Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je postup příkladu?

Od: sad odpovědí: 13 změna:

Zdravím. Chtěl bych se zeptat zda někdo z vás nebude vědět postup k jednomu příkladu z matematiky. Jde o příkoad na fotce v kroužku. Jeho výslede je dole taky v kroužků... budu vám vděčný

Jaký je postup příkladu?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
Nic sloziteho na tom nevidim. Proste jen n-tou odmocninu z "x" nahradis "x na 1/n" a pak jen upravis slozeny zlomek a sectes/odectes mocniny.
sad
hodnocení

šlo by to nějak zobrazit ten postup?

luke237
Treba ta prvni odmocnina bude: a na 1/3 krat b na 1/2 to cele na 1/3 deleno c na 1/3 atd. ...
sad
hodnocení

vůbec tomu nerozumím :(

sad
hodnocení

Jestli jsem to pochopil správně vyšlo mi tohle po vaší radě...jak dále? při sčítání nebo odečítání mocnin se k výsledku nedostanu

Jaký je postup příkladu? #2
luke237
Mas to spravne. Me to vyslo podobne. Ted uz to jen uprav (secti mocniny).
Jaký je postup příkladu? #3
luke237
Vzorce pro upravovani mocnin.
sad
hodnocení

Ano ano tohle udělám, ale nevýjde mi správný výsledek co je v kolečku na papíře. Vám snad ano?

Mohlo by to být tím, že ten výsledek v kolečku na papíře je blbě. Vy i Luke to máte dobře, stůjte si za tím.

doplněno 12.01.14 17:52:

Omlouvám se, kecám. Dělal jsem to zpaměti, výsledek v kolečku je dobře. Nicméně Luke to má dobře, protože je to mezivýsledek, ale z toho mezivýsledku to vyjde. A k mínusovým hodnotám se dostanete díky tomu, že 1/xn = x(-n), nebo, chcete-li, (xn):(xm) = x (n-m) .

sad
hodnocení

O to mi jde celou dobu.. nevím kde bych došel k mínusovím hodnotám a navíc těch sedm dvanáctin na konci? absolutně nechápu

Omlouvám se, kecám. Dělal jsem to zpaměti, výsledek v kolečku je dobře. Nicméně Luke to má dobře, protože je to mezivýsledek, ale z toho mezivýsledku to vyjde. A k mínusovým hodnotám se dostanete díky tomu, že 1/xn = x(-n), nebo, chcete-li, (xn):(xm) = x (n-m) .

luke237
Tech 7/12: zkontroluj si uplne posledni zlomek. Asi jsi si tam napsal 1/3 misto 1/2, jak ma spravne byt.
Jaký je postup příkladu? #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]