Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Chtěl bych se zeptat zda někdo z vás nebude vědět postup k jednomu příkladu z matematiky. Jde o příkoad na fotce v kroužku. Jeho výslede je dole taky v kroužků... budu vám vděčný
Mohlo by to být tím, že ten výsledek v kolečku na papíře je blbě. Vy i Luke to máte dobře, stůjte si za tím.
doplněno 12.01.14 17:52:Omlouvám se, kecám. Dělal jsem to zpaměti, výsledek v kolečku je dobře. Nicméně Luke to má dobře, protože je to mezivýsledek, ale z toho mezivýsledku to vyjde. A k mínusovým hodnotám se dostanete díky tomu, že 1/xn = x(-n), nebo, chcete-li, (xn)xm) = x (n-m) .
O to mi jde celou dobu.. nevím kde bych došel k mínusovím hodnotám a navíc těch sedm dvanáctin na konci? absolutně nechápu
Omlouvám se, kecám. Dělal jsem to zpaměti, výsledek v kolečku je dobře. Nicméně Luke to má dobře, protože je to mezivýsledek, ale z toho mezivýsledku to vyjde. A k mínusovým hodnotám se dostanete díky tomu, že 1/xn = x(-n), nebo, chcete-li, (xn)xm) = x (n-m) .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.