Nejste přihlášen/a.
Jaké je nejhlubší místo Jižního oceánu ? Vím kolik měří, ale nevím jak se jmenuje
Příkop Sandwich 7 235 m
doplněno 26.01.14 15:19:wikipedie Jižní oceán (resp. Jižní ledový oceán nebo Antarktický oceán) byl oficiálně definován Mezinárodní hydrografickou organizací jako oceán obklopující Antarktidu až v roce 2000, nicméně mezi námořníky má tento pojem dlouhou tradici.
doplněno 27.01.14 17:59:zkus na google zadat "Příkop Sandwich" a ověř si to...
To se mýlíte.
doplněno 26.01.14 14:07:Díky, Claire, nechtěla jsem sem házet odkaz, ať se Robot přesvědčí sám
. Ale Pluta je škoda, přeškoda...
Tak tak, Jižní oceán je už pár let uznán. Více zde. My se ještě ve škole učili podle starých učebnic, že na Zemi jsou čtyři oceány. Nedávno jsem ovšem v jednom kvízu narazila na "Southern Ocean" a říkám si, šmarjá co to je? :D Tak jsem se poučila. Žijeme ve výjimečné době, že? Přelom milénia, ztratili jsme v soustavě jednu planetu, ale získali jeden oceán :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.