Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám šanci se dostat na Zubní lékařství?

Od: zubar odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chodím na osmiletý gympl a příští školní rok budu maturovat a už bych si měl vybírat kam půjdu dál, velice mě zaujalo zubní lékařství (pocházím z doktorské rodiny a zubařů máme asi 6), z fyziky, biologie a chemie stabilně prospívám s jedničkama a dvojkama (ale známky z chemie a biologie nejsou moc směrodatné, protože mě učitelka neměla ráda a zcela objektivně se mi vždy snažila pohoršit, takže bych měl mít samé jedničky) a pravidelně se účastním krajských kol v biologické a některých dalších olympiádách.

Problém ale je, že jsem "lajdák" a celkový průměr na vysvědčení mám vždycky mezi 1,5-1,7 z patnácti předmětů.

Mám šanci se s takovou dostat na Zubní lékařství (nejradši bych byl v Brně, připadně v Bratislavě, abych nemusel daleko dojíždět) děkuji :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Na průměr se nedostaneš (letos v Brně 1.05), takže pokud uděláš přijímačky, tak ano. Ale jstli je uděláš, ti tady nikdo neřekne.

hodnocení

0x

Zubařů je velký nedostatek, takže se určitě na školu nedostaneš, aby tento nedostatek v českém Kocourkově dále trval:))

albiero

myslím, že počet zubařů ani tak nelimituje to, kolik lidí se dostane na školu, jako spíše to, kolika lidem pojišťovny " dovolí " otevřít si v nějaké oblasti ordinaci. není to samozřejmé, jak nedávno zjistila známá.

zubar
hodnocení

Děkuju za odpovědi a ještě jsem se chtěl zeptat, nevíte o nějakém přípravném kurzu na příjimačky v Brně a okolí? povedlo se mi vygooglit jen jeden a ten začíná už příští týden, a to je na mě moc brzo :(

Děkuji :)

zvidavajanca*

Kurz přímo na LF (hádám, že bude opět od podzimu): med.muni.cz/...
Tutor: tutor.cz/... (ale opět asi budou nové), jen se to snaží vztáhnout směrem k přijímačkám (budou cca v květnu - červnu viz web fakulty), protože to mají zájemce, jinak to není moc aktuální - můžeš zkusit napsat dotaz, kdy budou nové kurzy.

Sokrates (už začal): sokrates.cz/...

Kam po maturitě: kampomaturite.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]