Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mohli byste mi poradit dostali jsme zadaný dú, který máme vypracovat, vůbec nevím o čem je řeč a nikdo ze třídy mi není schopen pomoci, takže kdybyste měli pár minut a mohli mi pomoci, byl bych vám vděčný ...
Zadání: Vlaková souprava vyjíždí z klidu z nástupiště tak, že po době 25 s dosáhne rychlosti 45 km/h a
lokomotivy. Ve stejnou chvíli lokomotiva vjíždí na most o délce 250 m a dále již jede rovnoměrným
pohybem.
b) Stanov délku vlaku.
c) Jak dlouho přejíždí vlak kolem člověka, stojícího v bezpečné vzdálenosti na začátku mostu?
d) Jak dlouho přejíždí strojvedoucí sedící v kabině lokomotivy most?
e) Jak dlouho přejíždí celá souprava po mostě?
f) Když poslední vagón opustí most, začne vlak pomalu brzdit a za dobu 50 s se vlak zastaví.
Jak dlouhou trasu ujel vlak mezi oběma zastávkami?
Ve všech případech předpokládej, že po dobu zrychlování a zpomalování se rychlost vlakové
soupravy měnila s časem lineárně.
Vlak
Graf jsem znázornil, ale se zbytkem si nevím rady, takže kdybyste mi mohli napsat jak to počítat popř. vzorce a nejlépe výsledky(abych si to mohl zkontrolovat), BYL BYCH VÁM STRAŠNĚ VDĚČNÝ
Za případnou odpověd děkuji
1x
Ahoj,
poradim ti postup
b). je to rovnomerne zryuchleny pohyb. potrebujes vzorec na urceni drahy (1) a vzorec na urceni ryvhlosti (2). Z (2) vyjadris zrychleni a dosadis do (1) a mas delku vlaku. t a v znas
c)Tady ti staci rovnomerny pohyb a vzorec na vypocet drahy. A z nej vyjadris cas. draha je delka vlaku
d) Rovnomerny pohyb. Rovnice pro drahu. Delku vlaku (most) znas a rychlost tez
e)Opet rovnomerny pohyb. Draha je delka vlaku+delka mostu. Rovnice jako v c)
f) Rovnomerne zrychleny (zpomaleny) pohyb. Pocita se to uplne stejne jako pripad a).
Drahu mezi zadtavkami sectes z a)+most+f)
A to je vse. Az to dopoctes, tak asem hod vysledky a zkontrolumjeme ti to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.