Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příklady z chemie, úpěnlivá žádost o pomoc!

Od: anzionka® odpovědí: 7 změna:

Zdravím, zítra mám zápočet z chemie a totálně nic neumím. Vím, že jsem to nechala na poslední chvíli, ale prostě je to tak. Potřebuji vysvětlit aspoň pár příkladů, které si teď počítám. Normálně bych na ně třeba přišla sama, ale nemám čas sedět nad jedním příkladem jakou dobu a bádat, jak se vyřeší... Předem díky a neodsuzujte mě prosím za to. Prostě to tak je, no. Zatím sem dám jeden, postupně budu přidávat, podle toho jak budu procvičovat a narazím na něco.

1. Určete hmotností zlomek NaCl v roztoku, který vznikl smícháním 150 g 8 % roztoku NaCl a 200 g vody.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

x®
hodnocení

0x

Ve 150 g 8% roztoku je 0,08⋅150 g NaCl. Takže hmotnostní zlomek bude (0,08⋅150)/(150+200) ≐ 0,034 (podíl hmotnosti NaCl a hmotnosti celé směsi).

hodnocení

Díky. A tento příklad mám správně? Jaká je koncentrace iontu Na+ v roztoku NA2SO4 o koncentraci 0,2 mol/l? Takže vynásobila jsem koncentraci 0,2 dvěmi a to by měla být koncentrace Na+, tedy 0,4 mol/l. Je to tak?

x®

Mělo by to tak být.

hodnocení

A když mám roztok o pH 8 a mám určit koncentrace hydroxilových a vodíkových inotů, tak pH je 8, pOH, je 6. Pak dám 10 na mínus osmou a šestou a mám to, že?

x®

Ano, je to tak.

hodnocení

Hej, neznámý rádče či rádkyně, díky moc. Byl byste ochotný(á) se mi věnovat do večera? Ja počítám, tak občas na něco narazím...

jonny*
hodnocení

0x

nejsem si moc jisty znervoznuji me tam ty gramy ale jestli vys kde je v periodicke tabulce hmotnostni cislo tak to by ti melo stacit u toho NaCl asi secist a pak z toho dostat 8% což jak sem se dival asi vyjde kolem 5 a pak jeste hmotnost H2O to bude jestli se nepletu mozna 17 nebo 18 a pak to nejak poresit s tema gramama vic ti asi neporadim :/ zapis si co vis a pak to zkus treba pres trojclenku ;) a ty cisla co sem ti sem nepsal ber hodne s rezervou vubec nevim jestli je to spravne :/

doplněno 16.12.13 16:56:

Aha tak jak se na to divam tak jsem na to sel asi uplne spatne :/ omlouvam se:/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]