Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jazykove gymnazium -

Od: jskebe odpovědí: 7 změna:

Dobry den, prave studuji na gymnaziu a jsem v 9. Tride. Na vysvedceni bych mela mit maximalne dve 2. Nejvice me bavi anglictina,vlastne skoro jediny predmet,ktery me bavi :D a proto bych chtela dale jit na nejake jazykove gymnazium,nejlepe v Praze. Koukala jsem se na Amazon, a podle toho co pisou, bych nemela delat prijimacky. ( gymnazium-amazon.cz/... Nevite nekdo neco o tomto gymnaziu? Opravdu se nedelaji zadne zkousky,kdy mam prumer do 1,3? nekde jsem cetla,ze je to velmi narocne studium, predmety v anglictine atd... Tak jestli nekdo neco nevite,byla bych mic rada za jakoukoliv info. A nebo jestli neznate jeste nejaky gympl s anglictinou? Moc diky :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

naihonn*
hodnocení

0x

Tohle gymnázium, to už bude asi dost elitní škola. Ale tedy stejně, ani školné 40 tisíc ročně nezaručí úspěch. A naopak, pokud má člověk opravdu zájem o studium jazyků, tak se to dá dokázat v dnešní době i úplně zdarma. Ale jinak se to na té stránce píše jasně, průměr do 1,3 je bez přijímaček, od 1,3 do 1,5 je test z ČJ a nad 1,5 ČJ+ test kulturně-společenského přehledu. Věřím tomu, že informace na jejich stránce budou odpovídat skutečnosti, když jsou psané pro ročník 2014/15.

shxjdj
hodnocení

Diky, ale rada bych se dozvedela nejake zkusenosti. Cetla jsem totiz i negativitivni zpravy rodicu, ze dite nezvladalo a muselo prestoupit, tak se celkem bojim, jak bych to zvladala. A pokud rikate,ze i zadarmo, tak mate na mysli nejakou konkretni skolu?

agathexp*

Negativní zprávy, že dítě nezvládalo neznamenají, že škola není dobrá. Právě naopak, podle mého názoru. Se dvěma dvojkama bys to zvládnout mohla, v angličtině to studium nebude tak těžké, protože je všude a ty už anglicky víceméně umíš. Já jsem v Brně na škole s výukou ve španělštině. Je to šestiletá sekce, první dva roky intenzivně studium španělštiny, příští rok budeme mít zeměpis, dějepis, matiku, fyziku a chemii s rodilými mluvčími. A je to jako všude. Někdo zvládá se samýma jedničkama, někdo má z některých předmětů trojky, někdo skoro propadá.

Myslím, že zadarmo je myšleno samostudium, nebo státní gymnázium. Ať už s rozšířenou výukou angličtiny, anebo s předměty v angličtině (ale to nevím, jestli v Praze je..).

Musíš si to srovnat sama v sobě, jestli bys to i za ty peníze chtěla a troufla by sis, nebo se spokojíš jen s více hodinami jazyka. :)

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Na soukromé školy jde často ten, kdo na státní nemá. Proto taky může být názor, že je to velmi těžké.

Školu ti neporadím, ale výuka v angličtině je (v Brně gymnázium Slovanské náměstí, ale jezdit sem a bydlet tady tě nevyjde na 40 tisíc ročně, ale daleko míň). Některé taky jsou víceleté, tedy ne z 9. třídy.

Ještě by mě zajímalo - ví rodiče o tvém plánu jít na soukromou školu a studovat za 40 000 ročně? Mají na to peníze?

jskebe
hodnocení

Tato odpověď je pro všechny,co se vložily dpo diskuze ! :)

Ano, mají na to peníze. Ale ještě to neví úplně 100%,protože to vlastně ještě ani já nevím. Nechci jít na soukromou školu, protože "nemám na státní". Jak jsem řekla, budu mít asi jednu 2. Na anglické kurzy už chodím od mala a angličtinu miluji. Ale i tak prostě znám děti ve stejném věku i mladší, které umí anglicky mnohem lépe a to právě ze školy. Např. Open Gate - ale to je opravdu až moc drahá škola a přijímací zkoušky jsou prý velmi obtížné a na to si já nevěřím. A pak také lidi z Amazonu a jiných škol. Chci prostě někam, kde mě naučí výborně anglicky a nejlépe - rodilí mluvčí. A to mě právě na Amazonu zaujalo. Je mi jedno, zda-li to bude soukromá či státní školu,jak už jsem psala, jde mi o vzdělání. Ještě něco - podle mě není pravda,že někdo odešel z Amazonu kvůli tomu že by byl hloupý a ouze si to "zaplatil". To je přeci blbost,když se na Amazon dělají přijímací zkoušky. Tato odpověď je pro všechny,co se vložily do diskuze ! :)

iz*
hodnocení

0x

Školné 40.000 Kč ročně je na střední školu hodně, to už se blíží školnému na soukromé VŠ. Rozumnější bys měla studovat státní školu a angličtině se věnovat soukromě. I kdyby sis platila soukromého lektora (nejintenzivnější výuka), budeš cca na třetině uvedeného školného.

Těch 40.000 je samozřejmě jenom začátek. Přičti k tomu náklady na učebnice a školní pomůcky. Učebnice a pomůcky budeš kupovat i na státních školách, ale zmiňuji to, aby sis udělala představu, nač by tvé studium přišlo.

Máš už představu, jak rodičům na zbytečně zvýšené náklady na tvé studium přispěješ?

doplněno 18.01.14 19:19:

Škola existuje od roku 2007, takže ještě nemá moc absolventů.

Zarazilo mne u ní, že gymnázium nabízí placené doučování. Učila jsem na soukromé SŠ, na níž jsme studentům poskytovali bezplatné konzultace.

----- Málokteří rodiče si připouštějí, že nezvládnutí školy není (nemusí být) chybou školy. Podle mne to naopak mluví ve prospěch školy. (O soukromých SŠ se říká, že tam "maturitu získá každý", kdo za studium zaplatí. )

mee
hodnocení

0x

Taky o tomhle gymplu dost uvažuji :D Jsem v tercii na osmiletém gymnáziu, zvládám téměř na samé jedničky (do 1,3 se vejdu), ale vadí mi všeobecné zamření, chtěla bych se více specializovat humanitním a jazykovým směrem, takže Amazon mi padl do oka hned:) Dělám tu angličtinu a teď i španělštinu, jazyky mě baví hodně a zvládám je (téměř) bez učení, takže by se určitě dalo říct, že talent jsem. Přijde mi na nic třeba u maturity mít "jen" FCE a jazykové znalosti mít stejné jako znalosti matiky a fyziky, což jsou obory, které v životě dělat nebudu.

Takže taky uvítám jakékoliv reference, doporučení, rady, apod. Samozřejmě největším problémem je školné, ale snad by se to nějak dalo.

Neznáte pípadně ještě nějakou jinou alternativu? Praha, jazykové nebo celkově humanitně zaměřené gymnázium? (Ještě se mi líbila Štěpánská, ale příjimačky nejsou nejlehčí, takže to není taková jistota, co se týče přijetí a já opravdu na našem gymplu pokračovat nechci...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]