Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základy fyziky (pro debily)

Od: petr9 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám dotaz, chtěl bych se sám vzdělávat a chctěl bych začít chápat fyziku, nemám žádné zkušenosti a neumím ani žádné výpočty a žádné zkratky bylo by možné aby mi někdo poslal něco kde jsou nějaké základy ale opravdu základy moc Vám děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Fyzika samotná má mnoho odvětví, budeš si muset na začátek jeden obor vybrat, učit se vše najednou by asi nebylo ideální...

petr9
hodnocení

Takze kde mam zacit?
k2

Klidne u jakekoliv ucebnice fyziky pro ZS.

petr9
hodnocení

A neznate nejakou stranku? Abych se mohl pripravovat uz dnes? Dekuji

Zkus se podívat sem: radek.jandora.sweb.cz/...

hop®

Stačí zaguglit "fyzika pro základní školy", jistě si tam něco vybereš, mne na první pohled zaujal třeba tento web...

hodnocení

0x

Já dodám jen takový tip k výpočtům. U některých veličin jsou jednotky (nevím jak to říct) "složené". Třeba u rychlosti je to km/h. Z toho se dá krásně odvodit vzorec: dráha (km) / čas (h). Nebo je to také vidět u výpočtu zdánlivého výkonu střídaveho proudu, který vychází ve VA (voltampér), takže se to vypočítá jako napětí krát proud.

hodnocení

0x
hop®

Pokud se nemýlím, tento web jsem již doporučoval...

petr9
hodnocení

Já Vám všem děkuji. A tedka se jdu učit... Tak uvidíme

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]