Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak překonat trému na zkoušce?

Od: styles* odpovědí: 3 změna:

Ahoj..Za 14 dní dělám zkoužky na taneční konzervatoři.Je to můj sen,můj cíl,moje budoucnost.Ale bojím se že to neudělám.Bojím se e tam budu mit tremu,ztrapním se,nebo něco pokazim a pak bude všechno pryč..Nevím co mám dělat

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Proč by ses měla ztrapňovat? Ber to tak - jseš jedna z mnoha, oni tě vidí asi poprvé a třeba naposledy - a i kdyby ne, nikdo nebude vědět, že to byla zrovna tam ta, co měla triko naruby. Takže toho se neboj.

Je to tvůj sen - běž si za ním!

remeedios*
hodnocení

0x

Určitě ti pomůže když se zamyslíš a uvědomíš si, že ostatní jsou na tom stejně. A pokud ti můžu poradit něco opravdu fungujícího, tak je to "Pozice vítěze". Protože to jak tam přijdeš, jak se budeš prezentovat je přinejmenším stejně důležité jako to co jim tam předvedeš. Ať máš teď o sobě jakékoliv pochybnosti a jsi nervózní, uvědom si to hlavní, na taneční konzervatoř se jen tak někdo nehlásí, takže musíš být určitě dobrá, takže není třeba si dělat s tímto starosti, prostě tam přijdeš s tím, že víš že na to máš, sebejistá, předvedeš jim to co je třeba bude to.

Tohle je opravdu velice účinná metoda, doporučila mi ji i teta-koučka, vyzkoušela jsem ji sama na sobě při maturitě i při přijímačkách.

Jsem typický nervák, ale díky tomuto jsem při maturitě-troufnu si říct- excelovala. Kdybys věděla, jak jsem vyšilovala ráno před maturitou, byla jsem opravdu přesvědčená, že to nedám. Pak se ale stalo, že mi někdo řekl tu pravou věc v ten pravý čas, a sice můj tatínek, když mě viděl, řekl mi, že minimálně 50% úspěchu je v chování, s učením už teď nic neudělám ale s tím jak se k tomu postavím ano. Musím tam přijít tak, aby ze mě na všechny strany zářilo "já to umím, jsem dobrá, zvládnu to". Byla jsem v takovém stresu a tak zoufalá, že jsem se k tomu úplně upla, říkala jsem si, že to je jediná věc která mě může ještě zachránit. Věřila jsem tomu a změnila svůj ustrašený postoj na "postoj vítěze". No a ačkoliv jsem si vytáhla otázku, kterou je vůbec nechtěla (a stalo se mi to ve 2 předmětech) a navíc jsem o ní věděla jen velmi málo narozdíl od jiných, tímto postojem jsem komisi přesvědčila. Samozřejmě jsem nějaké znalosti prokázat musela, ale to už šlo jaksi samo, přirozeně. Jsem si jistá, že kdybych se tehdy u maturity chovala tak jako obvykle(tichá, nejistá, nesebevědomá) určitě bych neodešla se skóre 1,1,1,2. Stejným způsobem jsem se zachovala při přijímacím pohovoru na FA VUT, z pohovoru jsem pak dostala téměř plný počet bodů, a ačkoliv byly moje výsledky z dalších částí přijímaček průměrné, ke studiu mě přijali.

Takže - Zvládneš to! Jsi dobrá! ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]