Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se naučit komunikovat anglicky

Od: iiiiii odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

mám velký problém s mojí angličtinou. Měl jsem možnost se dostat do zahraničí a angličtina je pro mě velký problém. Navíc to mě zaroveň hodně nakoplo s tím něco udělat. Ale přijde mi, že učit se slovíčka, občas si projet nějakou gramatiku, číst a poslouchat je sice fajn, ale pořád to nestačí. Slovíčka hooodně zapomínám a v případě komunikace mám problém. Možná to hodně souvisí i s tím, že trpím sociální fobii, takže ani v češtině moc nemluvím. Jak to změnit? Jak se naučit mluvit anglicky?

Nějaké tipy kde na internetu komukovat, diskutovat atd? Je v Ostravě nějaký klub nebo něco na rozvoj komunikace v angličtině?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

achtung
hodnocení

0x

Podle mě je nejlepší umět základy z angličtiny: slovíčka, fráze (čas minulý předpřítomný, minulý průběhový) a správné vyslovování. Poté stačí jen na pár měsícu jít třeba do anglie, či komunikovat s nějakým člověkem, co tenhle jazyk ovládá. Třeba někdo, kdo ho učí a mluvit s ním anglicky i pár hodin. Poté si Váš mozek zvykne a na zapamatování nějakých stupidních slovíček nebudete mít ani pomyšlení, protože to budete vědět jako v češtině. Nejvíc se naučíte obrázky a k tomu text. Nejlepší na zapamatování.

To, že máte nějaký problém s mluvením je druhá věc. Pokud se však v češtině umíte správně vyjadřovat (myslím tím, že nebudete říkat žádné bláboly), tak v angličtině určitě budete taky perfektní. Je to jen o cviku mozku.

,,Je jedno jestli mluvíte jako drbna, nebo jste samotář a mluvíte si v duchu."

sokar

Řešil sem podobný problém, ale nechtěl jsem chodit na kurzy. Takže sem se učil slovíčka. Dobrý je sledovat filmy v originále třeba s titulkama a pak znovu bez titulek. Pak jsem si založil profil na seznamce v USA a tam našel pár lidí. Nejřív jsme si psali a teď už si voláme přes skype. První hovor byl strašnej, protože sem slyšel svůj hlas a byl trochu problém rozumět výslovnosti v USA. Teď si voláme i 5 hodin v kuse a mluvím plynule. V práci, je to taky super, protože když někdo zavolá v angličtině tak není problém reagovat.

hodnocení

0x

Pokud neumíš moc komunikovat ani ve svém rmateřském jazyce, v cizím to nebude lepší. Zprva bych být tebou řešil tu sociální fobii...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]