Nejste přihlášen/a.
Paní učitelka se rozhodla dát mi trojku.Je to tak hrozné?Rodiče mi říkají, že ano.Prosím napište mi Váš názor.Děkuji.
Jde o to, jestli Ti třeba nejde přednes básniček, jestli Ti do hlavy neleze teorie - vždycky jsem měl problémy se naučit co kdo kdy a proč napsal...
Anebo jestli máš problémy s gramatikou - ta je pro život obecně důležitější.
Ale trojka je "dobře", není to sice žádné vítězství, ale ani žádná tragédie. Zkus to brát jako motivaci, abys na konci roku měla lepší známku.
Paní učitelka se rozhodla... - asi se rozhodla podle něčeho, na její rozhodnutí určitě mají vliv Tvoje známky za pololetí, Tvoje aktivita v hodinách, úprava sešitů a mnoho dalších věcí. Zkus za paní učitelkou dojít a zeptat se jí proč Tě ohodnotila trojkou a co bys měla zlepšit, aby Ti příště dala lepší známku. Když se takto slušně zeptáš, určitě Tvůj zájem ocení, řekne co jí vadí a poradí, jak na to. Držím palce!
... nějak jsem si vsugeroval, že odpovídám dívce, pokud jsi kluk tak promiň...
Začněme tím, že nazveme věci pravými jmény: Paní učitelka "se nerozhodla dát ti trojku". Paní učitelka se řídí klasifikačním řádem, podle něhož hodnotí tvé výsledky trojkou.
Je minimálně pošetilé svalovat vinu za své nedostatky na jiné. Mimochodem: Jak jsi na tom v četbě s porozuměním?
Zaber v dalším pololetí a hodnocení bude určitě lepší.
Trojka v 8. třídě z čj v pololetí sice není nějak extra super, ale není to to nejhorší. V každém případě bys ses měl/a začít víc třeba víc učit, popřípadě sehnat někoho, kdo ti s učením pomůže a vysvětlí to, co ti nejde nebo nechápeš. V dalším pololetí se začni víc snažit v hodinách, dej učitelce najevo, že se chceš zlepšit a že tě čeština aspoň trochu zajímá. Když budeš aktivní v hodinách a budeš se čj víc věnovat, tak se určitě objeví postup k lepšímu + jestli máš problémy s pravopisem, tak čtení knížek hodně pomůže
Držím palce, ať to vytáhneš ke konci roku na 2 (nebo třeba i 1)
A podle čeho to máme posoudit? Já tě neznám, nevím, jak pracuješ ve škole, jaké máš výsledky. Paní učitelka k tomu má určitě důvod, jen tak to určitě není.
Známka není průměr známek, navíc jinou váhu má diktát, slohovka nebo domácí úkol. Také záleží, jak si plníš svoje povinnosti (úkoly), pracuješ v hodinách..
Nebo myslíš, že se na základce dávají jen jedničky a dvojky? Asi ano, potom tady prváci na střední brečí, že chtějí přestoupti a nemůžou, protože mají čtyřku.
Trojka je dobrá - čeština je na 2. stupni opravdu těžká. Troška "popela na hlavě", příslib větší snahy v druhém pololetí, a mělo by to být vpoho - mimo jiné, pro rodiče by to nemělo být žádné velké překvapení.
U nás se učitelé - pokud známka vycházela nerozhodně ptali - jestli to chceme zaokrouhlit nahoru, nebo dolu - tedy z 2-3 mohla být dvojka, ale pak se ta polovina známky zase odečtla v druhém pololetí. Takže pokud opět vycházelo 2-3, padlo to automaticky na trojku - o to víc se člověk musel snažit. Docela to motivovalo, a nekazilo vysvědčení
Trojka byla, to už nezměníš. Jak to napravit do budoucna? Třeba se zkus pocvičit na mojecestina.cz/...
trojka je sice "dobrá" ale pokud se dobře učíš a máš jedinou trojku, tak je to vašim líto a zlobí se. Nedivím se. Ono prospěch v 8. a v první půlce 9. třídy je hrozně důležitý, protože od něj se odvíjí na jakou školu tě vezmou. A pokud se budeš hlásit na nějakou školu s velkým převisem zájemců, máš menší šanci se tam dostat. Obvykle přijímací řízení se bere podle průměru na těchto vysvědčeních plus se připočítávají body za známky z profilových předmětů - vždy je to ČJ, M, AJ + další podle oboru (někde dějepis, jindě fyzika...podle školy)
Takže tak, je to pro tebe a děláš to pro budoucnost. Jak si zlepšit známky jistě víš, psát nebudu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.