Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
syn chodí do učení na státní školu. Není to žádný svatoušek, to uznávám, puberta s ním mlátí až to hezký není. Pozvali si mě do školy a ať ho odhlásím ze studia, na moji otázku co udělal sem se dozvěděl, že nic, že jen otravuje. Pro upřesnění dodávám, že v učnovké knížce nemá žádnou poznámku, zkrátka nic. Tak se ptám jestli je jedinej kdo otravuje, to prej taky ne, že jich otravuje většina a ať ho odhlásím ze studia. Já na to, že to neudělám a ať ho tedy ze školy vyhodí. Ředitel pravil, že ho nevyhodí, ať ho odhlásím. Může mě někdo znalý prozradit o co škole jde? Jaký je rozdíl pro školu, když studenta vyhodí sama škola a kdy ukončí školu sám?
No, já bych řekla, že aby škola mohla studenta vyhodit, musí k tomu mít nějaký pádný důvod. Tak pádný, že kdyby se student (nebo jeho rodiče, pokud není zletilý) rozhodl bránit, tak aby byli schopni si vyhazov obhájit. Ovšem pokud rodič dítě ze studia odhlásí, tak k tomu žádný důvod mít nemusí a hlavně škole pak nehrozí právnické tahanice s nespokojeným rodičem (ptž to byl on, kdo ze školy chtěl dítě dát pryč).
Je to tak, když ho vezmete ze studia škola to má jednoduché, druhý den skončí a je "vymalováno", Když ho chce vyhodit škola musí mít pádné argumenty, zápisy v učňovské knížce, zápisy o přestupcích žáka a podobně. Zároveň to probíhá jako správní řízení. Mužete se odvolat ke krajskému úřadu. Škola musí tyto doklady poskytnout a pokud je nemá, máte vyhráno.
Je dobře, že za synem stojíte, i přesto, že dokážete jeho chování kriticky zhodnotit. Tak, jak Vám to nastínil ředitel školy, dělá to na mne dojem, že by mohl sám zavřít celou školu. :D To je přeci velice chabá argumentace pro to, abyste syna vzal ze školy. Já osobně radím, abyste si stál za svým názorem a v žádném případě nevyhověl přání pana ředitele. Navíc si myslím, že to může mít i pozitivní vliv na chování Vašeho syna, aby řediteli, ale především Vám dokázal, že si výhazov nezaslouží. Moc bych Vám to oběma přála, aby v pohodě školu dokončil, i když to možná nebude mít lehké.
To bylo argumentů, jeden lepší než druhý a všechny stejně na draka, hlavně ať ho odhlásím. To víte, nedělám si iluze, že je svatý, to ani náhodou. Je drzý, odmlouvá, jak říkám škoda každý rány co padne vedle, ale jsou kantoři který s ním nemají problém a a pár který problém mají. Ale je to asi tak jak jsem si myslel, když ho odhlásím sám tak je klid, když ho vyhodí škola musí mít důvod a ten nějak není.
Tady jsem ještě zkopírovala odstavec ohledně vyloučení žáka z gymnázia. A to už musí být závažné důvody, aby byl žák vyloučen. Kdyby na Vás ještě ředitel naléhal, ať Vám předloží argumenty pro vyloučení dle jejich školního řádu.
Ředitel školy může v případech závažného a hrubého porušení zákona č. 561/2004 Sb. a souvisejících vyhlášek MŠMT a školního řádu Gymnázia, Hranice, Zborovská 293 rozhodnout o:
Žáka lze podmíněně vyloučit nebo vyloučit ze školy pouze v případě, že splnil povinnou školní docházku. O podmíněném vyloučení nebo o vyloučení žáka ze školy rozhodne ředitel školy do dvou měsíců ode dne, kdy se o provinění žáka dozvěděl, nejpozději však do jednoho roku ode dne, kdy se žák provinění dopustil (mimo provinění klasifikovaného jako trestný čin). O svém rozhodnutí informuje ředitel školy pedagogickou radu.
Jako mimořádně závažná a hrubá provinění vedoucí k rozhodnutí o podmíněném vyloučení nebo vyloučení žáka ze školy lze posuzovat:
Hranice, 29.8.2008
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.