Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Právě jsem odešel od zkoušky s nepořízenou. (dálkově) Na rozdíl od spolustudující, která měla za jedna. Máme za sebou stejné přednášky, oba jsme se poctivě učili. Jsem snad matematický antitalent? Např: limita x/ln x,, x se blíží k nekonečnu. Další: integrál arctgx/x^2 +1. Tohle mi úplně stačí k odrovnání. To musím umět celý internet řešených příkladů, abych si poradil s těmito dvěma příklady? A to tam byl ještě Taylorův polynom s x ve jmenovateli a x=0. Řekl bych že je to naschvál. Ale jak to, že to zvládli ti druzí? Dík za názor.
Presne tak, priklad staci jeden dva na procviceni.
Dulezity je pochopit smysl a obecny postup reseni. Pak Te jen tak nejaky priklad neprekvapi.
ano, je důležité pochopit smysl a postup řešení. ale myslím, že to každému nestačí. je třeba " natrénovat " , spočítat nějaké množství příkladů ( to asi pro každého různé, určitě víc, než 2 a pak to člověka nezaskočí, u maturity, nebo u zkoušky na VŠ
pořád myslím, že je rozdíl, hledět na příklad spočítaný někým jiným na tabuli ( za mých časů ) a chápat ho, a pak , sám na zkoušce či písemce, kde je k dispozici omezený čas, bez většího váhání řešit. rozdíl je právě v tom tréninku. určitě existuje malé procento lidí, kterým ani trénink není třeba, ale většině pomůže k rychlosti a jistotě.
Chce to počítat a znát několik základních postupů.
Třeba lim x/lnx je +nekonečno už od prvního pohledu, to se ani nemusí počítat.
No je to nekonečno, ale s tím prvním pohledem bych to nepřeháněl. Dá se říci, že je to neurčitý výraz typu nekonečno/nekonečno, ovšem to, že logaritmus roste pomeleji než mocnine, je fakt, který je třeba dokázat, například LHospitalovým pravidlem. Samozřejmě. pokud toto tvrzení (o rychlosti růztu) beru jako známý fakt, pak ano, ale odněkud to musím vědět.
doplněno 25.01.14 09:25:Ono vůbec to, co kdo vidí na první pohled, záleží na tom, co ten dotyčný umí a zná.
doplněno 25.01.14 09:32:No a Taylorovy polynomy nejsou úplně primitivní látka. I když z toho letmého popisu nějak nedovedu odhadnout, co tam konkrétně, aspoň typově, bylo za příklad. Skoro mám pocit, že tazatel tak úplně nerozumí tomu pojmu, no ale nevím, to co tazatel uvádí, nejsou příklady, ale obecný povzdech, na který se těžko konkrétně radí.Obecně vzato, teroretická látka je základ, to musím nejprve pochopit, příklady by mi měly pomoci a naopak zase pochopeníteorie pomáhá zvládat příklady. Je to holt provázané.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.