Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplní povinnosti,proč?

Od: keliska* odpovědí: 13 změna:

mám syna,který je neuvěřitelný flink,nezapisuje si úkoly,pak je samozřejmně nepřinese,tak dostává poznámky,nedopisuje si látky do sešitů,i přes veškerou snahu mě,psychologa,babiček,atd se nedokáže změnit,nevím co s ním,už nemám sílu,ani nápad,jak na něj... :(

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

bez urážky, Vašemu synovi chybí jedna věc pevná chlapská ruka a pořádnej výprask, neberte tuto radu ode mne ve zlém

miklous*
hodnocení

3x
Dobrý večer. I já se přikláním k názoru, že se jedná o ADHD. Porucha soustředění se k tomuto syndromu váže. Nezoufejte, nejste v tom sama. Mám také syna s ADHD. Píšete o psychologovi. Jaké byly výsledky vyšetření?
doplněno 04.02.14 18:24: Docela mě nadzvedly rady typu seřezat.
To nefunguje! Holt jsou na světě děti, které neudrží pozornost. A ne proto, že chtějí zlobit, ale proto, že jim nefunguje správně biochemie mozku. To je jako byste chtěli seřezat krátkozraké dítě, že si neopíše z tabule, když sedí v poslední lavici...
doplněno 04.02.14 18:48: Martinaa - souhlasím s Vámi. Proto jsem položila tazatelce otázku o závěrech vyšetření. Ale přesto si myslím, že v tomto konkrétním případu je nejdříve potřeba vyloučit syndrom a teprve pak přistoupit k ráznější formě výchovy. Rozlišit co je vzdor a za co to dítě nemůže...
doplněno 04.02.14 19:02: Lidus - Když chce člověk něco napravit a pomoci svému dítěti vyrůst v normálním člověka, je důležité začít tím, že se na problém podíváme s otevřenýma očima. Jestli si myslíte, že určením diagnózy to končí, pak se velmi mýlite. To je začátek. Jste na startu maratónu, o který jste nestála. Čeká Vás smíření se, studium problému, neustále vymýšlení motivace, kontrola, důslednost... Nervy Vám často kolabují, máte pocit selhání a okolí jeví pramálo pochopení... Kdo nepečoval o takové dítě netuší - zato soudců se najde...
martinaa*

Miklous, on je podstatný rozdíl mezi ADHD, který v tomto případě (ještě) není prokázaný, a mezi obyčejným flákačstvím. Důležité je i to, jak se syn staví k domácnosti a obecně k povinnostem a matce.

Kde je pravda, to neví nikdo z nás. Na ADHD je samozřejmě potřeba vyšetření, léky, zcela jiný přístup. Na flákače, co na všechno prostě se.e, bude platit zase pevná ruka.

doplněno 04.02.14 19:21:

Liduš, to je fakt, samá diagnóza, samé tabulky, rámečky, sloupečky, aby každé dítě zapadalo. Přitom se vůbec nemusí jednat o nemoc...

doplněno 04.02.14 21:30:

Miklous, souhlas, určitě by bylo rozumnější prvně vyloučit poruchu*placni*

lidus*

Martino v podstatě souhlasím, jen mám dojem, že dnes se stále zjišťuje nějaká diagnoza, ať už jde o ADHD, autismus a všemožné DYS a celkovou osobností dítěte a výchovou se až tak moc nezabýváme. Je třeba vědět, kolik má kluk roků, jaké jsou podmínky v rodině, jak na něj rodina působí, jak se učí, jak zachází s pomůckami do školy, jak pečuje o sebe a své věci a pak by se měla matka ptát co ho vede k tomu, aby úkoly nedělal. Budeme-li k problému přistupovat tak, že si prostě na základě doměnky řekneme, že dítě je duševně nevyvinuté a že za to nemůže, je to podle mého špatně.

hodnocení

2x

Jak píší výše, zřejmě chybí pevná ruka a nějaký kladný mužský vzor.

Další věc, nesmí vidět, že vy už nemůžete. To prakticky vyhrál a může být sám se sebou spokojený.

A jaké má zájmy? Doufám, že ho nenecháváte každý den koukat dlouhé hodiny na PC a TV?

keliska*
hodnocení

Myslím,že pevná ruka nechybí,má v manželovi dobrý vzor,i kamaráda,ale i autoritu,k domácím pracem se staví bez nejmenšího odporu,miluje své dva bratry,je mu 11 let.Hraje na bicí od pěti let,chodí do turistického kroužku,od mala hltá naučné knížky,ale miluje i to klasické lítání venku s kamarády,doma je na něj 100% spolehnutí,proto pořád nevím,proč takhle bojkotuje své školní povinnosti,je fakt,že v první třídě narazil na protivnou paní učitelku a čtyři roky jsme s ní bojovali,psycholog mi v září řekl,že už chodit nemusíme,že ani nevím,jak suprového kluka doma mám,psycho-pedagog.poradna ve druhé třídě řekla v podstatě to stejné...

hodnocení

1x

A co na to psycholog?Jaké mu naměřil IQ?A co poruchy?Lehká mozková dysfunkce,dysgrafie,dyslexie,atpod.

hodnocení

1x

Píšete o psychologovi. Byli jste už na vyšetření v pedagogicko-psychologické poradně? Zjistili synovi nějakou poruchu? Případně i dětský psychiatr by pak v naváznosti na PPP mohl zasáhnout léky.

doplněno 04.02.14 16:32:

ADHD syndrom apod..

doplněno 04.02.14 16:40:

Možná, že syn prostě není studijní typ nebo je líný a ví, že mu to projde. Co domácí povinnosti, nádobí, úklid pokoje?

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím ještě jednou, podle Vašeho popisu chování doma a přistupování k povinnostech si nemyslím, že se jedná o poruchu (samozřejmě to není směrodatné, pouze můj názor!). Pokud synovi učitelka školu zprotivila, není se čemu divit, že na to kašle. Pokud chudák prvňák narazí na nějakou zapšklou megeru, tak se to s ním povleče možná také celou školní docházku, možní i déle. Zkuste si s ním sednou a trpělivě, bez emocí a bez řvaní mu vysvětlit, že známky sice nejsou důležité, ale pokud chce jednou na dobrou střední, tak to nemůže flákat. Zároveň by nebylo špatné se spojit s nějakou hodnou maminou poblíž, které byste mohla zavolat o úkoly.

Brácha je taky odjakživa flákač, vinou výchovy, poznámky za nedonesení pomůcek a zapomenuté úkoly odshora dolů. Přesto se dostal na prestižní SŠ. Sice kašle na známky, neučí se, ale nějak zázračně to nevadí (známky nic moc, ale u učitelů je pro svou inteligenci oblíbený). Bohužel je to ten typ, do kterého mamka mohla hučet horem dolem, a on na to stejně kašlal - a bohudík to zatím ničemu výrazně nevadí.

hodnocení

0x

Jak je starý? Chodí do nějaké speciálky? Jak to má se soustředěním, třeba poruchou soustředění? Jak se učí? Učí se doma?

zvidavajanca*
hodnocení

0x
Kdyz neporadi odbornik, tak co pak mi tady. Navic, tady ho nikdo nezna.

eulalie*
hodnocení

0x

Zákazy a příkazy jsou nanic. Mějte s ním svatou trpělivost. A pomáhejte mu. A hlavně to chce velmi pravidelný režim. Byla jste s nímu u psychologa? Proč? Protože jestli má kluk ADHD, tak nějaký psycholog je úplně nanic, ten to nemůže léčit. Já mám taky takové děcko. A jediné, co opravdu pomáhalo, byl můj neustálý dohled nad ním, kontrola, pravidelný režim. Nevykašlete se na něho. Kluci jsou bohužel někdy flinkové, ale to neznamená, že jsou opravdoví flákači a nefachčenkové.

moula*
hodnocení

0x

Já bych dal klukovi pokoj a netyranizoval ho !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]