Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pedagogické minimum

Od: 8onika* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den chtěla by jem se zeptat jestli je stanoven nějaký věkový strop od kdy se nemusí dělat pedagogické minimum.

-můj otec je mu 59 let je na učilišti učitelem odborného výcviku - zedík.

Jeho vzdělání bylo střední průmyslová škola v ČB.Díky tomu aby mohl pokračovat jako učitel si musel ve sých 58 letech udělat výuční list i když jeho vzdělání bylo vyšší a nyní po něm požadují pedagogické minimum.Mysím že je to hlupost.

Předávání svých zednických a stavitelských zkušeností po 30 letech praxe ve stvebnictví je něco jiného a učení v jeho věku je také něco jiného.Prosím tedy o radu nebo o odkaz na nějaké stránky kde je možné zjistit více.

Děkuji Monika

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě nemusí. Po nějaké době praxe se už doplnění vzdělání nevyžaduje. Praxe nahrazuje vzdělání. Nevím kolik je to let, ale u vašeho otce je to naprosto jasné.

hodnocení

2x

dobrý den, myslím že to záleží na zaměstnavateli, zákon to neupravuje - mně je 55 let, mám VŠ daného oboru a více než 20 let praxe s vyučováním, nicméně nemám peďák - doposud mi z důvodu věku a praxe toto studium 2x odpustili, letos najednou mi to zaměstnavatel přikázal, proto v současnosti studuji...
doplněno 09.01.14 13:22:

... no, vlastně už mi je 56... ;), ;)

x®

Upravuje to zákon č. 563/2004 v § 32

(1) Fyzická osoba, která nesplňuje předpoklad podle § 3 odst. 1 písm. b), může vykonávat přímou pedagogickou činnost po dni nabytí účinnosti tohoto zákona

a) pokud ke dni účinnosti tohoto zákona dosáhla 50 let věku a dlouhodobým výkonem přímé pedagogické činnosti na příslušném druhu nebo typu školy nejméně po dobu 15 let prokázala schopnost výkonu požadované činnosti,

b) nejdéle po dobu deseti let, pokud v této době nezahájí studium, kterým potřebný předpoklad získá, a toto studium úspěšně ukončí,

no vida, x, díky za info *palec* - 15 let na tomto konkrétním typu školy ještě neučím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]