Nejste přihlášen/a.
Prosím, kde stáhnu plnou verzi programu psaní všemi deseti s názvem ATF. Děkuji
mimochodem z vlastní zkušemosti můžu dodat, že existují typy PC klávesnic, který jsou ke psaní (a už rozhodně učení se psaní) všema deseti vysloveně nevhodný - jde o vzdálenost mezi pravým shiftem a těmi nejvíc vzdálenými klávesami pro pravou ruku - to se na některejch typech podle mě nedá zvládnout (tj podržet malíčkem shift a zároveň písmeno při psaní velkým písmenem - nevím, jestli je to u většiny klávesnic, ale zatímco dřív pravý shift zabíral šířku 2 kláves, pozdějc se zmenšil o klávesu macro (ta tam dřív nebyla), současné klávesnice neznám, ale jestli je to pořád to samé, tak by se leda to makro muselo předefinovat na shift (jestli to jde), jinak by na to psaní byla potřeba obrovská tlapa - schválně si vyzkoušejte vzdálenost mezi shiftem+H, a mám pocit, že i mezi shiftem+Z a shiftem+7 (už si to nepamatuju přesně, 10 psát neumím, ale mám pocit, že Z a ý(7) se píšou pravou rukou - a to už se musí ten ukazováček a malíček roztáhnout pořádně - přitom to musí jít lehce, bez nějaké námahy, to by se toho moc nenapsalo)
Když neumíš psát všema deseti, tak proč to tady rozebíráš? Jsou to nesmysly. Proč myslíš, že máš dva Shifty? Nikdo rozumný nepíše velké písmeno nebo číslici tak, že by jednou rukou mačkal shift a tou samou písmeno. Proto máš dvě ruce - potažmo 10 prstů. Psát se dá na jakékoli klávesnici, jen si na ní člověk musí zvyknout. Když logicky můžu mačkat písmena velikosti jedné klávesy, proč bych nemohl stejným způsobem mačkat shift? 1 prst = 1 klávesa a je jedno jak je velká. Některé mají i menší enter a nevadí to.
vážený radile, jsou jenom tři možnosti: a) v posledních letech se změnila technika psaní, b) vymyslel jste si vlastní techniku, c) o psaní deseti nevíte absolutně nic, což vám ovšem nebrání tu k němu plácat naprosté blbosti (i kdyby platila varianta a), nebo b), pořád je vzdálenost mezi pravým shiftem a klávesama pro ukazováček pravé ruky problém - ta ruka musí být cca pořád na stejné základní poloze (což mimochodem značí ty výstupky na na F a J), a ne se posouvat kvůli tomu, že (pravým) malíčkem nedosáhnu na shift - to jaksi narušuje celé to psaní - neboli jakmile je vzdálenost mezi pravým shiftem a Jčkem delší než mezi levým a Fkem, je něco evidentně špatně - umím si představit techniku, která se s tímhle vyrovná, osobně jsem ji ale nepoznal);
o psaní všema deseti něco vím (samozřejmě jsem se to učil, jinak bych si netroufnul sem plácat nějaké hovadiny), takže vím i to, že bezvýjimečně platilo, že přepínání písmen zásadně obstarával malíček stejné ruky jako ukazováček mačkající jemu příslušné písmeno; taky si pamatuju, že jak na psacích strojích, tak na dřívějších klávesnicích byly ty vzdálenosti nalevo i napravo stejné, zatímco na té mojí současné (ale už taky pár let staré) se vzdálenost liší naprosto absurdně (rozdíl 6 versus 10 cm) - a tohle už u těch krajních písmen normální ruka nemůže zvládnout
(mimochodem protože radil - hm, zřejmě případná převdívka) argumentuje (zcela nesmyslně) velikostí kláves, nikoliv jejich vzdáleností, nejspíš o psaní deseti neví opravdu nic...);
já se jen pokouším tazatele upozornit na to, aby si zkontroloval, jestli je jeho klávesnice vhodná na psaní všemi deseti, nebo dokonce jestli ta metoda (škola), kterou použije, je kompatibilní s jeho klávesnicí - netuším, jak to dneska je, jestli (běžně) existují různé typy klávesnic (co se vzdádeností shiftů týče), anebo jestli existuje nějaká nová škola psaní deseti na současné PC klávesnici - samotného by mě zajímalo, jak to je
pozor - radši podmínečná oprava - přiznávám, že už si nepatuju, jestli se u té mojí techniky mačkal shift stejnou nebo opačnou rukou, třeba jsem si to teď špatně vybavil (deseti prstama nepíšu), ale pamatuju si jasně, že s tou klávesnicí byl problém tak jako tak, když jsem si na ní psaní deseti kdysi pokoušel oživit - problém byl se zachováním té stálé polohy (ruka nemůže být na klávesnici jednou víc vpravo, jednou vlevo, ta poloha musí bez nějakého vracení se na správné místo být pořád stejná)
Ani ten tvůj elaborát nebudu číst. Píšu všema deseti dvanáct roků, ty ne, ale máš k tomu plnou hubu teorie. Nebudu se dohadovat s idiotem. Až se naučíš, stav se, podiskutujeme.
Vždy opačnou rukou, když chci napsat velké "Y" pravou stisknu shift a levou y, i na starých strojích to tak bylo. Pak už člověk zná umístění písmen naspaměť vždy se ukazováčky vrací na f a j, Vy se asi pravděpodobně musíte koukat na klávesnici, ne na to co píšete na monitoru.
No jsem rád, že se tu objevil někdo další, kdo to umí a nepřečetl jenom nějaký článek v časopise. Neumím si představit, že mačkám malíčkem Shift a prstem stejné ruky písmeno. -Ma- díky. Je fakt, že si neumím představit ani to, koukat se na prsty. Zkoušel jsem to a normálně mě to rozhodí, že nevím co psát. Když čučím do monitoru, tak píšu jako bych mluvil.
Ale vždyť s ní nikam neuhýbáš. Prostě levým malíčkem zmáčkneš levý Shift a pravým ukazovákem J. Opačně to funguje úplně stejně. No hlavně, že tady děláš ramena a nakonec z tebe vyleze, že si nepamatuješ, takový jsou nejlepší. Se to nejdřív nauč a pak kydej.
ano, neuhýbám (a samozřejmě se nedívám na klávesnici, to by pak bylo o ničem), a proto mi to na mojí klávesnici nejde - jen tak "prostě" pravý shift malíčkem nezmáčnu, je už moc daleko (levý shift je samozřejmě blízko, s levou rukou problémy být nemůžou)
Jednoduše jste si vytvořil vlastní styl psaní proč mačkat pro velké písmeno shift a písmeno jednou rukou, když je k dispozici úplně volná druhá ruka, která stiskne shift na druhé straně klávesnice pohodlně, vždyť si musíte vykroutit ruku?
Jestli takto píšete od začátku, tak už je skoro zbytečný se přeučovat.
Stejný odkaz, jako posílal první rádce vsemideseti.cz/...
Atéefkem jsem se učili ve škole, je to dobrý, ale placený prográmek. ceník: vsemideseti.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.