Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlaková souprava - příklad

Od: zoufalec odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

Mohli byste mi poradit dostali jsme zadaný dú, který máme vypracovat, vůbec nevím o čem je řeč a nikdo ze třídy mi není schopen pomoci, takže kdybyste měli pár minut a mohli mi pomoci, byl bych vám vděčný ...
Zadání: Vlaková souprava vyjíždí z klidu z nástupiště tak, že po době 25 s dosáhne rychlosti 45 km/h a

přitom zadní část soupravy právě opouští nástupiště a projíždí místem, kde před tím byla přední část
lokomotivy. Ve stejnou chvíli lokomotiva vjíždí na most o délce 250 m a dále již jede rovnoměrným
pohybem.

b) Stanov délku vlaku.

c) Jak dlouho přejíždí vlak kolem člověka, stojícího v bezpečné vzdálenosti na začátku mostu?

d) Jak dlouho přejíždí strojvedoucí sedící v kabině lokomotivy most?

e) Jak dlouho přejíždí celá souprava po mostě?

f) Když poslední vagón opustí most, začne vlak pomalu brzdit a za dobu 50 s se vlak zastaví.

Jak dlouhou trasu ujel vlak mezi oběma zastávkami?

Ve všech případech předpokládej, že po dobu zrychlování a zpomalování se rychlost vlakové

soupravy měnila s časem lineárně.

Vlak

Graf jsem znázornil, ale se zbytkem si nevím rady, takže kdybyste mi mohli napsat jak to počítat popř. vzorce a nejlépe výsledky(abych si to mohl zkontrolovat), BYL BYCH VÁM STRAŠNĚ VDĚČNÝ

Za případnou odpověd děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

1x

Ahoj,

poradim ti postup

b). je to rovnomerne zryuchleny pohyb. potrebujes vzorec na urceni drahy (1) a vzorec na urceni ryvhlosti (2). Z (2) vyjadris zrychleni a dosadis do (1) a mas delku vlaku. t a v znas

c)Tady ti staci rovnomerny pohyb a vzorec na vypocet drahy. A z nej vyjadris cas. draha je delka vlaku

d) Rovnomerny pohyb. Rovnice pro drahu. Delku vlaku (most) znas a rychlost tez

e)Opet rovnomerny pohyb. Draha je delka vlaku+delka mostu. Rovnice jako v c)

f) Rovnomerne zrychleny (zpomaleny) pohyb. Pocita se to uplne stejne jako pripad a).

Drahu mezi zadtavkami sectes z a)+most+f)

A to je vse. Az to dopoctes, tak asem hod vysledky a zkontrolumjeme ti to.

x®
hodnocení

0x

Olympiády by se tu řešit neměly. Pak že je to domácí úkol. :-P

Vlaková souprava - příklad

No ono pan učitel může zadat příklady z olympiány za DC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]