Nejste přihlášen/a.
Zdravím, po maturitě bych si chtěl udělat ještě jeden učňovský obor. Kde sehnat přihlášku? Vyřídí mě ji i na mojí základní škole?
můžete set vyučit dálkově nebo večerně (výuka většinou 1x týdně), na některých školách ve větších městech tuto možnost nabízejí. Určitě na tento typ studia budou chodit i starší studenti (většinou studují při práci nebo na rodičovské)...zkuste se informovat na ÚP mají přehled o všech otvíraných oborech nebo na školském úřadě
pokud byste si zažádal o uznání předmětů ze sš, tak byste se učil jen odborné předměty
doplněno 23.01.14 10:05:anebo nástavbu (též někdy bývá dálkově)
doplněno 23.01.14 11:44:pohledejte na www.infoabsolvent.cz
ZKV - zkrácené studium pro získání středního vzdělání s výučním listem - umožňuje absolventům s maturitou získat ve zkrácené době výuční list. Délka studia je 1 až 2 roky v denní formě.
ZKM - zkrácené studium pro zíkání středního vzdělání s mat. zkouškou - umožňuje absolventům s maturitou získat ve zkrácené době maturitu v jiném oboru vzdělání. Délka studia je 1 až 2 roky v denní formě.
doplněno 23.01.14 11:47:viz Zkrácené studium po maturitě nebo vyučení infoabsolvent.cz/...
Ne, musíš si to vyřídit sám. Osobní zkušenost, nedělej to ! ztratil jsem tak půl roku života, školu nedodělal a vzhledem k věku a potřebě peněz jsem lítal pořád po brigádách. Pokud chceš školu, udělej vysokou. Také se letos hlásím a rvu si vlasy, že jsem to neudělal hned.
Jinak přihláška se vyplňuje tak, jak tam je. Ty známky si z vysvědčení přece umíš opsat. Dokladovat budeš vysvědčení 9 ZŠ, 4, SŠ + maturitní, dále budeš žádat o uznání známek z předmětů, ze kterých máš ukončený 4 ročník + maturitu + uvolnění z těchto předmětů. Tím pádem budeš chodit jen na odborné předměty a praxi. Pak zjistíš, že chodit do školy na dvě hodiny denně tě nebaví. Taky zjistíš, že vzhledem k tomu, že jsi dospělý a oni jsou děti, chovají se jako idioti. Buďto se tak začeš chovat taky a nebo odtamtud odejdeš. Navíc SOU bere přednostně lidi ze ZŠ, takže pokud budou mít plno, tak tě již nevezmou. Já vím, je to lákavé, taky mne lákalo řidičáky B,C,T + svářečáky zadarmo, ale dojíždění, špatné spoje na praxi a hlavně potřeba peněz mne od toho nakonec odradily.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.