Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturitná ples - povinný nebo ne?

Od: praivo* odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

jsem sice teprve ve třeťáku, ale už je nutné přemýšlet o maturitním plese. Bohužel máme nějaké problémy, které tu zatím nebudu rozpitvávat (ve zkratce jde o to, že je nás jenom 7 a některým lidem se nelíbí, že nechceme být spojeni s jinou třídou a že si to chceme udělat jinde než všichni ostatní). Uvažujeme i o tom, že bychom žádný ples neměli a místo toho si třeba společně vyrazili někam na výlet, ale jeden spolužák tvrdí, že to nejde, protože maturitní ples je povinný a musí na něm být ředitel (prý kvůli "šerpování"), avšak nedal mi jediný důkaz svého tvrzení. Chci se proto zeptat: Je maturitní ples na vaší škole povinný? Pokud ano, musí tam být ředitel(ka)?

Uvítám vyjádření jak od studentů, tak (především) i od případných učitelů.

Dík.

doplněno 23.01.14 17:32:

Omlouvám se za překlep v názvu dotazu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

1x
Maturitni ples jsme nemeli ani mit nebudeme.
Misto toho jsme meli stuzkovaci vecirek. Serpovala tridni. Je to akce kterou si muzete udelat jak chcete v nejakem podniku (restaurace) nebo u nekoho ve sklipku pokud nekdo ma. Mit nejake tema, oblect se tak, pripravit zabavu. Je to na vas. Pozvat si muzete koho chcete, kamarady i ucitele. Vetsinou je to tak, ze zacatek je pro zaky+ucitele a od urcite hodiny muzou prijit i kamaradi. Veskera organizace je na vas jako tride.
Nekde muzou byt tradice lehce jine.

martinaa*
hodnocení

0x

Maturitní ples je společenská a kulturní tradice, ale povinná opravdu není. Nikdo Vás nemůže nutit jej pořádat nebo navštívit.

Ale počítejte s tím, že to budete dost špatně vysvětlovat jak řediteli, tak třídnímu učiteli.

doplněno 23.01.14 17:51:

Já myslela to "neuspořádání", ne neúčast:) Určitě se bude třídní i ředitel zajímat, proč se ples nekoná.

ples

Není pravda, také jsem nebyl a nikomu jsem nemusel nic vysvětlovat. ;) samozřejmě vyjma spolužáků.

foo*
hodnocení

0x

ani já nebyl a nikoho to nezajímalo

doplněno 23.01.14 17:44:

a šerpuje třídní učitel..nevim jakej vůl kde vzal že to dělá ředitel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]