Nejste přihlášen/a.
Ahoj jsem v 8. třádě vždy jsme měla jedničky na vizo a ted na pololeti tři dvojky a ted mi hrozi trojka a čtyřka (nějaké ty dvojky taky ale ty mi neva) ale to mi vubec newa ale mam vysokou absenci a z přírodopisu mě bude každým dnem zkoušet a já jsem tak nervozi že se to tím nemůžu ani naučit z chemie mam 4, 4 a 1 to je podle mě trojka ale on ten učitel si na mě asi zasedl a jestli dostanu čtyřku mamka mě zabije je připravená na dvě trojky a ja z těch nervů sem ji to ani neřekla a nemužu se to naučit nejde to mamka je pořád v práci takže se s mnou učit nemuze prosím co mám dělat
No Terezko, nic moc... trošku jsi se na to vy...kašlala celý půlrok a ted máš posledních 14 dnů jak to spravit. Dneska je pátek- přes víkend sedni doma nad knížku z přírodopisu - není to tak složitý - učíte se přece člověka, ne? To si určitě pamatuješ, tak se uč a navečer popros mamku, at tě z toho vyzkouší. Na neděli si nech zase chemii, nauč se a máma to s tebou může procvičovat (značky a tak.) A v ponělí - dokud to budeš mít v hlavě čerstvé se nech vyvolat. Dej do pořádku sešityl - za to ti může učitel přidat na známce - za úpravu a snahu. Co třeba referátek? nepomohlo by to?
mamce se pokus v klidu vysvětlit jak to vypadá a uvidíš že ti pomůže. Nezlob se na mne ale ve 14 letech už se učit můžeš sama tak to nesváděj na ni. Tohle vysvědčení je pomalu nejdůležitější z celé ZŠ - podle něj tě na střední školu přijmou nebo nepřijmou, tak koukej udělat maximum, přestaň se nervovat a MAKEJ!
Ale Terinko, ono to nebude tak strašné, maminka Tě určitě nezabije. Ale ještě musíš trochu zabojovat a určitě se Ti povede něco zlepšit. Možná jsi na to trošku kašlala a najednou je konec roku a moc času už nezbývá, že? Tak stejně je venku ošklivo, sedni ke knížkám, přestaň se nervovat a šprtej!
Najdi si na řeč s mamkou volnou chvilku, jemně ji připrav na možné horší známky a slib ji, že se pokusíš to ještě napravit. Uvidíš, že Ti hlavu neutrhne a když to dopadne líp, tak bude moc ráda.
Kdepak asi bude příčina, honit bycha 14 dní před vízem. Absence vznikla jak? Nemocí?! Hledáš odpověď, pokus se dohnat co se dá na posledních prověrkách a mamince o tom řekni. Proč se z jedničkářky stala čtyřkařka víš jenom ty. Právě toto vysvědčení je hodně důležité pro výběr SŠ. Obratem to řekni doma mamince a pokus se zachránit co nejvíc společně s ní, nebo i s kamarády spolužáky a pokus se zaangažovat i kantory kteří tě mají z těchto předmětů. Doučování a tak. Musíš ukázat, že na to nekašleš úplně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.