Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruština pro začátečníky (kniha)

Od: marianna* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se začít učít Rusky a sháním proto nějakou vhodnou knihu. Na trhu jich je velká řada, proto bych dala spíše na doporučení. Ráda bych nějakou, kde bude vysvětleno vše od úplnho začátku a tak trochu jak pro pitomce. Kde bude podrobně rozebraná azbuka a následně nějaké fráze, slovíčka apod. + klidně nějaká audio CD. Moc děkuji za tipy.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Mám dobré zkušenosti s řadou učebnic pro samouky. Zkuste se podívat na Ruštinu pro samouky.

luke237
hodnocení

0x

Kdo by si to byl tenkrat pomyslel, ze lide se budou chtit aktivne sami o sobe ze sveho vlastniho rozhodnuti chtit ucit rusky? Tenkrat to do nas hustili uz od mala a nejak jsme v tom uzitek nevideli.

Na azbuce neni vubec nic tezkeho. Uplna vetsina pismem jsou stejna pismena jako v latince, jen se pisi jinak (tedy B je B, ale vypada jinak). Jinych pismen je tam snad jen 5 nebo tak nejak.

marianna*
hodnocení

No, nechci se Vás dotknout, ale tenkrát jste v té škole asi moc pozor nedával, jelikož v azbuce je těch písmen jiných většina a do toho měkké a tvrdé znaky.

luke237
Ve skole jsem pozor daval a pochopil jsem to dobre. Vam zrejme uniklo cele pozadi azbuky. Vsechna pismena jsou stejna (tj. existuje pismeno pro zvuk B, M atd.), dokonce mluvci slovanskych jazyku (tedy i Cesi) maji tu vyhodu, ze chapou existenci pismen jako je š, č nebo šč. Jedina "nova" pismena tak jsou: mekky a tvrdy znak, pismena "ja" a "ju" a mozna jeste tvrde E (nebo mekke "e"). Zadne dalsi me ted v rychlosti nenapada.
luke237
Aha, ted jsem si vsiml, ze reaguji na reakci puvodni tazatelky.

Ve svem prispevku nmluvim o ZVUCICH, ktere jsou reprezentovany pismena. Vlastni tvary pismen jsou pochopitelne odlisne od latinky. Nektere jsou pro zmateni bohuzel stejne nebo dost podobne jinym pismenum v latince (napada me treba "ruske" velke V vypada stejne jako latinske velke B, ruske velke G jako velke T, male t jako male m atd.)

luke237
Jen pro predstavu: takhle vypada rusky text napsany Ruskou v latince: zde. Pro psani rusky staci jen prepsat tato pismena do tvaru pismen pouzivanych v azbuce.

leda
hodnocení

0x

nejlepší knihy pro samouky má leda - i s poslechy a klíčem a i por úplné začátečníky, mají i ruštinu

leda
askmenow*

Také bych doporučila řadu pro samouky od Ledy.

Osobně si myslím, že na to sám pochopit gramatiku, naučit se azbuku atd.jsou nejlepší, dnes jsou k nim myslím dokonce i nějaká CD, jen je osobně považuji za poněkud nudné. Takže bych koupila tyto + až bych trochu uměla bych si sehnala ještě nějakou další (klidně celou v ruštině), kde by byly záživnější články ke čtení.

doplněno 10.11.12 21:29:

dzordz: Možná jsem rozmazlená moderními učebnicemi angličtiny, které (některé - hlavně ty vydávané v angl. mluvících zemích a i tak zdaleka ne všechny) nabízí již od brzkých lekcí skutečně zajímavé čtení, pomalu jako z časopisů.

dzordz*

Asi jo, podle tý sem se učil a byla docela ok.

doplněno 10.11.12 21:26:

No, nudné.. jak co.. některé články s reáliemi mi přišly docela dobré.

V porovnání s francouzštinami od ledy byla tahle teda úplně super :)

doplněno 10.11.12 21:28:

Jo ještě ta Raduga - mám tu jedničku a přijde mi, že v ní obsahově není skoro nic. Celá, od začátku do konce, je jen na pár dní.

goofy*
hodnocení

0x

No já se učim rusky druhym rokem, máme učebnice Fraus- Raduga. Stěžovat si nemůžu, takže doporučuju. Určiťe je víc

knih, a každá je jiná, takže ti nemusí úplně seďet. Pokud narazíš na nějakou lepší, tak samozdřejmě. Já jsem bohužel

pracoval jen s touhle knihou. Jinak hodně štěstí.

luke237
hodnocení

0x
Co takhle poslouchat na Internetu radio Golos Rasiji (anglicky Voice of Russia). Stranky jsou dostupne i v cestine - Hlas Ruska.
luke237
Opravene odkazy:

Co takhle poslouchat na Internetu radio Golos Rasiji (anglicky Voice of Russia). Stranky jsou dostupne i v cestine - Hlas Ruska.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]