Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se přestat stresovat z tělocviku?

Od: pavel259 odpovědí: 8 změna:

Mám strašnej strach z těláku a nejhorší že zejtra máme dvouhodinovku, trašně mě bolí břicho a fakt z toho mám strach, jenže naši mě doma nenechají ani mi nenapíšou omluvenku. Jak se mám přestat strachovat z těláku?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Chce to makat, nehledat úlevy. Dneska když někomu nejde matematika, nechá si napsat, že trpí dyskalkulií místo aby se začal učit s větším nasazením aby ostatním stačil. Pokud máš nějaké problémy s pohybem, cvič i doma. Snaž se zesílit, zlepšit obratnost a postřeh. Já jsem taky nebyl zrovna expert v tělocviku, ale snažil jsem se, makal i mimo hodiny a ono to šlo. Takže neseď u počítače, začni se hýbat. Vše lze natrénovat, i ty kolektivní hry. Když mi nešel fotbal, tak dlouho jsem chodil po venku s balónem a kopal s ním o každou zeď nebo strom, až to začalo jít. Když jsem nevylezl na tyč tak jsem tak dlouho lezl po všem co tyč připomínalo (lampy na ulici, stromy), až jsem to taky zvládl a líp než ostatní. A tak by se dalo pokračovat. jakmile jsem se začal cítit jistější, přestal jsem mít z tělocviku obavy.

oednoim
hodnocení

0x

Jaký je důvod strachu? Šikana, stydlivost, tělesná anomálie, neschopnost udělat kotrmelec - v čem je problém?

pavel259
hodnocení

stydlivost + tělesná anomálie + neohrabanost, prostě tam toho moc nedokážu, stydlivej jsem skoro pořád, jsem tichej a s nikým se moc nebaví a při kolektivních sportech to jistou spolupráci vyžaduje, já ale radši pracuju sám se sebou :/

hodnocení

0x

Ahoj Pavle:)Ty máš zítra první dvě hodiny tělocviku ve svém životě,že máš takový strach?*nevi*Jakpak jsi to řešil před tím?Dle mého soudu,tělocvik je přece zábava,tak ho tak ber i když jsi jak říkáš neohrabaný.Myslíš,že jsi jediný,komu to moc nejde?Jistě je vás více,tak to tolik neřeš...Proboha živého,víš kolik důležitých životních kroků budeš muset v životě dělat?Kolik ústupků a zároveň odvahy prakticky ve všech životních úskalích?Kamaráde,řeknu ti,oproti tomu je tělocvik procházka růžovou zahradou*hej*Zatni zuby a řekni si:"Když nejde o život,tak jde o píp.";.-)

lottka*
hodnocení

0x

Není to zas tak dávno co jsem tělocvik nenáviděla.Učitel,nesnášel mě,řval po mě,úplně hrůza.No po nějaké době jsem to začala řešit i doma ..No a tak to bylo v pohodě,na tělocvik jsme měli jiného učitele.Po době jsem ho opět dostala na jiný předmět,podezíral mě z toho,že jsem opisovala..Ptal se mě proč mám na stole botu[pouzdro] atd.Ale nějak jsem se přes to přenesla a ta nenávist mě motivuje,ať mu ukážu ,že nejsem zas tak špatná. *bezim*

Zkus se motivovat,jsem kopyto na tělocvik,ale když chceš tak to dokážeš *uspech*

Přeju hodně štěstí :) Lottka *srdce*

majsterjoe*
hodnocení

0x

Nestresuj, nestoji to za to. Musis se premoct a delat v telocviku co ti jde na maximum. Pokud to nejde, nic se nedeje. Smejou se blbecci a za par let po skole o nich uz nikdy nemusis slyset.

Ale je porad lepsi se v TV snazit aspon trochu, nez sedet jako invalida na lavicce a v budoucnu byt uplne neschopny. problemy hod za hlavu.

asdd
hodnocení

0x

Co tě nezabije, to tě posílí ;)

Zaměř se na věci které ti nejdou, a cvič tak jak nejlíp dovedeš - v těláku je hlavní snaha, výkony jsou vedlejší. A co ti nejde cvič co nejčastěji jako Megacruiser. I totální nemehlo zvládne hodně, jen pro to musí něco udělat.

Když tě bolí břicho tak to řekni a požádej o cviky který můžeš dělat, třeba pomalu chodit kolem tělocvičny. Pokud bolí z trémy/strachu tak to za 10 minut rozchodíš.

xxxxxxx
hodnocení

0x

Řekni vašim at ti napíšou na tuhle jednu hodinu omluvenku, a že si do týdne najdeš nějakej sport, a až se ti bude líp hýbat, tak můžeš v klidu do tělocviku a vytřít jim zrak tím jak ti to půjde. Nebo můžeš doma cvičit před zrcadlem :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]