Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škola nás připravila o nervy

Od: autobus* odpovědí: 15 změna:
Ahoj, asi nebudeme ojedinělý pripad,kdy má dítě problémy ve škole nejen s třídní učitelku ,ale dokonce i s vedením školy a to uz ve čtvrté třídě ZŠ .Den co den učitelka řvala na moje dítě pred celou třídou ,ze ho nechá propadnout ,v zk skoro samá pětka . Pritom nás honila po ppp ,,na zprávy Z ppp nehleděla . Nakonec mi dítě nechala propadnout bez nároku na pravnou zkoušku o prázdninách . Speciální pedagog ,výchovný poradce, reditel školy ,ti všichni mi tvrdili, ze dítě ZŠ prvního stupně nemá nárok na opravnou zk ,dokonce mě nutili podepsat papír o přestupu mého dítěte na Speciální ZŠ . Nakonec jsem školu převezla a donutila určit termín opravné zkoušku o prázdninách a změnila dítěti ZŠ. Je možné ,aby vedení skoly neznalo vyhlášku a tvrdilo rodičům ,ze dítě nemá nárok na reparát ,myslíte si někdo ,ze to opravdu nevěděli ,jak mi řekli? Zdá se mi ,ze vedení školy si dělá co chce a ze moje dítě nebude jistě jediné ,které chtěli zbavit práva na obhajobu . Pokous vtáhnout do celé situace ČŠI, byl bezvysledný .Nedávno jsem poznala rodiče dívky ,kterou tato škola uklidila do speciální ZŠ ,kde děvče strávilo rok ,následně speciální ZŠ tu dívku poslala zpět do normální ZŠ . Na to ,ze se všude dočtete o integraci ,tak toto jednání s integrací nemá nic společného .Škola propaguje na webu projekt péče o děti s poruchou učení dokonce dostane dotace na speciálního pedagoga . A rodičům dětí s poruchou učení tvrdí ,ze pro takové děti není dostatečně vybavená ... Kdoví kolik rodičů a dětí uz připravili o nervy . Moje dítě chodilio každý den ze školy rovnou na wc a zvracelo.Dodnes ,když ve škole má psát desetiminutovku, tak den pred má střevní potíže .
Přemýšlím otom ,tu školu zažalovat ... myslíte si ,ze máme nějakou šanci .. Kolika dětem a rodičům chtějí ještě ubližovat ...
Dekuji všem za názor ,at´ je jakýkoliv .

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

1x

Moc vám držím palce, taky mám se školou dost negativní zkušenosti, dokonce mám podobnou zkušenost co se týče těch dotací. Osvědčilo se mi důležité záležitosti řešit písemně doporučenou poštou - to si totiž netroufnou vám lhát. U soudu asi bohužel moc šancí mít nebudete :(

Hlavně, aby to dítko psychicky zvládlo... Dobře jste udělala, že jste změnila školu.

Co se týče stížností, je dobré to zkusit u zřizovatele školy (obec nebo městská část)...

Tak moc pevné nervy přeju!

toni*
hodnocení

1x

Asi se vám nebude líbit co vám napíšu. Nevidím důvod proč by si učitelka zasedla na nějaké dítě. Snad proto, že je drzé, ale ne proto, že má modré oči nebo velké uši. Pokud je dítě drzé, je to výchovou v rodině kde si dítě může všechno dovolit. Každý rodič si myslí, že má doma génia a když příjdou počáteční problémy ve škole nepřipustí, že je to problém dítěte. Učitelské povolání je poslání a pokud to tak některý učitel nebere je to špatné. A smutné je pokud si své komplexy (třeba také z malého platu) řeší na dětech. To je pak ale "buzerování" více dětí ve třídě.

758

S tímhle s Vámi nemůžu souhlasit! Je spousta případů, kdy si učitel zasedne na 1 nebo 2 žáky a pak se jim mstí. Stačí menší poznámka rodiče a pak se to vleče celé školní období, než se změní ZŠ nebo vyučující. Sám mám podobnou zkušenost na mou pí učitelku, která mě měla až do 5.třídy. Nebyl jsem drzý, ale spíše až moc tichý žák. Byla si asi proto jista, že to nikomu neřeknu, jak mě před celou třídou s oblibou shazovala. Vydržel jsem spíše jejímu drzému chování a dodnes mám na ni živé vzpomínky.

autobus*
hodnocení

Váš názor mě nijak nenaštval ,protože vím ,ze skrze drzost to určitě nebylo. Moje dítě totiž v oné třídě bylo nové . Přistěhovali jsme se z nedaleké vesnice. Problém byl spíše v probrané látce. Docela dost učiva jsme doháněli.Třídní učitelka s náma prvního půl roku velice dobře spolupracovala. V lednu jako když utne,všechno skončilo. Nastaly hrozné časy.Jen podotknu ,ze tato učitelka dokonce učila mého švagra a také jeho chtěla poslat do SZŠ . Díky tomu mi také řekla,že se nediví tomu ,že moje dítě je tak hloupé,že rodina mého manžela moc inteligence nepobrala.To jsem nevěděla co jí mám na tento argument,říct.
koflik

Pokud nic jiného, tak tohle už žalovatelné je. Horší by to asi bylo s dokazováním takovéhoto výroku. Ano jsou mezi učiteli jedinci, jež jsou vyslovenou ostudou pro učitelský stav. Když já chodil na 1. stupeň ZŠ, tak se naše paní učitelka posmívala jednomu spolužákovi za vadu řeči. Byla to hysterka, která nešla pro ránu daleko.

Poradit vám lze jen jediné. Seznamte se dobře se svými právy a chraňte přiměřeně svého potomka. Nikdy nezapomínejte na subjektivnost pohledu a to i svého. Žáček má mimo jiná práva právo na komisionální přezkoušení a vy jako rodič se můžete v roli přísedícího zůčastnit vyučovací hodiny.

autobus*
hodnocení

Řeknu vám ,ze teprve dnes jsem vlastně pochopila ,proč se mě nase dětská lékařka ptala jak jsme spokojení v nové škole a jak se nám jeví ona učitelka . Většina dětí z té samé třídy navštěvuje tutéž lekarku .
To jsem také udělala ,jak mi poradila ČŠI. Musela jsem sepsat odvolání proti známce z onoho předmětu ,ze s ní jako rodič nesouhlasím. A nejpozději do tří dnů ,odedne ,kdy nám bylo vydáno vysvědčení ,se muselo odvolání odeslat řediteli školy. Tim pádem mé dítko získalo na opravu dvě šance . Já mám na ně takovou zlost ,ze nevím co ... nejhorší na tom všem je ,ze si vklidu v těchto podvodech pokračují . Matkám dětí vnucují do hlav nesmysly ,o tom jak je jejich potomek zasažen časteč nou retardaci ... a přitom je ditě normálně zdravé .Teda Já jsem z jejich mylneho zjištění byla docela zoufalá .
mil®

Takovohle školu i s učitelkama, bych okamžitě zrušil. *jasne*

dusatka*

Na to se ani nic říct nedá. Potože kdybyste řekla "ty krávo blbá nadutá", klesla byste na její úroveň. Něco takového si prostě učitelka říct dovolit NESMÍ!

dusatka*

Nesouhlasím. Učitelky si najdou důvod, proč si zasednout jen na některé děti. Zažila jsem to jako žák i jako rodič (tím nemyslím, že bych to byla vždy já nebo moje děti, na koho si zasedla). A pod pojmem "drzé" často učitelky chápou "moc se na všechno ptá, já neznám odpověď, a jak to pak vypadá před ostatními, je tedy potřeba ho stírat".

A speciálně učitelky - ženy, se přímo vyžívají v malichernostech - obalený sešit (proboha, proč?), nalinkované okraje, datum vlevo atd. atd.

lm®

To toni: Vy jste buď přímo učitelka nebo nemáte děti.

Já jsem školou proplula naprosto bez problémů,moji kluci proplouvají víceméně taky tak ,nicméně ze svého okolí vím hodně,že často tomu tak není.A pravda je skutečně na straně žáka.Je to dáno tím,že na škole učí kde kdo a podle toho to vypadá.Ani patřičné vzdělání není zárukou dobrého učitele.Nemůžu zde prostě nenapsat známé osvědčené :..."kantořina není povolání,to je poslání..." Dobrý učitel má rád děti,umí je zaujmout, má přirozenou (zdůrazňuji přirozenou )autoritu a umí s dětmi pracovat podle jejich věku i pohlaví.

Věřím,že to vůbec není lehké,i děti nejsou jen nevinní andílci a dovedou dát pěkně zabrat.Ale když se takový učitel "povede" ,tak na něj ještě dlouho po jeho smrti jeho žáci a žákyně s láskou a úctou vzpomínají.

toni*

Odpovídám na příspěvek autora IM.

Dobrý den. Jsem důchdce, maturoval jsem v roce 1963. Tedy za hlubokého komunizmu, kdy pro učitele bylo základní hodnocení ovládání marxismu-leninismu. Doma jsem byl vychovávan, že pan učitel a později pan profesor jsou autorita. Když jsem donesl poznámku nebo špatnou známku nikdy jsem se nevymlouval na učitelé, proto, že by to bylo zbytečné. A myslíte si, že jsem nenarazil na " zapšklou" soudružku učitelku? Ale to víte, že narazil. Ale u nás se to řešilo, že musím umět tak, aby "soudružka" neměla důvod mě "buzerovat". V té době ještě existovaly tělesné tresty i když oficiálně byly zakázané. Dostal jsem přes "držku" a ani mě nenapadlo si stěžovat, proto že jsem věděl za co jsem dostal. Doma bych za to dostal 2x tolik. A v takovém duchu jsem vychovával své 3 děti. Všichni mají VŠ vzdělání a za celou dobu jsem podobné věci nemusel řešit. Na závěr - učitel nejsem, ani jsem nebyl, proto, že bych na ty dnešní dětičky neměl nervy. Co všechno si ty "ušlápnuté dětičky" dnes dovolí, tak nad tím zůstává rozum stát - viz záběry z TV jak si "dětičky" mobilem nahrávají vytočeného učitele.

456*

Myslím, že Váš příspěvek neodpovídá na danou otázku. kde není probléb s chovaním žáka. Myslíte si, že to, jak učitelé hodnotní své žáky je věc jen učitele? Že si můžou dovolit vše a rodiče mají držet hubu? Dnes žijeme v jiné době. Děti jsou drzé, ale podívejte se kolem sebe, jak se chovají dospělí k sobě a učitelé by měli jít především příkladem. Např. děti musí zdravit všechny dospělé osoby ve škole ale když před žáky ani neodpoví rodiči na pozdrav, je to zcela normální. Děti se většinou chovají podle toho, jak se chová sám učitel. Křičením ani tělesnými tresty nic nevyřeší. Učitel, který nemá přirozenou autoritu, si měl zřejmě vybrat jiné povolání.

456*
hodnocení

0x

Můj názor je, že by měli rodiče prosazovat pravidelné psychologické vyšetření všech pedagogických pracovníků, zda jsou vůbec schopni své povolání vykonávat. to, co se na školách děje, o tom se jen tady píše, ale kdo o tom ví? Paní učitelky si dovolují a pořád dovolovat budou, protože ví, že se jim nic nestane. Děti si přece vymýšlejí a přehánějí a tak to vůbec nebylo...

Taky mám špatnou zkušenost a vím, že mi syn nepřinese moc pěkné vysvědčení. Ale vysvědčení jsme se naučili brát jako kus zbytečného papíru. To, co mi vadí je, že učitelka po dětech křičí už od 1.třídy, že jí bolí hlava, nesměli o přestávkách ani mluvit. Jednou tak zařvala, že jsem se sama lekla, když jsem čekala na syna před školou. Její řvaní po dětech dosáhlo jejího opačného výsledku, děti nepřestaly zlobit, ale naopak, zlobí čím dál víc. A můj syn je zase jako puťka, tak jí připadá zase nenormální a cpe nás na psychiatrické vyšetření, které jsme samozřejmě odmítli. To se ovšem projevilo na známkách.

Co na tohle říci? Kdo jiný by měl bránit své děti než rodiče?! Daleko více vyšetření by potřebovali sami pedagogové!

1476
hodnocení

0x

Nejen rodiče, ale i některé děti!

danuskakal*
hodnocení

0x

No, to Vám vůbec nezávidím. Ale ze své zkušenosti vím, že i černé ovce se najdou. Přeji moc úspěchů, držte se. dana

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]