Nejste přihlášen/a.
brigádník dostal výplatu. za 3 dny ji celou utratil. každý den utratil 2/3 částky kterou měl + 10 korun navíc . jak velká byla výplata?
Promin, mas dobre zadani? Jak muzes kazdy den utratit 2/3, bud je to chytak nebo jsi delas srandicky.kdyz nemam zadnou castku, jestli je to for tak ti reknu, ze vyplata byla mala, kdyz ji utratil za 3 dny ![]()
cuca. Má dobře zadání. Jen musíš trošku přemýšlet, CO je v zadání napsáno. Pěkně si to rozepsat: první den utratil X. druhý den utratil Y a třetí den utratil Z. Dohromady měl třeba S. No a teď už stačí trošku logicky uvažovat a dosazovat ![]()
Tedy omouvam se, uz jsem z ty skoly asi moc dlouho, takze az sem prosim nekdo da ten postup, rada se opet priucim, ja fakt myslela ze je to spise for jako tenhle:
Prijde ucitel matiky do tridy a pta se:deti, tato mistnost je velka 20mčtverečních, svetlo sem dopada pod uhlem 45 stupnu, tak mi spocitejte, kolik je mi let.deti ziraji, za chvili se prihlasi pepicek a rika:48! Ucitel je nadsen, pepicku jak jsi to spocital.bratranci je 24 a tatinek povidal ze je polovicni d...l.
No uz se nebudu snazit radit v těchto tématech, sklanim hlavu a jdu ![]()
miklous. Já už jsem postup naznačila. Pak jsem dosadila za X, Y, Z dostala jsem rovnici, trošku sčítání a násobení zlomků a bylo to ![]()
Dobrý večer a děkuji za snahu, ovšem, jelikož jsem ze školy nějaký pátek, potřebuji nakopnout, ukázat správný a jednoduchý postup a poté si dle toho nacvičovat na dalších podobných příkladech. Ještě jednou děkuji za kladný přístup, já z toho Vašeho naznačování moc nepoberu ![]()
nebo lépe řečno u příkladu kde se to zmenšuje o polovinu či čtvrtinu problém nemám, na to jsem přišel hned,ale u těch 1/3 jsem na mrtvém bodě, tam nevím jak se zlomkama ![]()
no problém bude ve zlomcích, jak jsem jž psal dříve, hledám tu pomoc, ne povyšující se rádoby chytráky ![]()
však jsem to psal už dříve, že to neumím
tak jinak to zkusím jak vydělím 2/3x dvěma třetinami? doufám, že toto mi bude schopen někdo poradit, děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.