Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IT výběr školy

Od: honza924893* odpovědí: 25 změna:

Ahoj, nedávno jsem se ptal ohledně SŠ IT v Brně, ale rozhodnul jsem se, že by byl dobrý nápad zkusit jít na SŠ např. v Praze. Existují přece internáty... :)

Řekl jsem si, že chci jít vysoko. Proto bych žádal radu o výběru kvalitní SŠ IT v Čr. Známky mám celkem slušné a ne, nechodím na školu kde jsou zadarmo, tvrdě jsem za ně bojoval... :) (Průměr z 8. a poloviny 9. mi vychází kolem 1,45 problém je jen u matiky ze které jsem letos -polovina 9. dostal za 3, ale jako takhle mě baví, podle testu jsem vysoce nadrpůměrný v logickém myšlení a matematice a taky mě celkem baví a chápu ji) Ale sem velmi málo průbojný a raději se straním skupin - nejsem moc společenský (vůbec :) ). Otázka je, zda-li i s těmito předpoklady mám šanci. Mám dost zájmů, zatím jsem se ale do žádného nepustil, mám problémy s lehkou nadváhou, nebo než nadváhou, fyzickou slabostí, onou neprůbojností (ve 11 letech jsem se styděl, bál např. koupit si u stánku zmrzlinu, nyní nesnáším párty, nebo nesnáším, nechci na ně chodit, prostě nejsem vůbec společenský a bojím se že bez potřebné průbojnosti se můj sen rychle rozprchne, proto se ptám vás), problémy s udržením pozornosti a blbě si uchovávám věci v paměti a hlavně ty co slyším, ale "fotografickou" paměť mám nadprůměrnou :)

No, takže 1. otázka je, zda-li mám nějakou šanci se někam slušně dostat a hlavně ohledně SŠ pomoci s výběrem. Ať už řeknete na toto cokoliv, říkal jsem si, žebych se mohl šrotit natolik, abych měl šanci dostat se na Harvard. Myslím že to je velmi vysoký cíl, ale já si věřím. Biflit se Angličtinu, ve volném čase se zajímat a dozvídat se další věci o IT, ME (Mechanik elektronik mě taky velmi lákalo), a samozřejmě vyplnit další koníčky. Dalším problémem jsou finance. Mám pouze mamku a ta táhne celou domácnost sama, takže finanční možnosti nejsou nějaké super (mám ještě sourozence o 3 roky mladšího - mě je nyný téměř 16). Takže s nějakými 8 kroužky nemohu počítat, se 2,3 s trochou štěstí a s "private" školou už vůbec ne. Mamka mi tvrdí, že se neumím orientovat ani v Brně a to už tu žiji 13 let, takže se mě s Prahou snaží odradit, ale já věřím že na to mám. Nevím co více říci, omlouvám se, pokud jsem se opakoval nebo říkal nepodstatně věci. ( To je ale román když se na to tak divám... :) )

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

3x
Jit do Prahy na stredni s tim, ze bude lepsi je blbost. Opravdu zadny velky rozdil tam nebude a na IT VS se stejne zacina od zacatku, ale zaklady se hodi.
Zustala bych doma, usetrene penize investovala treba do anglictiny - hodi se vsude.
Letos maturuju na zminovane Videnske v Brne na oboru programovani. Takze mas-li otazky nebo neco vedet o studiu muzes mi poslat mail na zvidavajanca@seznam.cz nebo do posty tady.
doplněno 24.01.14 19:17: A studovat verejnou skolu v Brne (informatky jsou v Brne hned dve) by nemuselo byt zase tak financne narocne. Studium je zdarma ve standardni dobe. Skolne se neplati.
doplněno 24.01.14 19:32: jancak: Z devatectridy se doplnuje. Mista pisou tri, ale je jich vetsinou vic.
Pokud tazatel doplnovat nechce, tak to nema smysl resit.
Ale chce-li na Harvard, tak nevim, jak mu to pujde ze SOS...
doplněno 24.01.14 19:53: jancak: Zalezi na tom kolik zaku se budd hlasit pryc a kolik odpadlo za ty dva roky. Tridy nejsou nafukovaci.
honza924893*
hodnocení

Jak jsem psal výše, bohužel, jsem určitě velmi potěšen vším tím zájmem pomoci, ale doplňovat třídu se mi ani trošičku nechce, protože přijít do již rozjeté skupinky lidí co se znají s mým nízkým sebevědomím a nízkou schopností se prosadit by bylo alespoň podle mě kontraproduktivní (jak já to slovo rád používám :) )

" Vídeňka je nejlepší"ale jsou i jiné možnosti. Zeptej se na škole Vašeho poradce, určitě bude vědět, kde se v Brně letos otvírají všechny IT obory. Já našla tyto:

Střední průmyslov/...

Střední škola tec/...

Střední škola inf/...

honza924893*
hodnocení

Jojo, děkuji o tom už nějaké info mám, už jsem se rozhodl dřív pro Olomouckou a tak se tedy nic nemění. Vídeňka je možná nejlepší, mrzí mě že jsem to nevěděl dřív, ale co už. Jak jsem řekl, mrzí mě to, ale doplňovat třídu opravdu nechci. Snad nebude zase tak obrovský rozdíl mezi Vídeňkou a odbornou školou.

zvidavajanca*
Budes se divit, ale bude. Zvlast pokud chces na vysokou.
Mozna ta skola bude praktictejsi, ale priprava na vysokou je na gymplu lepsi, ale necht je tve rozhodnuti co mozna nejlepsi.
doplněno 24.01.14 20:34: A ceskou vysokou nechces proc? Brno je studentske mesto, prilezistosti studovat ke tu dost. Existuje Erasmus, diky kteremu muzes cast studia stravit v zahranici a moc draho to zase nevyjde.
honza924893*
hodnocení

No, tak tu mám celkem vážné dilema. Doplnit třídu, nebo jít na o kus horší školu. Přijít do rozjetého kolektivu a s tím že už jsou o kus napřed což bych snad nějak zvládl ale oni se znají už dva roky... Na druhou stranu, jak jsem řekl, nevím jestli budu mít vůbec příležitost dostat se na vysokou, protože pokud nebudu mít stipendium tak nevím kde seženu peníze na Vysokou školu a ještě k tomu tuším v Anglii.

doplněno 24.01.14 20:20:

Nedíval jsem se, ale zajímalo by mě kolik taková vysoká může chtít, ale nemyslím si že to bude malá částka.

"zvídavájanca" dobře radí a má pravdu, na přípravu k VŠ studiu je lepší gympl. Přestaň řešit VŠ, tím se budeš zabývat v maturitním ročníku

zvidavajanca*
Harvard:
college.harvard.edu/...
Poplatky skole, ubytovani, strava, nejake kapesne (nebudes prece jen sedet a biflovat nebo cumet do zdi), cesta domu...
Najdi si naklady, spocti a uvidis... zrovna malo to nebude..
Skola v Brne (verejna):
400,- prihlaska (jednorazove nazacatku)
skripta a skolni potreby
ubytovani - koleje nedostanes (nedostanou je casto ani ti co bydli do 100 km od Brna), takze privat pokud budes chtit bydlet sam (sdileny s nekym cca 3000 ale zalezi, kde a jaky) jinak muzes bydlet doma pokud budes mit moznost
doprava - salinkarta do 2500/ rok (presnou cenu hledat nebudu)
strava - menzy... najist se da docela dobre a ne draze)... ale jist musis vzdy
Vydaje tedy nejsou takove. Konkretne informatici pri skole dost pracuji. Existuje prospechove stipendium.
doplněno 24.01.14 20:57: Uplatneni informatiku v oboru... 99%... praci tedy nebi problem najit (po VS). Po SS nevim, zalezi na schopnostech.
doplněno 24.01.14 21:01: Jit na Harvard je krasny sen, ale nechci ti moc brat iluze - neni moc realny.
doplněno 24.01.14 21:19: Jinak osobne si nemyslim, ze je spatne premyslet kam na VS (smer, mesto - skolu). Ale neni treba rict, chci presne tam. Ony 4 roky jsou dost dlouha doba (i kdyz to utece jako voda).
Ti, kteri maji rozumnou VS (myslim skoly republikoveho vyznamu znamu... nektere i ve svetovych zebriccich) nebo regionalniho, to maji jednodussi (pokud se tam da na urovni studovat co chteji).
Pokud ne a musi za skolou dojizdet a v jinem meste i bydlet (vyssi naklady), je treba uvazovat nad tim zda je to pro rodinu vubec financne mozne. Nekteri treba musi neco z brigad odlozit na studium (vyse zminene naklady), protoze rodice nemaji takove financni moznosti.
doplněno 24.01.14 21:23: A jeste... opravdu te nechci nutit jit na Videnskou.
Kdyz doplnovat nechces a nejede pres to vlak, tak proste ne. Jsoubto tvoje priority a pak moznosti pokracovani dale.
honza924893*
hodnocení

Tak mám dvě přihlášky ne? Tak zkusím Olomockou i Vídeňskou, ale spíš než se bát že se na Vídeňskou nedostanu, tak už teď bych řešil kam jít. Jak se říká, pro všechno musíš něco udělat, a přesvědčila jsi mě. Půjdu na Vídeňskou, no, už se na to třesu, ale co se dá dělat... :)

honza924893*
hodnocení

Jen bych se chtěl ještě zeptat, je schopné mě toto gymnázium připravit na práci např. programátora, abych i bez VŠ mohl jít pracovat? Otázka taky je, nerad se někoho prosím, nerad se prostě někomu "zadlužuji" a raději si dělám všechno sám, jenže to asi nebude tak lehké, jestliže budu chtít vstoupit na již rozjeté gymnázium, kde se nejspíš budu muset trochu ohánět abych si zjistil a doučil se, co mě bude chybět a bohužel tady by mohl nastat hodně velký problém a nakonec by to mohlo zapříčinit případné problémy se známkami. A s tím Harvardem, je lepší mířit vysoko než si dát za cíl nějakou školu bůhví kde, kam se dostane téměř každý trouba :)

zvidavajanca*
Ano, dve prihlasky mas.
Po gymnaziu se obvykle ocekava, ze pujdes na VS. Tady mas tu vyhodu, ze narozdil od vseobecneho mas zamereni.
Programovat se zacina az po dvou letech, takze v tomhle zadny skluz mit nebudes. Prvni dva roky se bere vicemene to co na zakladce a opravdu jednoduche algoritmy pomoci vyvojovych diagramu. Ty stejne se pak zacnou delat v programovacim jazyce (C/C++).
At uz dojdes z jakekoliv stredni nebo vysoke nikdo si z toho, ze mas vystudovanou danou skolu nesedne na prdel a nebude te vitat s otevrenou naruci jakoby na tebe cekal. Nejde totiz o skolu, ale o zkusenosti. Skola ti neco praktickeho da, ale pokud budes spolehat na to, ze to je vsechno a sam nic nedelat, tak to nic moc nebude (a to v pripade jakekoliv skoly).
Spousta IT firem nabizi studentum dvou poslednich rocniku staze. Doporucuji vyuzit. Plati lip nez kdyby si doplnoval zbozi v Tescu, ale o to nejde. Jde hlavne o zkusenosti, pohled na vec z jine strany nez skolni lavice. Stejne jako muzes zkouset nejake brigady v lete, mozna to bude boj neco ziskat, ale za pokus to stoji. Nakonec si ve skole volis seminare - jsou tam jak webove aplikace (programovani webovych veci, PHP, javascript) nebo vybrane partie informatiky (programovani v Unixu, slozitejsi veci v C/C++). Mozna pridaji i neco dalsiho, nabidka se meni.
Rika se, ze po seminari se tim da zivit. Osobne ti reknu - ano da.
Behem studia se proberou zaklady toho, co se pak uci na VS (pro predstavu velmi dobre) - a co vim, tak spousta z toho se na SOS nebere.
Navstivit den otevrenych dveri je dobry napad. Muzes jit i sam, rodice netreba :) Bude prohlidka skoly (uceben), prostor pro dotazy.
A s tou tymovou praci - nikde se ji nevyhes. Ve skole ani v praci. Doporucuji si zvyknout, jinak muzes mit opravdu dost velky problem. Co prestupovali lidi k nam, tak zadny problem zapojit se a zapadnout nemeli, ani co se tyce uciva.
Nevim, co mas proti ceskym skolam a proc si myslis, ze jsou takovej shit. Ano, dostane se tam kazdej, ale kolik lidi vypadne po prvnim semestru, protoze na to nemaj? Takze dostat se neznamena dostudovat.
Ale jestli te tak trapi, ze se tam dostane kazdy... tsk to asi nebude pro tebe.
Informatika na VUT nebo MUNI pripadne na UK nebo CVUT maji dobrou povest a neleze z nich odpad a maji uplatneni.
Nevim, co je tvym cilem nebo ceho chces dosahnout. Jen udelala bych si jasno v tom, co chci - maturita+prace (pak nejlepe odbornou skolu) nebo maturita+vysoka (pak gympl). Ze se da po odborne jit na VS jsem uz psala, ale zalezi jakou.
doplněno 25.01.14 18:22: jancak: myslim, ze nezletilim stale prihlasku podepiduji rodice a ani se to nezmeni.
Jeste osobnejsi dotaz... ty ses z videnky?
honza924893*
hodnocení

Tak mým cílem je hlavně mířit vysoko, abych se sebe vymáčkl co se dá, a podle mých výsledků si vybrat školu. Netvrdím že VŠ v Česku jsou shit, ale denodenně čtu o našich politicích a slyším kde co, ale o to ani tak nejde, spíš o to, že když budu studovat na prestižní VŠ ještě k tomu kde se mluví v Angličtině, myslím že si nejen naprosto dokonale osvojím angličtinu, ale přeci jen mi neříkej že se nikdo nezajímá jestli jsi dělal Harvard nebo jsi někde v Rusku (příklad) kam chodí do třídy 20 dětí (třídy, no moc toho o VŠ nevím, takže nevím jestli je "třída" :) ) a dostane se tam každý.

Supr, nemít zkluz, to budu jen rád a se spoluprácí... Rád spolupracuji, ale bohužel to funguje něco za něco, já jsem nikdy od nikoho nechtěl nic na oplátku, ale obvykle mám zkušenost že z druhé strany se požaduje vždy něco na oplátku, rádi mě využívají a pak si ze mě dělají srandu atd. Asi bude záležet na kolektivu, ale pokud bude stejný jako tady tak potěž pánbůh. Samozřejmě neříkám že mě někdo pomůže několikrát a pak když jednou požádá tak odmítnu, ale říkám, že nebude očekávat na oplátku že si z něj sednu na zadek až bude něco chtít a nutně mu to musím splnit. Myslím že jsem velmi přátelský, ale bohužel jen k určitému druhu lidí, a takových lidí jsem zatím potkal... Prd :)

doplněno 25.01.14 19:41:

Třeba potkat tam vás dva tak myslím že by nebyl problém, jelikož mluvíte celkem rozumně, jste ochotní poradit/pomoci a používáte takovou tu věc v hlavě :)

zvidavajanca*
No... Ja doufam, ze se tam nepotkame. Mam v planu letos uspesne ukoncit studium a v zari pokracovat jinde. Ani na dni otevrenych dveri asi nebudu. Ale jestli po me tsk moc touzis :D tak dej vedet a ja se tam nejak zastavim :D
doplněno 26.01.14 17:47:

Tak ja nevim, ale ja mam porad za to, ze tady je poradna a ne seznamka :D

Vim, jak jsem vyhledavla informace o skole ja. Proste jsem napsala lidem o kterych jsem se dozvedela, ze na danou skolu chodi. Polozila jim par otazek. A takto dostala informace, ktere ti zadny ucitel ani nikdo na dni otevrenych dveri nerekne. Proste pohled ze strany studenta.

Na Vidence byvaji na dni otevrenych dveri studenti skoly, vzdycky nekdo, kdo se doprovolne prihlasi ze trid, kde uci konkterni clovek, ktery ma organizaci na starosti - tj. nemusi tam byt ze vsech rocniku a jiny pohled ma prvak, jiny maturant. Jeste ruzne je zda ze vseobecneho studia nebo z programovani.

Takze takto to bylo mysleno.

A pratelstvi (kamaradstvi) holka - kluk fungovat muze.

honza924893*
hodnocení

... :D

Nevím jestli je to myšleno ze srandy nebo vážně, ale samozřejmě jak jsem řekl, myslel jsem povahově že bych nebyl vůbec nešťastný být s tebou ve třídě. Tady by se dalo narážet na to že jsem kluk a ty holka a myslím to trošku jinak, ale ne. Myslel jsem tím, že kdybych přišel do třídy s takovouto komunitou, vůbec by mi to nevadilo, tedy až na to, že tady máme taky rozumné holčiny, ale kamarádit se kluk-holka bohužel jaksi nefunguje, jelikož by ho samozřejmě holky nepřijali jen by se hluboce divili a pár bych se jich posmívalo a kluci by si zase dělali jen srandu... Opět nenarážím na sexuální/milostné apod. přátelství, ale opět jen přátelství jako kluk a kluk (opět nemyslím tím samozřejmě mezi dvoumi gayi :) )

doplněno 25.01.14 21:00:

Bohužel, kamarádit se normálně s holkami je asi nemožné a s kluky mám zkušenosti, že nemají takovou povahu jakou bych uměl ocenit... Někdy si říkám, kéž bych byl holkou, myslím že k tomu mám částečně povahu a ten testosteron způsobuje mužkou rivalitu, což je bléé a mohl bych si vydělávat v největší nouzi i jinak, užít si to a ještě si vydělat... :D

doplněno 25.01.14 21:00:

Tlačítko opravit, prosím dejte ho sem někdo! No nic... :)

doplněno 27.01.14 06:59:

Velký EDIT! Když si to tak čtu teď ráno, tak to zní jako kdybych byl spokojený s tebou... Opět opakuji spokojený s komunitou složenou z lidí podobným tobě - co přemýšlí, mají ochotu pomáhat atd. :)

Proboha, neřešme to už :D Ještě že je internet anonymní jinak bych se raději propadl do země :)

honza924893*
hodnocení

Asi jsme si opět nerozumněli, já se tu snažím vysvětlit, počkat, co se tu snažím vlastně vysvětlit? Jo, svůj postoj, že mi nejde o seznamku ani nic jiného, pouze říkám že bych byl nadmíru spokojený, ačkoliv vás neznám, ale zatím mluvíte rozumně :D, umíte poradit a jste ochotni. Nemám nic proti tomu, že musím s někým spolupracovat, jen jsem radši když umí používat mozek, je ochotný nezištně pomoci atd. a takové máte, zatím to tak tedy vypadá, vlastnosti, takže mít kolektiv z lidí podobným vám, myslím že by problém nebyl, to jsem se snažil říct... :D :). Ohledně té seznamky, myslím že... Dobrý tohle nemá smysl řešit :D, doufám že jsi mě už pochopila :)

S tím přátelstvím, to nepochybně, ale třeba teď si nedokážu představit, jak bych se zkamarádil s holkami z naší školy bez toho, aniž by za tím viděli všechno možné a raději se mi vyhýbali, prostě vůbec, přemýšlím nad blbostma :)

doplněno 27.01.14 06:59:

Velký EDIT(i sem :D)! Když si to tak čtu teď ráno, tak to zní jako kdybych byl spokojený s tebou... Opět opakuji spokojený s komunitou složenou z lidí podobným tobě - co přemýšlí, mají ochotu pomáhat atd.

Proboha, neřešme to už :D Ještě že je internet anonymní jinak bych se raději propadl do země

o:) zvídavájanca ---- přesně tak

doplněno 24.01.14 19:47:

já našla cca cca 5 žáků

doplněno 25.01.14 13:30:

když chceš mít největší znalosti a největší možnosti ohledně VŠ studia, bež na gympl

doplněno 25.01.14 13:36:

na "Vídeňce"mají 28. ledna Den otevřených dveří, vem rodiče a omrkni si to tam. Případné dotazy Ti určitě rádi zodpoví...pak uvidíš jak se rozhodneš

doplněno 25.01.14 18:11:

též by sis mohl počíst sám na webovkách školy, pro upřesnění ze stránek GVID: Dne 28. ledna 2014 pořádá naše škola od 16.30 do 18.30 den otevřených dveří pro všechny zájemce o studium a jejich rodiče. Základní informace o přijímacím řízení naleznete zde. V jídelně školy bude zástupce vedení školy v době od 17.30 odpovídat na případné dotazy ohledně přijímacího řízení. Všichni zájemci o studium na gymnáziu jsou srdečně zváni.

doplněno 25.01.14 18:16:

dřív (jestli si dobře pamatuji) podepisovali přihlášky na sš nezletilým rodiče, proto jsem psala, aby si šel s mamkou (možná by též chtěla "být v obraze")

honza924893*
hodnocení

Jej tak to děkuji za datum, určitě se půjdu podívat :)

honza924893*
hodnocení

Jj, děkuji moc, jen nevím jak to s tou mamkou bude, je hodně proti tomu abych šel na gympl, údajně mě nechá prý volnou cestu, alespoň tak se tuším kdysi vyjádřila, ale obávám se, aby až dojde na věc nepostavila tvrdě proti, že přes to vlak nejede. Ale tak myslím že je to rozumná žena tak to snad bude okey, zajímavé je, když se nad tím zamyslím, proč to sem píšu? Njn, moje ukecaná povaha. jedna z mých mnoha vad :)

doplněno 25.01.14 19:48:

Okey, myslím že problém u mamky nebude. :)

honza924893*
hodnocení

Pardon, malý detail, moc o IT nevím, ale věřím že by mě mohla bavit, ale ve volném čase jsem se jí kromě hraní her, jak jinak :D nevěnoval. Čehož se obávám, jak řekli mí rodiče, nevím jestli tam nebudou už děti co už s tím dávno umí a já jediný trouba tam budu koukat o jakých to složitých termínech/tématech si to povídají.

Samozřejmě je mi jasné že IT není jen o hraní her jak už mi několik lidí řeklo, věřím že psát programovací řádky pro např. antivir by také nemuselo být špatné... :)

rodiče sice správně říkají, že někteří spolužáci můžou mít náskok ve znalostech...nicméně je můžeš klidně vlastní snahou časem předehnat...začíná se vždy od základů

doplněno 24.01.14 18:53:

tak teď čtu, že mají pouze 6-leté, můžeš přistoupit:

Nabídka pro žáky se zájmem o programování končící devátou třídu:
Třetí ročník oboru proramování v šestiletém studiu chceme doplnit o nové studenty. Budeme tedy konat přijímací řízení do tercie oboru 79-41-K/61 pro vážné zájemce o programování z devátých tříd. Předpokladem jsou dobré znalosti z matematiky a jako hlavní jazyk angličtina, jako druhý jazyk němčina nebo francouzština.

doplněno 24.01.14 19:07:

Pozor! Uchazeči hlásící se do tercie šestiletého studia budou skládat odlišný test z matematiky a základů informatiky ze ZŠ, který si naše škola připravuje sama ( ukázka).

4 -leté gymnázium se zaměřením na programování je na Vídeňské v Brně, jedno z mála v republice. Mají snad jako jediní i víceleté gymnázum zaměřené stejně gvid.cz/... dost dobrá škola. Co se týče studia v zahraničí, existují i stipendia, ale to bys musel pořádně dřít na sš a hodně se snažit

doplněno 24.01.14 18:48:

jít na SŠ do Prahy mi přijde jako vyhazování peněz...v Brně máš určitě víc možností...peníze se budou Tobě a případně i bratrovi hodit na VŠ studium o:)

honza924893*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď, bohužel mamka velmi rozhodně nesouhlasí s gymnáziem, protože neví co bude, jestli bude schopný mě zaplatit VŠ a já si ani nedokážu představit jak by to vypadalo, navíc pokud jsem to pochopil správně, chodí tam děti ze 7. tuším ne? třídy a já už jsem v devátě a doplňovat se mi třídu moc nechce... Pokud bych mohl z deváté třídy jít na ten gympl s tím že bych nedoplňoval třídu, tak nevím jaký je rozdíl mezi odbornou školou a gymnáziem, ale ta odobnorná škola mě láká víc :)

přečti si, co jsem tady napsala - doplňují studenty do tercie (3. ročníku) 6-letého studiu, což znamená že přijímačky dělají devaťáci

honza924893*
hodnocení

Já vím, ale jak jsem řekl, bohužel se mi nechce s mými schopnostmi doplňovat třídu.

honza924893*
hodnocení

Tak jo, myslím že jsem dostal snad odpověď na vše, co jsem chtěl, tak děkuji moc, příjemně jste mě překvapili s vaší ochotou :)

Přeji dobrou noc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]