Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trojka na vysvědčení z ČJ

Od: bezradna* odpovědí: 9 změna:

Chci se zeptat co mám dělat, když mi chce paní učitelka dát na vysvědčení trojku z ČJ. V žákajdě mám docela dobré známky :

20 jedniček, 17 dvojek, 10 trojek a 3 čtyřky. Myslím, že známky spíč odpovídají dvojce, ale myslím, že si na mě p. uč. zasedla. Mám jít za paní ředitelkou? Nebo co mám dělat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Trojka je známka s významem dobrý. Ber ji, pro budoucí život je totiž naprosto bezvýznamnou. Během dalšího studia na to přijdeš sama... Ani tak není důležité nějaké číselné hodnocení jako úspěšné využití nabytých vědomostí v dalším životě! Ani kantoři občas nemívají za sebou cestu premiantů... a proto žáky někdy podhodnocují.

ondrasek*
hodnocení

2x

jojo soudružka učitelka má vždycky pravdu - nic s tím nenaděláš.

Býval jsem trojkař na konci ZŠ jsem opravdu makal a můj průměr z matematiky a čj byl 1,2 a bývalá ruštinářka která učila tyto dva předměty mi řekla " no známky máš dobré ,ale já vím ža na tu DVOJKU nemáš" a dala mi trojky.

toni*
hodnocení

2x

Milá dívenko,

zajímá mě, jestli je to vysvědčení tak důležité pro další studium. Pokud to není vysvědčení nutné k přijetí na školu, tak se s tím netrap. Většina géniu neměla dobré známky, tak o co jde. A kromě toho na jedničku česky umí pán Bůh, na dvojku pan ředitel, na trojku tvoje učilka češtiny na čtyřku nejlepší žák. Z tohoto pohledu jsi na tom dobře, takže máš známku "dobře". Nebuď smutná, musíš si zvyknout, že na světě vládne nespravedlnost, ale přesto je na světě krásně. Tak si to užívej a netrap se tím.

dusatka*
hodnocení

1x

Nejdřív zajdi za paní učitelkou a zeptej se jí, proč ti chce dát trojku. Evidentně přikládá různým známkám různou váhu. Pak jí řekni, že si myslíš, že tvoje znalosti jsou na dvojku, a požádej ji, aby ti dala možnost to ještě dokázat. Ředitelku bych do toho zatím netahala, stejně ti řekne, že je to věc paní učitelky. Až když to nevyjde, mohou ještě rodiče požádat (už po vysvědčení) o komisionální přezkoušení - o tom rozhoduje ředitel a je to už velká křeč, sejde se komise a zkoušejí tě z látky z celého pololetí a výsledná známka z tohoto zkoušení pak nahradí původní známku z vysvědčení.

janas*
hodnocení

0x

Pokud jsi nespokojená se známkou, zkus nejdříve slušně zajít za vyučující s otázkou, jestli je nějaká šance dosáhnout na dvojku, myslím, že odpověď ti v mnohém může poradit a alespoň se dozvíš, proč se učitelka rozhodla pro trojku. Jinak bych ještě poznamenala, že takhle na dálku se nedá říci, jestli je známka oprávněná nebo ne, protože ne každá známka má stejnou hodnotu - je přeci rozdíl mezi jedničkou z malé písemky a pak třeba z nějaké větší nebo dlouhodobější práce. Jen ze seznamu známek se to určitě posoudit nedá.

lidka*
hodnocení

0x

Možná, že by bylo lepší, nejprve dojít za paní učitelkou a zeptat se jí, proč Ti chce dát trojku. Její výsledná známka není určitě jenom obyčejný průměr známek, ale celkové ohodnocení. Ale pokud je to rozumná paní učitelka, jistě Ti to vysvětlí. I když třeba předpokládám, že bude na svém hodnocení trvat. Hodně štěstí! :)

doplněno 03.06.09 10:40:

Tak to jsme se, milé kolegyně, opravdu pěkně shodly. *placni* A světe div se, tentokrát jsem byla já nejstručnější. :D

bezradna*
hodnocení

Z velké písemky mám dvě dvpjky a jednu trojku. Ostatní známky jsou z běžneho cvičení a ze psaní. Nemám moc hezký pravopis. Dá mi tp práci když chci psat hezky, ze čtení mám jedničky nebo dvojky.

manka*
hodnocení

Číselné hodnocení opravdu není až tak důležité, ale asi Ti rozumím. Kdekdo se Tě zeptá na vysvědčení a to i babičky a ty to asi moc nepochopí. Za jejich let se známkovalo jinak. Ale pokud Tě rodiče podrží, svěř se jim. Asi by bylo rozumnější kdyby si s p. učitelkou popř. ředitelkou promluvili rodiče a ne žák. Pokud ví, jak na tom opravdu jsi, neboj se za nimi zajít. Učitelé rádi tvrdí žákům, že učivo neumí, ale když je rodiče brání, už si tolik nemůžou dovolit. A pokud to nepomůže, nevěšej hlavu, z trojky se nestřílí! Na světě jsou důležítější věci a nikdo se Tě nebude na to nikdy ptát, jaké jsi měla na ZŠ, a to ještě předpokládám na 1.st., známky. Pokud učivo umíš, máš čisté svědomí, ale učitel, který žákům ublíží ho asi mít nebude. Třeba Ti změní p.uč. a pak budeš mít i lepší známky, to se často stává.

Hodně štěstí

dajinka
hodnocení

Monolog asi těžko, nejspíš ale odpovědi z jednoho PC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]