Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po maturitě na učňák- jak?

Od: jack* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, po maturitě bych si chtěl udělat ještě jeden učňovský obor. Kde sehnat přihlášku? Vyřídí mě ji i na mojí základní škole?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

můžete set vyučit dálkově nebo večerně (výuka většinou 1x týdně), na některých školách ve větších městech tuto možnost nabízejí. Určitě na tento typ studia budou chodit i starší studenti (většinou studují při práci nebo na rodičovské)...zkuste se informovat na ÚP mají přehled o všech otvíraných oborech nebo na školském úřadě

pokud byste si zažádal o uznání předmětů ze sš, tak byste se učil jen odborné předměty

doplněno 23.01.14 10:05:

anebo nástavbu (též někdy bývá dálkově)

doplněno 23.01.14 11:44:

pohledejte na www.infoabsolvent.cz

ZKV - zkrácené studium pro získání středního vzdělání s výučním listem - umožňuje absolventům s maturitou získat ve zkrácené době výuční list. Délka studia je 1 až 2 roky v denní formě.

ZKM - zkrácené studium pro zíkání středního vzdělání s mat. zkouškou - umožňuje absolventům s maturitou získat ve zkrácené době maturitu v jiném oboru vzdělání. Délka studia je 1 až 2 roky v denní formě.

doplněno 23.01.14 11:47:

viz Zkrácené studium po maturitě nebo vyučení infoabsolvent.cz/...

lidus*

Ano a dokonce např. má hotelovku a chce výuční list číšník, stačí mu rok studia, je ale zpoplatněný (cca 7000Kč)

iz*
hodnocení

0x

Po maturitě už s Vámi ZŠ nemá nic společného, do přihlášky uvedete známky z posledních dvou ročníků SŠ. Nejlepší byste měl nástavbu, kde po maturitě získáte výuční list již za 1,5 až 2 roky.

hodnocení

0x

Někteří moji spolužáci šli také po maturitě ještě na jednu SŠ, přihlášku si vyřizovali normálně na střední.

jack*
hodnocení

No ale na střední kam teď chodím mě třídní řekla že s tím oni také nemají nic společného, a na další škole chcou známky ze základní školy včetně přihlášky.

skola*
hodnocení

0x

Ne, musíš si to vyřídit sám. Osobní zkušenost, nedělej to ! ztratil jsem tak půl roku života, školu nedodělal a vzhledem k věku a potřebě peněz jsem lítal pořád po brigádách. Pokud chceš školu, udělej vysokou. Také se letos hlásím a rvu si vlasy, že jsem to neudělal hned.

skola*

Jinak přihláška se vyplňuje tak, jak tam je. Ty známky si z vysvědčení přece umíš opsat. Dokladovat budeš vysvědčení 9 ZŠ, 4, SŠ + maturitní, dále budeš žádat o uznání známek z předmětů, ze kterých máš ukončený 4 ročník + maturitu + uvolnění z těchto předmětů. Tím pádem budeš chodit jen na odborné předměty a praxi. Pak zjistíš, že chodit do školy na dvě hodiny denně tě nebaví. Taky zjistíš, že vzhledem k tomu, že jsi dospělý a oni jsou děti, chovají se jako idioti. Buďto se tak začeš chovat taky a nebo odtamtud odejdeš. Navíc SOU bere přednostně lidi ze ZŠ, takže pokud budou mít plno, tak tě již nevezmou. Já vím, je to lákavé, taky mne lákalo řidičáky B,C,T + svářečáky zadarmo, ale dojíždění, špatné spoje na praxi a hlavně potřeba peněz mne od toho nakonec odradily.

zvidavajanca*
Jaka prednost liden ze zakladky? Jsou snad jasne dana kriteria prijeti, ne?
doplněno 23.01.14 18:32: A nevim, co dotycny studoval, ale jit na ucnak a mezi decka (a to jeste ty hlupaky, protoze zbytek jde na maturitni obory) o 4 roky mladsi?

proto existuje zkrácené studium pro lidi s maturitou, kteří chtějí získat vyuční list o:)

cuca*
hodnocení

0x

Nejjednodussi bude kontaktovat skolu kam chces jit.domluv si schuzku co a jak ti reknou.pozor zjisti si lhutu pro podani prihlasky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]