Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych poradit s výběrem školy ... Jde o to že jsem v 1. pololetí 9. třídy dostala 5 z angilckého jazyka a domnívám se že kvůli tomu nemám šanci dostat se na školu v Humpolci - chovatelství - tedy střední odborná škola s maturitou ... je to tak? Jestli ano tak by bylo lepší podat si nejspíš přihlašku na zemědělec-farmář ... tímto bych tedy chtěla znát názor vás ostatních a případně pomoc ... jestli bych tedy měla jít na farmáře a měla bych dobrý prospěch bylo by možné přestoupit na veterinaře , nebo případně chovatele? ..předem děkuji za odpověď
Nevím, jaké jiné známky máš, ale jestli podobné, tak bych volila spíše učební obor.
Taky musíš zvážit, jak moc tě tvoje známky budou zněvýhodňovat.
Vzhledem k tomu, že máš asi problé s jazyky, tak bych veterinu zavrhla už jen z důvodu latiny.
Přestupy jsou individuální, nezáleží na prospěchu, ale spíše tom, zda je volné místo a ředitel to povolí. Nespoléhala bych na to.
Tu humpoleckou školu konkrétně neznám, nicméně mám syna rovněž v devítce a taky objíždíme různé školy. Co mě překvapilo - dnes na střední berou opravdu prakticky každého každého, zejména na sokromé školy, kde nejsou ani přijímačky. Ono to sice vypadá jako výhoda - z pohledu budocího žáka, či jeho rodiče, ale v delším časovém horizontu je to spíše handicap - dnešní absolventi SŠ jsou zaměstnavateli posuzováni jako převážně nepoužitelní. Ale to už je jiná věc, bavíme li se o problému dostat se / nedostat se - no, flastr z angliny je docela průšvih, to si myslím, že bude dost problém. Ale zkuste - uvidíte, můžete si podat více přihlášek, klidně třeba i na učební obor. No a poté, až odezní puberta, třeba ,,nahodíte řemen´´ začnete se učit a můžete si třeba dodělat nástavbu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.