Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na legendu hmot

Od: little odpovědí: 8 změna:

Zdravím všechny přítomné.

Chtěl bych se zeptat na jednu nejasnost. Proč ve všech zdrojích kde je uvedená leganda hmot je u prvních dvou pozic (zemina bez rozlišení, zemina původní) není obdelníček jakoby dokončen - tj. chybí spodní uzavření.

Asi se jedná o maličkost, ale docela mě to zajímá a potřeboval bych to i vědět. Děkuji za odpovědi.

Jak na legendu hmot

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alileta*
hodnocení

2x

No tak logicky: až kam směrem dolů je původní zemina? Vy to víte?

Řekla bych, že tím neukončením je znázorněno, že není přesně známá „dolní“ hranice této zeminy a ani to pro grafické vyjádření toho, co se nad původní zeminou nachází, není podstatné.

doplněno 19.01.14 09:41:

hujer123: přesně tak! ohodnotila jsem Vaši odpověď jako dobrou, je to přesně to, co jsem se tu snažila možná trochu neuměle napsat *palec*

Ale samozřejmě..

Je to JEN legenda.

K tomu jak ji interpretovat je potřeba mít výkres, kde bude šrafa z legendy použita.

Na výkrese také nebude šrafa přesně v obdélníčku jako v legendě, ale bude vypadat jinak...dle konkrétní šrafované plochy.

hujer123*
hodnocení

1x

Je tím vyjádřeno ohraničeno x neohraničeno. Ve stavebním výkresu bude u ohraničených vždy nutno uvést kótu, která udá tloušťku dané ohraničené vrstvy, protože je to podstatný rozměr. U neohraničených se tato kóta nedá zjistit, protože je ze spodní strany neohraničená

Například, bude-li se stavba zakládat na násypce, bude vrstva té násypky podstatnám rozměrem a je logické, že násypka bude mít někde spodní hranu.

hodnocení

0x

Inu...žřejmě tam někdo udělal chybu...při tisku, při kreslení...

Nic jiného za tím nehledejte.

little
hodnocení

To jsem si nejdřív také myslel, ale je to takto ve všech zdrojích, které mám k dispozici. (učebnice, skripta, el. podpory,...atd)

Nehledejte vědu tam kde není...

Za určitých okolností to na výkrese může vypadat i takto..to šrafování není u těch obdélníčků v legendě o kterých mluvíte dokončeno až do kraje, proto to nemají uzavřené.

Ale kvůli tomu nikomu dům ani most nespadne..

little
hodnocení

Ok - děkuji.

Vím, že to není důležité. Nedělám to ale pro zákazníka, ale do školy. A jelikož jsem se s vyučujícím již párkrát pustil do křížku, tak po mě dupe kvůli každé maličkosti. To znamená, že musím být připraven na všechno. On je choten mě rozcupovat za cokoli, a to si rozhodně nomohu dovolit. Zkrátka chci bojovat - takže musím být připraven.

DÍKY

Ale ano..

Učitelé rádi dávají najevo svou nadřazenost...z hlediska statistiky pak nejvíce ti, za kterými stojí pouze teorie, ale žádná stavba..

Naštěstí nejsou všichni stejní...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]