Nejste přihlášen/a.
Nikde nepíšeš odkud seš, takže pokud najdeš školu, která by tě bavila (a ideálně měla i uplatnění) blízko, aby si mohla odjíždět, tak asi budeš dojíždět. Jinak budeš muset být přes týden na intru a jezdit domů jen na víkendy. Ale neboj, všichni tam na tom budou stejně. A nebudeš první ani poslední v ani jednom případě.
Intru se asi bojíš, ale na druhou stranu to má i své výhody, osamostatníš se.
Je zajímavé, že tě baví knížky, na druhou stranu do češtiny hodně zapomínáš. Ale zrovna kvůli tomu, bych tě neodrazovala od toho jít na knihovnictví. Ale docela se bojím uplatnění.
Podívej se na atlasskolstvi.cz/... nebo stredniskoly.cz/... případně na jiné stránky, kde najdeš seznam škol. Podívej se ve svém okolí, co tam je, možná narazíš i na obor, který pro tebe může být zajímavý a nenapadl tě. Vzhledem k tomu, že nemáš špatné známky, tak bych volila maturitní obor. I na gymnázium by si měla, ale to si musíš uvědomit, že gympl bez VŠ ti bude na nic.
moc děkuji za užitečnou odpověď jsem z Jablonce nad Nisou a nejbližší knihovnická je v Praze. Na Vš mám vplánu jít určitě. Určitě se podívám, ještě jednou děkuji.
Pokud plánuješ jít na VŠ určitě, zamyslela bych se nad tím gymnáziem.
Není to tak strašné, jak píšeš, že by ses musela zvdát koníčků. Přechod možná bude trochu krutý (ale to na jakékoliv škole), ale během půlroku se to srovná..
Pokud budeš chtít bydlet na internátě (což v tomhle případě bude asi nutné), protože Praha-JNN nemužeš jezdit každý den tam a zpět, tak ti doporučuju probrat to s rodiči dříve. Platit internát, dojíždění domů i po Praze totiž něco stojí.
gymnázia se bojím hlavně kvůli matematice, fyzice a chemii...z matematiky už mám mít 5 let dvojku, fyziku absolutně nechápu, jedničku bych si ani nezasloužila a chemii máme půl roku a neumím skoro nic. přijde mi, že bych s tím měla na gymnáziu větší problém, než na jiné Sš. Co se týče rodiču, rodiče mám rozvedené takže mamka říká, ať si sama vyberu, jen když to nebude obchodka, na kterou sama chodila. Obchodka mi přijde jako nesmysl, už jen kvůli matematice. Nevím, jestli bych internát zvládla. Musela bych se tak vzdát všech koníčků(např. sbor, do kterého chodím 8 let a mám tam nejlepší přátele) a to se mi mic nechce. a v Praze jsem byla tak 6x v životě...nevím. Samozřejmě dojíždění je nesmysl. Na ty školy jsem koukala, ale nic moc mě nezaujalo. Také ráda kreslím a zpívám, ale nemám zájem se tomu do budoucna věnovat...jestli ne gympl ani knihovnická, tak vážně nevím...:/
Chápu, že koníčků se nechceš vzdát, ale máš před sebou rozhodnutí koníčky vs studim a s ním se pojí uplatnění a nalezení (dobře placeného) zaměstnání.
Tady tě nikdo nezná, takže o to těžší je radit. Rodiče ti asi neporadí, ale jak ti řekla máma správně v ekonomii svoji budoucnost nenajdeš, protože absoluventů je moc.
Zavrhovat školu jen kvůli tomu, že máš z něčeho dvojku je blbost. Ano, na základce mají ti nejlepší jedničky, ti horší dvojky a horší známky mají už jen ti, co na všechno kašlou.
Zkoušela sis dělat třeba test profesní orientace nebo jiný podobný test, třeba "Na co se hodím" apod.? (Neříkám, že vždy je výsledek pravdivý.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.