Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
jsem sice teprve ve třeťáku, ale už je nutné přemýšlet o maturitním plese. Bohužel máme nějaké problémy, které tu zatím nebudu rozpitvávat (ve zkratce jde o to, že je nás jenom 7 a některým lidem se nelíbí, že nechceme být spojeni s jinou třídou a že si to chceme udělat jinde než všichni ostatní). Uvažujeme i o tom, že bychom žádný ples neměli a místo toho si třeba společně vyrazili někam na výlet, ale jeden spolužák tvrdí, že to nejde, protože maturitní ples je povinný a musí na něm být ředitel (prý kvůli "šerpování"), avšak nedal mi jediný důkaz svého tvrzení. Chci se proto zeptat: Je maturitní ples na vaší škole povinný? Pokud ano, musí tam být ředitel(ka)?
Uvítám vyjádření jak od studentů, tak (především) i od případných učitelů.
Dík.
Omlouvám se za překlep v názvu dotazu.
Maturitní ples je společenská a kulturní tradice, ale povinná opravdu není. Nikdo Vás nemůže nutit jej pořádat nebo navštívit.
Ale počítejte s tím, že to budete dost špatně vysvětlovat jak řediteli, tak třídnímu učiteli.
doplněno 23.01.14 17:51:Já myslela to "neuspořádání", ne neúčast Určitě se bude třídní i ředitel zajímat, proč se ples nekoná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.