Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet úlohy na obsah a poloměr

Od: bobi* odpovědí: 2 změna:

Prosím pomozte mi s výpočtem matematických úloh.Jsem 20 let ze školy, tak bych to prosila polopatě, vůbec netuším které vzorečky použít.díky

1.Vypočítejte obsah trojúhelníku, je-li dáno: a=13cm, b=16cm,a úhel gama=58°10

2.Vypočítej poloměr atletické dráhy tvaru kružnice, kterou atlet musí oběhnout třikrát, aby uběhl 5km

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na prvni priklad potrebujes znat vzorecek pro vypocet obsahu trujuhelniku.

S=va*a/2

slovy...kolma vyska va krat zakladna a (to je jakoby obsah obdelnika) deleno dvema (pul obdelnika je trojuhelnik).

znas vse, krome va

Va, jelikoz je kolme na a si spoctes goniometrickou funkci sinus uhlu.

va=b*sin(gama)

Ted uz znas vse, staci dosadit a spocitat.

Druhy priklad je jeste jednodussi.

Delka jednoho kola musi byt dlouha jednu tretinu celkove drahy behu. tedy l=5000/3. Jednotkou jsou metry.

l nyni je obvod kruznice.

A obvod kruznice se spocte jako 2*PI*r

PI je Ludolfovo cislo

r je vami hledany polomer v metrech

A je to.

hodnocení

1x

já počítat nebudu, ale pomůžu...

po prvé navrhuji otevřít : siemensmania.cz/... tam si přečíst, o co jde v aplikaci Matikář určené pro mobily a jak se to používá, je to dost polopatě. Já ji používám často a jsem ze školy 42 let...

po druhé si stáhnout : hulo.webovastranka.sk/... do počítače a potom kopírovat do mobilu...

po třetí napsat matikář a vygůglovat...

s

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]