Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemůžu přestoupit

Od: lucka321* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, nejspíše jsem si vybrala špatnou nebo moc náročnou pro mě školu jménem ekonomické lyceum. Víte jsou tam i zdaleka horší než jsem já, ale já taky prolézám toto pololetí se čtyřky. Co může asi následovat ty další roky?.. Učím se jenže mi to prostě nejde... Buď je přísné hodnocení, zkazím něco, nepochopím otázku nebo se mi to během testu vypaří z hlavy. Chtěla bych přestoupit, ale mamka mi to nechce dovolit pořád mi jen říká, že se mám učit ježe já se učím a pak stejně dostanu třeba čtyřku! Takže vidím, že moje snaha je jaksi zbytečná... Pomůže mi někdo, prosím?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

První ročník střední školy je obtížný všude (na všech středních školách). Musíš si zvyknout na nové učitele, na jejich požadavky a na nový systém práce. To, co stačilo na ZŠ, na SŠ většinou nestačí.

Rozhodně se nevzdávej, uč se dál, možná bych doporučila pokusit se učivo nějak utřídit. Během jednoho roku (max. dvou let) si zvykneš a výsledky postupně zlepšíš.

Přechodem na jinou školu bys situaci jenom zhošila. Musela by ses se vším seznamovat od začátku a navíc bys musela do konce roku dohonit učivo v předmětech, které na lyceu nemáš (musela bys složit rozdílové zkoušky).

laik*

Mozna, ze ten problem s prizpusobenim se stylu na stredni skole bych pochopil u nekolika trojek, ale ctyrka nebo dokonce nekolik ctyrek jako u tazatelky, to uz podle me svedci o velekm problemu s nezvladanim uciva.

Mozna by pomohlo, kdyby si s tebou mamka sedla a pomohla ti pochopit neco, co ti neni jasne a vysvetlila ti, jak se vubec ucit a pochopit latku, ktera ti neni jasna. Az tohle pochopis, tak to muzes zkusit i v jinych predmetech, kde ti to moc nejde a snad se ti podari se uspesne zaradit po bok zbytku spoluzaku.

lucka321*
hodnocení

Ano, několik trojek mám taky a zatím to vypadá, že těch čtyřek budu mít asi dvě nebo tři. V dalším roce se to může ještě zhoršit a nebo naopak zlepšit, protože už si na něco víc zvyknu a budu vědět, co a jak u učitelů. Mamka mi říka, že se neumím efektivně učit, ale já se to vždy naučím, ale pak to do té písemky nenapíšu, protože nerozumím správně otázce a nebo je hrozně přísné známkování.

laik*

Jestli mas z pisemky horsi znamku nez vetsina tvych spoluzaku ve tride, tak ji nemuzes svadet na prisne znamkovani. Oni byly znamkovani stejne a presto vetsina z nich spatnou znamku nedostala.

Nema smysl se neco ucit zpameti. Musis to pochopit, aby jsi to pak mohla v pisemce pouzit nebo aby ti to "nevypadlo" z hlavy. Jakmile tomu rozumis, tak to nemuzes zapomenout.

zvidavajanca*
hodnocení

0x
A kam chces prestoupit, ze si myslis, ze to bude lepsi?
U pribuznych oboru lze delat rozdilovky a pokracovat, jinde jit od prvniho rocniku. Rozmyslejte tedy rychle, prihlasky se tef budou podavat!
doplněno 18.01.14 18:59:

Ok, jen jestli myslíš i na uplatnění.

Sekretářka a informační technoogie zní dost vtipně.

Programování tě láká?

lucka321*
hodnocení

Přemýšlela jsem o informační technologii s oborem asistentka - sekretářka... Říkají, že po téhle škole se dá dělat také spousta věcí ohledně ekonomiky a ještě navíc tam jsou 2 roky praxe. A myslím si, že tam by to bylo lehčí, protože ekonomické lyceum a informační technologie - je to tam lehčí. Už jen podle toho, že vím, kdo tam na tu školu chodí.

ff*

Zase prvák je ke změně nejlepší. Ještě není tak moc ztraceno. A vždy je lepší studovat s chutí a výsledky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]