Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Text z ČJ do AJ

Od: verasskaa odpovědí: 15 změna:

Dobry den,potřebuju nutně přeložit tento text do angličtiny.

Moje jméno je Veronika Sláviková.Je mi čtrnáct let.Měřím 162centimetrů.Moje postava je štíhlá.Vlasy mám středně dlouhé a jejich barva je hnědá.Oči mám zelenohnědé.Ráda cvičím aerobik,ale také se ráda dívám na televizi.Nerada vstávám do školy a nerada uklízím.Mám sourozence,kterému je 9let.Moje máma se jmenuje Ivana a můj táta Milan.Bydlím v ulici...číslo popisné...Hradec Králové.

Předem děkuju.A moc prosím o překlad tohoto text.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wasek*
hodnocení

2x

Myslím, že škola se nesmí brát zas až tak moc vážně, takže Vám rád pomůžu.

My name is Veronika Slaviková. I´m fourteen years old. I´m 162 centimetres tall. I have slender body. My hair is of medium length and is brown. I have green-brown eyes. I like doing aerobic and also watching TV. I don´t like getting up to school and tidying up. I have a nine-year-old sibling. My parents´ names are Ivana and Milan. I live one the ... street No. ... in Hradec Králové.

janas*

Tady ale přeci nejde o to, jestli se má škola brát vážně nebo ne. Připadá Vám správné podporovat někoho v tom, aby si své úkoly bez hnutí prstu nechával vypracovávat někým jiným? Ve 4. třídě? Není to trochu brzy?

A mimochodem...jak se podle Vás taztelka naučí anglicky, když neudělá nic pro to, aby se naučila základy a místo toho, aby ji lidé odkázali někam, kde se to naučí, za ní úkol udělají?

wasek*

Abych pravdu řekl, tak si myslím, že tazatelce je spíš 14 a že je tedy zrovna v ne úplně snadném stádiu vývoje, kdy se děti nemají přetěžovat.

janas*

Myslela jsem, že mě v této diskuzi už nic nepřekvapí, ale bohužel znovu nestačím zírat ...Tu svou větu pravdu myslíte vážně? Několik jednoduchých vět o sobě není pro žáka 2. stupně žádné přetěžování, vždyť takové základy se berou už někdy ze začátku výuky angličtiny a umí je téměř každý uživatel angličtiny. Docela by mě zajímalo, jak jste přišel na teorii, že je tento úkol přetěžováním...a docela by mě zajímalo i to, z jaké teorie pramení poznatek, že nemá být žák ve 14 letech ve škole přetěžován.

P.S. Jak by podle Vás měl vypadat úkol, který by žáky v tak nesnadné době dospívání neměl přetěžovat?

wasek*

Na světě jsou určitě důležitější věci než škola. Zvláště když kvetou lípy, jako zrovna teď, tak je určitě lepší trávit čas venku než nad knihami. Náš vzdělávací systém si podle mého názoru tuto skutečnost bohužel dostatečně neuvědomuje a zvláště některým paním učitelkám často chybí trochu nadhled. Vy na to patrně máte jiný názor. Svým způsobem ho respektuji, nicméně nemůžu nevyjádřit svoje přesvědčení, že je mi poněkud cizí.

Jestli holka dostane zítra ve škole jedničku a jestli jí to trochu zlepší náladu, tak mně to vůbec nevadí. Myslím, že jsme všichni někdy ve škole něco obšlehli nebo jsme byli rádi, když nás někdo něco nechal opsat a že to nemá cenu nějak dramatizovat.

Pokud jde o tazatelčin věk, jestli jí je skutečně 14, tak prochází obdobím velice složitých hormonálních procesů. Je to jedno ze zásadních období života, kdy člověk objevuje svoji identitu a potřebuje ze strany dospělých trochu velkorysosti.

Pokud máte děti v tomto věkovém období, tak Vám přeji, abste v sobě trochu této velkorysosti rovněž objevila.

Zdravím Vás a přeji pěkný večer!

janas*

Myslím, že nadhled u učitelů je o něčem úplně jiném a rozhodně si nemyslím, že vyučující s takovýmto úkolem nemá nadhled, úkol mi rozhodně nepřipadá náročný, natož abych ho označila za přehnaný. Máte pravdu, škola není určitě tou nejdůležitější věcí na světě, rozhodně si nemyslím, že život je jen a jen o škole, ale je podle mne důležité si uvědomit, že škola je od toho, aby vzdělávala, aby žáka něco naučila, ukázala mu, jak hledat a zpracovávat informace apod. A to se člověk nenaučí, když si nebude vypracovávat úkoly sám.

Jistě 14 let je věk, kdy tělo i psychika prochází velkými změnami a je pro všechny strany - učitele, žáka a rodiče - složité, ale myslím si, že ta velkorysost se má projevovat trochu jinak než tím, že žákům budeme ulevovat a promíjet jim podvody (nebo je v nich podporovat). Člověk si v tomto věku vytváří vlastní pohled na svět, hodnoty, které bude vyznávat, rozhoduje se o tom, co bude v budoucnu dělat apod. Pokud by dával učitel žákům ve škole úlevy a oddech, tak by to asi moc neprospělo. Jaké zkušenosti by si z takového období člověk odnesl? Navíc puberta není jediným "těžkým" obdobím, kterým si člověk za život projde, a je potřeba jít do života s tím, že zaměstnavateli je jedno, jestli je venku hezky nebo ošklivo, jestli kvetou stromy nebo se třeba necítíte dobře. do práce prostě musíte. Nebo Vy dostáváte v práci úlevy kvůli tomu, že je venku hezky a Vy chcete být venku?

Na závěr bych ještě doplnila, že si o sobě nemyslím, že by mi chybělo pochopení pro "mladé", protože se sama příliš staře necítím (myslím, že to ve 21 ani příliš nejde). Možná je to tím, že jsem tuto dobu "velkých změn" teprve nedávno dokončila, tak ji mám ještě v živé paměti. A právě proto nemohu souhlasit s tím, že by velkorysost ze strany učitele měla vypadat tak, jak to navrhujete Vy.

baba*

Tak odhadujeme, že jsi budoucí učitelka, anebo lžež a je Ti o pár let více. Nebo je tu ještě jedna možnost alá HUJER!

janas*

Nechápu, proč bych měla o svém věku lhát, nemám k tomu žádný důvod a nemám ani potřebu hrát si na někoho jiného. A ano, studuji pedagogickou fakultu a v současné době se i věnuji vzdělávání - a nestydím se za to.

verassska
hodnocení

wasku,opravdu moc děkuju...:) Děkuju. jo a mimochodem janasi,když nechceš poradit tak nerad a take se nevyjadřuj.Nechtěla jsem aby z toho vznikla kuli tobě janasi takováhle diskuze.

janas*

Kdybych nechtěla poradit, tak ti sem nepíšu ten odkaz a nehledám přímo názvy článků, ve kterých najdeš potřebné fráze. Pomoci jsem chtěla, akorát ne tak pro tebe pohodlným a u většiny lidí oblíbenějším způsobem. Třeba ti to jednou dojde, až se nebudeš umět v cizině domluvit.

JInak pokud vím, tak máme u nás svobodu slova a člověk může svobodně vyjádřit, co si myslí. Nemusíš se mnou souhlasit, ale zakazovat mi můj názor nemůžeš.

Ale máš v pravdu v tom, že tahle diskuze je o něčem úplně jiném, než říká název, takže je to k předešlému z mé strany už všechno.

damak*
hodnocení

1x

Ja osobně používám překladač:

translate.google.cz/...

Překlad není 100% ale to už si pak sama mužeš doladit, do školy jsem ho používal hodně často:)

janas*
hodnocení

1x

Myslím, že ten text obsahuje většinou úplné základy angličtiny, takže myslím, že v nějaké osmé třídě to nebude určitě problém pomocí učebnice a slovníku přeložit. Každá učebnice pro začátečníky obsahuje nějakou lekci, kde se učí žák říct o sobě nějaké základní informace. Myslím, že tvé angličtině by spíš prospělo, kdyby ses alespoň o překlad pokusila a pak si ho nechala kontrolovat. Zkus se podívat např. sem: helpforenglish.cz/... Najdeš tady články o věku, přítomném času, který potřebuješ atd.

Automatické překladače rozhodně nedoporučuju,nehodí se pro jazyky jako je čeština, která nemá jasně daný slovosled a jména se v ní skloňují. Rozhodně tím nezískáš kvalitní překlad a vyučující rozhodně pozná, že se jedná o automatický překlad a akorát si to u ní/něj "zavaříš".

veerasskaa
hodnocení

no chodím do 4.třídy...

janas*

V tom případě se omlouvám za chybný úsudek, myslela jsem, že překládaný text je o tobě a z toho jsem usoudila, že chodíš už do 8. třídy...

Přesto si ale myslím, že by ses měla o ten překlad pokusit sama. Jestliže ho potřebuješ do školy, tak by měl obsahovat jen učivo, které jste už probírali. A pokud toto téma nemáš v sešitě ani učebnici, tak zkus udělat úkol podle těch stránek, které jsem ti doporučovala. Je to kurz angličtiny pro úplné začátečníky, takže nejde o nic složitého, např. v článku Popis lidí najdeš plno vět, které v úkolu používš. jsou tam příkladové věty, ve kterých stačí jen zaměnit třeba slova, místo hnedých očích napíšeš modré apod. A pokud nebudeš nějaké slovíčko vědět, snadno si ho můžeš najít ve slovníku. Neboj, věřím, že se ti to podle těch článků povede ;) Ale myslím, že není správné, aby ti úkol do školy udělal někdo jiný, protože pokud se to nenaučíš teď, bude se ti to pak těžko dohánět.

vs*
hodnocení

14let...:-D to jsem to tam jen tak hodila nějaké číslo to už je jedno jesi 14 nebo o něco mín:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]