Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám docela velký problém na vysvědčení dostanu trojku z chování za to, že jsem v divadle hodil pod učitelovu sedačku petardu.
Jsem v 9 třídě, vezmou mě na střední školu?
Dělá mě to docela starosti.
Já bych takový moralista nebyl. Za mlada jsme nebyli jiní. Naše prohřešky se zdály starší generaci strašně nepochopitelné a mladému pánovi co se teď ptá se budou zdát prohřešky jeho dětí horší než petarda pod židli.
Myslím že tě vezmou, pokud to budeš schopen trochu obhájit když se na to zeptají. Nemyslím dělat ramena, ale vysvětlit že šlo o momentální selhání které nebylo předtím a ani potom a vzal sis z toho ponaučení.
Jestli berou nejak ohled na ty trojku z chovani nebo ne, to se musis zeptat primo na te stredni skole. To ti nikdo jiny tady nepovi.
Na druhou stranu berou podle prospechu a divil bych se, kdyby se jim nehlasilo dostatecne mnozstvi s prospechem lepsim nebo stejnym jako ty, ale s bezproblemovym chovanim.
Trojka s chovani je velky pruser. K te se jen tak kazdy nepropracuje. Ze by si reditel nove skoly dobrovolne privedl na skolu zaka, se kterym budou potize, to po nem asi chtit nikdo nemuze. Uvedom si, ze on te nezna. Hodnoti te jenom na zaklade te tve znamky z chovani a ver mi, ze moc lidi s trojkama z chovani se mu tam opravdu nehlasi.
asi si zavolají co takového jsi udělal, když jsi měl pořád 1 a najednou 3. Záleží kdo to bude posuzovat, ale házet pod učitele petardu, to je dost velká hloupost. Co tě to napadlo, což už se stalo, tak doufej že nabereš rozum a nebudeš příště házet petardy a že na druhé straně budou soudní lidé.
Můj příběh ze základky. Tenkrát jsem si zažil taky nepříjemnost s petardou. Byl jsem tenkrát někde tuším ve 2. třídě. Ráno jsem šel do školy a cestou jsem potkal spolužáka, který v trafice koupil petardy takové vystřelovačí včeličky. Tak jsme je cestou do školy zkoušeli až jsme nakonec přišli pozdě. V šatně už nikdo nebyl, protože bylo po zvonění na první hodinu a každý už byl ve třídě. A jemu zbyla ještě jedna petarda a tak nás napadlo, co by se stalo, kdyby byla petarda v botě. Vzali jsme tedy náhodně vybranou botu a vložili do ni zapálenou petardu. Celé bota poté začala hořet. Pak se ve škole vyšetřovalo, kdo to mohl být a přišlo se na to, že ten den jsme přišli pozdě, takže se to na nás hodilo. Bota byla spolužačky a její rodiče po nás chtěli zaplatit nové boty. Přitom petarda poškodila požárem jen jednu botu. Jak od rodičů kamaráda, tak i od nás se kompenzace tenkrát nedočkala. Jinak 3ka je docela tvrdé hodnocení, za jednu petradu, nikdy jsem neměl z chování horší hodnocení, než 2ku.
doplněno 18.01.14 18:25:ivik: Jen jsem se chtěl podělit i s mým zážitkem s petardami a také, že 3ka se mi zdá jako přísné hodnocení.
ringo: Moje řeč. Každý v životě někdy blbnul. Nikdy se všechno nepovede na 100%.
"Jak od rodičů kamaráda, tak i od nás se kompenzace tenkrát nedočkala."
tak tohle o něčem svědčí...bohužel. Soudný člověk pochopí. Jinak když vám někdo zničí botu, nebo se vám někde ztratí, taky budete chodit s rozdílnými botami? Nejen že jste oba neuznali svou vinu za prohřešek, když se s ním teď veřejně prezentujete, tak ještě řeknete, tak to na nás prostě hodili. A věta kterou jsem dal na začátek do uvozovek, kterou jste zmínil, je dosti alarmující. Jde vidět, že vaši rodiče si nic asi nedělali z toho, že jejich syn zničil botu své spolužačce.
Co se týče trojky s chování u dotazu výše a vaši obhajoby, že je to nepřiměřené, tak máte pravdu. Měl být totiž další postich. Pokud totiž vám 15-letý žák udělá to, že pod učitele hodí petardu, tak znovu opakuji, co udělá příště?
příklad: na učňáku vezme pilník a hodí ho po mistrovi? Nebo na střední škole narve učitelce/učiteli hlavu do záchodu když ho přistihne kouřit?!
Internet je děravý, už teď se na škole kam chceš jít dozvědí, jaké kvítko to chce dát k nim přihlášku a za co tedy mělo 3 z chování, což by asi z vysvědčení nevyčetli. Jeden podobný ...xxxx bouchnul petardu spolužačce na konci střední školy, než se všichni rozešli do života, kousek od hlavy petardu, nejdřív na ucho neslyšela vůbec a dál už nevíme a takovýhle nevinný hošíček jen řekne, že nevěděl, že to tak bouchne. Jednou je to petarda a co bude dál?
Abych byla upřímná, tak o takové žáky nestojí státní ani soukromé střední školy, dokonce ani učiliště, která přijímají i žáky s nedokončenou ZŠ. Loni jsem pomáhala s výběrem SŠ a všude byla podmínkou jednička z chování ...
Možná by ses mohl pokusit dostat na soukromou SŠ a po začátku školního roku zkusit přejít na státní.
Jinak prospěch 1,52 není ani vyznamenání ani vynikající prospěch. I pro vyznamenání je nutné mít z chování jedničku ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.