodinami matematiky týdně za celou dobu učení. Tam by ta nedostatečná nemusela tolik vadit.
---- Reprodukční grafik (charakteristika oboru)
doplněno 29.01.14 01:39:Ještě mne napadá možnost zkusit se dostat na podobný obor, pořádně "máknout"na matematice (ta se nedá naučit, tu je potřeba pochopit) a potom zkusit přestup.
Je to reprodukční grafik
Vedle tohoto ucebniho oboru existuje i stredoskolsky obor s maturitou (34-41-M/01 - Polygrafie).
Zajimave, ze v popisu toho tveho oboru 34-53-H/01 se doslova pise:
Pro vzdělávání v tomto oboru jsou významné vyučovací předměty (vzdělávací oblasti) základní školy:
Český jazyk, Matematika
Učivo uvedených předmětů je důležité pro tento obor a bude na střední škole rozvíjeno a prohlubováno.
Dej tuto odpoved precist rodicum, at maji moznost pochopit ty nabizene obory z toho odkazu na klasifikaci oboru registrovanych pro vyuku v letosnim roce a dale at vidi, ze jsou i podobne obory, jako chces ty, ale s maturitou, pripadne dokonce stredni skola. Treba ty jine obory bude i blize tvojemu bydlisti.
Urcite vyberu oboru a skoly venuj dostatek casu. Je lehci se rozhodnout spravne ted, nez pristi rok resit prestup na jinou skolu. Rodice ti s rozhodnutim urcite radi pomuzou.
Tak kdyz uz ses tam byl podivat, tak vis co asi chteji.delas nejake prijimacky?no a jestli tam maji, ze beroj podle prumeru, tak se podivi, ale treba to skousnou.na prihlasku davas vysvědčení za posledni čtyři pololeti, tak jestli tam to s tou matematikou nebylo tak hrozne.samozrejme podej 2 prihlasky.hodne stesti...
berou tam míň žáků,než se hlásí.Berou podle průměru.
Praha, Prelouc a Jicin jsou snad vice zamerene na pocitacovou grafiku.
Urcite dej tuto otazku precist rodicum, at se maji moznost v tech skolach zorientovat.
Ne, tech pet skol jsou vsechny skoly, ktere nabizeji ten obor 34-53-H/01 Reprodukcni technik jako 3-lety ucebni obor s vyucnim listem.
V tom Velkem Porici je jedna z tech 9 skol, ktere nabizeji obor 34-53-L/01 Reproduckni technik jako 4-lety ucebni obor s maturitou.
Vsimni si toho pismenka v oznaceni oboru: H = vyucni list, L = ucebni obor s maturitou
Tadfil, v životě nemůžeš často dělat mrtvého brouka a čekat, že to nějak dopadne. Proč jsi to nechal dojít tak daleko? Když matiku nedokážeš zvládnou sám, proč si nezajistíš doučování, konzultace, hodiny navíc? Vím, že neodpovídám na tvůj dotaz, ale vysvětli mi, proč jsi to nechal takto padnout na hubu?!
Něco podobnýho jako je tazatel máme doma. Je to nadělení ! Jenže u nás jsme to díky ,,nastolení vlády tvrdé ruky´´, zaheslování počítače a podobných nepopulárních akcí dokázali dotáhnout aspoň na 4 z chemie.
Jenže základní problém je v přemýšlení toho našeho puboše - ono mu prostě stále ještě zřejmě nedocvaklo, že jestliže chce jít na střední školu, tak se holt bude muset učit. Je sice krásné, že pilně opečovává svůj FB profil, ale z toho se přijímačky nedělají.
Jiná věc je to, že na rozdíl od doby, kdy jsem já dělal přijímačky na průmku, kde brali jednoho uchazeče ze tří, dneska je situace poměrně opačná - ,,díky´´ dnešnímu systému financování škol, kdy jsou školy placené ,,od kusu´´ berou ke studiu opravdu i ty, kteří by za socíku měli problém dát i učňák. Takže doufám, že se i ten náš mladej na školu dostane. Ovšem pro jistotu máme plám ,,B´´ - tedy pokud ho díky tomu, že podělal to pololetní vysvědčení nevezmou, tak pomašíruje na učňák a maturu si může pak dodělat poté, co odezní puberta a snad dostane rozum - tedy na nástavbě, případně dálkově. Vím, že to je mnohem komplikovanější, ale co už teď.
Takže - vážený tazateli, můžete jen doufat, že Vás vezmou, byť je pravděpodobnost,podle mě, docela malá. Pokud ne, zkuste třeba taky nějaký učňák.
stejná zkušenost.. 7. třída. 3 a 4, přitom ještě předloni byl druhý v matematické olympiádě na okrese. nechce se zabrat do učení. jen ta vláda pevné ruky nejde nějak u nás nastolit. tatinek vždycky " vyměkne " - musíme ho přece nechat zarelaxovat, aspoň jednou, dvakrát ty tanky.. když mu znepříjemníme domov, chytne se party..."
nevím už, co dělat. mohu x krát opakovat, že když chci jít na školu, musím se učit.. ale ta zkušenost je asi na puberťáka nepřenosná..synek se hádá, že se zlepšil přece ( rozumějte přinesl jednu dvojku, no to je sice pěkný, ale...) bojím se, že do devítky z toho nevyroste.
Berou "kazdeho", protoze:
Na toho reprodukcniho technika se ale hlasi vice zajemcu, nez mohou brat. Asi ty zaky laka ta "pocitacova grafika".
Na druhou stranu je berou vsechny bez prijimacek, jen podle prumeru. Nektere skoly maji ustni pohovor. To plati pro ty 3-lete obory bez maturity. Tam si asi opravdu nemohou dovolit to prosivat jeste prijimackama. Ten 4-lete obor stejneho zamereni uz na skolach vyzaduje prijimacky (z matematiky a cestiny).
tadfil, všichni tady přemýšlíme, jestli s 5 vám vezmou přihlášku. Myslíte si, že jste natolik dobrý, že přijímací zkoušky zvládnete? A pak, že zvládnete učivo, které navazuje na to, které probíráte a nezvládáte v současné době? Máte tu odvahu? Přijetí na školu je jen první krok k dlouhé cestě.
To babkazov : S těmi přijímačkami je to, bohužel, tak, že se na spoustě škol nekonají - prostě berou studenty bez jakýchkoliv zkoušek. To jednak hodně napovídá o tom, jak škola povede studenty ke studiu a jednak je to podle mě naprosto demotivující, jelikož budoucí studentstvo na učení totálně hodí bobek, protože jakýpak stres - vždyť je přece vezmou, co by se učili...
ach ta matika
jen v práci mám dvě kolegyně, jedna s maturitou, druhá VŠ, a když narazíme na procenta.. tak jsou v koncích )
naše přednášející doktorka si nechává studenty vypočítat kolik je 75% ze 40 otázek, aby to správně napsala do požadavkům ke zkouškám. Inu VS má ktejaký vul. Matematika ( základy základní školy ), zaklady češtiny by snad měl každý VS zvládat i když má diplom třeba andragogiky nebo patologie. Je to ostuda. Desítky tisíc VS každý rok a jen pár % má rozum.
Neděste mě. Já o sobě říkám, že mi matika vůbec nejde - a v mém případě to opravdu není falešná skromnost - ale zrovna procenta jsou úplně primitivní.
Chci jít na učňák,ne na střední školu.Psal jsem,že berou podle průměru,na učňáky se zkoušky nedělají...jen jsem chtěl vědět,co udělají s přihláškou,na které je pětka.Mimochodem,když jsem tam byl s našima/to jsem ještě nevěděl,že budu mít tu pětku,říkal jsem jim že čtyřku/říkali mě na té škole,proč si s takovýma známkama nedám přihlášku na 4-letý obor.Když jsem jim řekl,že kvůli matice,že bych neudělal zkoušky,tak mě řekli,že bych si ty body nahnal na češtině a všeob.studijních předpokladech...ale to naši nechtěli a já taky ne,protože bych třeba plaval v matice dál,takže si myslím,že docela soudný jsem.
Podle tvych znamek soudim, ze asi nejsi zadny blbec, takze matematika ti nejde asi spise proto, ze ji nechapes, nez ze na to "nemas hlavu". Mozna by stacilo, aby s tebou nekdo probral matematiku od mista, kteremu uz nerozumis (at je to uroven 6.tridy nebo zacatky devitku) a vysvetlil ti to, aby jsi to pochopil, protoze na tom opravdu neni nic tezkeho. Jsou to vsechno jen naproste zaklady, ktere se daji pochopit "selskym rozumem" a neni zapotrebi se neco ucit zpameti a pamatovat si nejake slozite vzorce.
Az by jsi ztratil strach z matematiky, mohl by jsi klidne jit na ten 4-lety obor s maturitou. Takhle ti nezbyde nic jineho, nez pripadne po tom 3-letou oboru jit na nastavbu a v podstate se dostat na uroven toho 4-leteho oboru.
Zkus si jen tak pro sebe sehnat nejakou jinou ucebnici matematiky nebo i starsi ucebnice z predchozich rocniku a precti si je. Nedelej to snad ani tak kvuli lepsi znamce z matematiky (ta na konci roku uz stejne nikoho nezajima, ale alespon nepropadnes), ale delej to spise kvuli tomu, aby jsi si ulehcil zivot na ucnaku, kde budes mit matematiku dalsi asi 3 roky. Kdyz ji budes rozumet, tak se ji nebudes bat a treba se tam dozvis i neco zajimaveho.
Stale jsi jeste nenapsal, jake jsi mel znamky z matematiky v predchozich letech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.