Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny přítomné.
Chtěl bych se zeptat na jednu nejasnost. Proč ve všech zdrojích kde je uvedená leganda hmot je u prvních dvou pozic (zemina bez rozlišení, zemina původní) není obdelníček jakoby dokončen - tj. chybí spodní uzavření.
Asi se jedná o maličkost, ale docela mě to zajímá a potřeboval bych to i vědět. Děkuji za odpovědi.
No tak logicky: až kam směrem dolů je původní zemina? Vy to víte?
Řekla bych, že tím neukončením je znázorněno, že není přesně známá „dolní“ hranice této zeminy a ani to pro grafické vyjádření toho, co se nad původní zeminou nachází, není podstatné.
doplněno 19.01.14 09:41:hujer123: přesně tak! ohodnotila jsem Vaši odpověď jako dobrou, je to přesně to, co jsem se tu snažila možná trochu neuměle napsat
Je tím vyjádřeno ohraničeno x neohraničeno. Ve stavebním výkresu bude u ohraničených vždy nutno uvést kótu, která udá tloušťku dané ohraničené vrstvy, protože je to podstatný rozměr. U neohraničených se tato kóta nedá zjistit, protože je ze spodní strany neohraničená
Například, bude-li se stavba zakládat na násypce, bude vrstva té násypky podstatnám rozměrem a je logické, že násypka bude mít někde spodní hranu.
To jsem si nejdřív také myslel, ale je to takto ve všech zdrojích, které mám k dispozici. (učebnice, skripta, el. podpory,...atd)
Ok - děkuji.
Vím, že to není důležité. Nedělám to ale pro zákazníka, ale do školy. A jelikož jsem se s vyučujícím již párkrát pustil do křížku, tak po mě dupe kvůli každé maličkosti. To znamená, že musím být připraven na všechno. On je choten mě rozcupovat za cokoli, a to si rozhodně nomohu dovolit. Zkrátka chci bojovat - takže musím být připraven.
DÍKY
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.