Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se začít učít Rusky a sháním proto nějakou vhodnou knihu. Na trhu jich je velká řada, proto bych dala spíše na doporučení. Ráda bych nějakou, kde bude vysvětleno vše od úplnho začátku a tak trochu jak pro pitomce. Kde bude podrobně rozebraná azbuka a následně nějaké fráze, slovíčka apod. + klidně nějaká audio CD. Moc děkuji za tipy.
Kdo by si to byl tenkrat pomyslel, ze lide se budou chtit aktivne sami o sobe ze sveho vlastniho rozhodnuti chtit ucit rusky? Tenkrat to do nas hustili uz od mala a nejak jsme v tom uzitek nevideli.
Na azbuce neni vubec nic tezkeho. Uplna vetsina pismem jsou stejna pismena jako v latince, jen se pisi jinak (tedy B je B, ale vypada jinak). Jinych pismen je tam snad jen 5 nebo tak nejak.
No, nechci se Vás dotknout, ale tenkrát jste v té škole asi moc pozor nedával, jelikož v azbuce je těch písmen jiných většina a do toho měkké a tvrdé znaky.
Ve svem prispevku nmluvim o ZVUCICH, ktere jsou reprezentovany pismena. Vlastni tvary pismen jsou pochopitelne odlisne od latinky. Nektere jsou pro zmateni bohuzel stejne nebo dost podobne jinym pismenum v latince (napada me treba "ruske" velke V vypada stejne jako latinske velke B, ruske velke G jako velke T, male t jako male m atd.)
nejlepší knihy pro samouky má leda - i s poslechy a klíčem a i por úplné začátečníky, mají i ruštinu
Také bych doporučila řadu pro samouky od Ledy.
Osobně si myslím, že na to sám pochopit gramatiku, naučit se azbuku atd.jsou nejlepší, dnes jsou k nim myslím dokonce i nějaká CD, jen je osobně považuji za poněkud nudné. Takže bych koupila tyto + až bych trochu uměla bych si sehnala ještě nějakou další (klidně celou v ruštině), kde by byly záživnější články ke čtení.
doplněno 10.11.12 21:29:dzordz: Možná jsem rozmazlená moderními učebnicemi angličtiny, které (některé - hlavně ty vydávané v angl. mluvících zemích a i tak zdaleka ne všechny) nabízí již od brzkých lekcí skutečně zajímavé čtení, pomalu jako z časopisů.
Asi jo, podle tý sem se učil a byla docela ok.
doplněno 10.11.12 21:26:No, nudné.. jak co.. některé články s reáliemi mi přišly docela dobré.
V porovnání s francouzštinami od ledy byla tahle teda úplně super
Jo ještě ta Raduga - mám tu jedničku a přijde mi, že v ní obsahově není skoro nic. Celá, od začátku do konce, je jen na pár dní.
Co takhle poslouchat na Internetu radio Golos Rasiji (anglicky Voice of Russia). Stranky jsou dostupne i v cestine - Hlas Ruska.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.