Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr VŠ - povolání

Od: tecko odpovědí: 1 změna:

Dobrý den. Jsem ve druhém ročníku SŠ, gymnázia. Brzy si budeme vybírat přípavné semináře k maturitě, většinou by tedy měly udávat i směr, jakým se hodláme dále ubírat, čili výběr povolání. Já si však stále nejsem jistá, čemu se věnovat. Nevím ani s jistotou, zda se orientovat na humanitní obory či na přírodní... Dolehla na mě tíha rozhodnutí a nevím, co dál.

Baví mě biologie, avšak s ní se většinou váže chemie a fyzika, předměty které mě již příliš nebaví ale zejména je nechápu coby celek. Mám sice i z těchto předmětů výborné známky, necítím se v nich však dobře. Dále mě baví Základy společenských věd, potažmo psychologie. Má však tento obor budoucnost? Co ta až příliš početná konkurence? Baví mne i jazyky, k ostatním předmětům mám již spíše neutrální názor.

V rodině slýchávám, že mám jít na stomatologii. Ta by mě zřejmě bavila, ale je zde velké množství již výše zmiňované chemie a fyziky, i u samotných přijímacích zkoušek. Nejsem si jistá, zda bych je zvládla.

Opravdu netuším, jak se rozhodnout, rady typu: Dělejte to, co vás baví odmítám. Mám záliby v naprosto odlišných oborech a nejsem si skutečně jistá. Obracím se pro na Vás - jaké je Vaše povolání, baví Vás, naplňuje, jste spokojeni s platy? Jaké povolání je dle Vás perspektivní? Máte zkušenosti se studiem a uplatněním psychologie, stomatologie?

ZKRÁCENĚ - CO BYSTE DOPORUČILI BEZRADNÉMU STUDENTOVI?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Biologie s psychologií souvisí. Takže možná to bude možná volba. S uplatněním nevím.

Stomatologie určitě uplatnění má. S přijetím je to horší.

A co je perspektivní? Technické obory, informační technologie. Vpodstatě 100% uplatnění po VŠ, nadprůměrné nástupní platy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]