Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych pomoci s příkladem. Předem děkuji
Zobrazte řež roviny KLM s pravdelným šestibokým jehlanem VABCDEF. K je vnitřní bod hrany AF, bod L je střed hrany BV a M je vnitřní bod hrany CV takový, že platí 3 CM = CV.
Díky za řešení, ale ten body SL nelze spojit, protože nejsou v jedné rovině. Od toho se odvíjí, že dál to tahkle nezle řešit. Děkuji za nové řešení
Tobe KR neprotina AB? Jestli ne, tak si zvol L asi tak ve tretine BV, blize k B. To ji zajisti, ze LM bude smerovat "dolu" smerem k A.
Jak jsem psal, zalezi to na tom, kde na osach si ty body KL zvolis (M je dano). Ja si nakreslil K zhruba uprostred FA a to L asi v 1/3 mezi BV, jak jsem psal. Jestli si to ale chces zvolit jinak a nebudes tak moci pouzit muj postup, to je tvoje vec
Ne KR mi protíná akorát CD. Od kterého vrcholu začínáš popisovat podstavu písmenem A? Já to totiž mám u vrcholu, který leží nejvíce vlevo.
Aaaaa, uz to vidim! Udelal jsem tam chybu! Prehledl jsem, ze L je zadano, ze ma byt uprostred BV a tak ze M je tak ze 3CM = CV (ja to nakreslil 3CV=CM)
Takze ten muj postup je nanic. Snad jen pro studijini duvodu si nakresli tu moji situaci a podivej se, jak se to resi a treba si z toho neco odneses. Zakladem je, jak v tom navodu nekolikrat pisu, ze vzdy muzes spojit jen body, ktere lezi v jedne rodine. Je dobre si uvedomit, ze vyznacene hrany hranolu jsou vlastne pruniky 2 roivny (at uz 2 sousednich sten nebo nejake steny a podstavy). Takze jestli v takovychto rovinach nemas 2 body, tak tu hranicni primku muzes prodlouzit a podivat se, az kde se ti protika s tou hledanou rovinou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.