Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Biologie - učitelka

Od: klarinka* odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

jsem na gymplu v prváku. Jedinný problém mi dělá fyzika s biologií. Biologie je větší oříšek...učím se na ni celý den a fakt to umím, ale učitelka si v testu vždycky najde něco, co mi tam chybí, nebo mi škrtne to, co jsem napsala vlastními slovy a v sešitě je to v podstatě stejne. Navíc byla na mě minulou středu na mě a moji spolusedící naštvaná, protože jsme ji nedržely dveře, ale vysvětlila jsem ji, že si zamykala kolo, ale ona mi furt cpala, že si to bude pamatovat... a furt má na mě kecy..vždy se mě na něco ptá a když to řeknu dobře - laicky ona to po mě zopakuje s odbornějšími výrazy a řekne, že se mám učit a když něco nevím tak se mě ptá, jestli jsem uvažovala o přestupu na jinou školu.

Moje známky jsou(bohužel, i když se učím): 4,3,4,2-,4- :(

Už nevím, co mám dělat...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

jj, kantoři to tak dělají. Nepovzbudí tě v tom co umíš, ale snaží se tě nachytat a pořádně rozmáznout na tom, co neumíš, tím způsobem dovedou znechutit komukoliv cokoliv. Bazírují na těch svých definicích a poučkách, protože si myslí, že na nich stojí svět. Prostě to tak je a já ti radím : zachovej klid. Nejsi ani první, ani poslední a uč se hlavně proto, aby z tebe nebyla učitelka.

martinaa*

Souhlas, my měli na fyziku na základce starou typickou učitelku, bylo jí úplně šumák, zda tomu rozumíme nebo ne, ale v písemkách a při zkoušení muselo být vše napsáno a řečeno podle učebnice, opravdu slovo od slova. Za jiné výrazy snižovala známku.

Fakt super, všechny nás to strašně bavilo a všemu jsme rozuměli. Pak ať si zkusí někdo přijít s chytračinami typu "uč se"...

hodnocení

1x

Měli jsme na gymplu (tedy na jedenáctiletce, tenkrát) na biologii kantora, který v prvním (tedy devátém) ročníku při průběžném zkoušení rozdával pětky jednu za druhou. ALe kdyžse to žák konečně naučil, vše zapomenuto. poslední známka patila , jednička či dvojka.

Jinak jsme ho milovali a stále na něj vzpomínáme. (Jen na okraj, zemřel po svých stých narozeninách, ještě jako stoletý byl hostem na našem absolventském srazu.)

Vůbec musím říci, že mé vzpomínky na kantory jsou protichůdně zkušenostem přítele Figurka. Ono to asibude individuální.

iz*
hodnocení

0x

Začít se učit! Odborné názvy nejsou v učebnicích zbytečně. "Laické odpovědi" ti paní učitelka zatím toleruje, ale nemusela by. S těmi známkami budeš v poleltí ráda za dostatečnou ...

doplněno 12.12.13 02:18:

"Vlastní slova" lze používat jenom tam, kde není potřebná nebo vyžadována odborná terminologie.

doplněno 12.12.13 02:20:

Máš-li dojem, že nejsi hodnocena objektivně, mohou tví rodiče písemně požádat vedení školy o přezkoušení jiným vyučujícím nebo před komisí.

klarinka*
hodnocení

Já se učím celý den..umím to a vlastní slova používám jako že danou látku třeba květy listy apod. říkám tak, abych to pochopila a zapamatovala si je. Pro žádné odborné názvy si nedělám vlastní slova..

A s tím přezkoušením nebo komisí to by probíhalo jak?

myse*

s tou komisí: to je pokud jsi nespokojená se známkou na vysvědčení, tak rodiče požádají o komisionární přezkoušení - a přezkouší tě z celé látky za pololetí jiný učitel v přítomnosti tvého učitele a ředitele (příp. zástupce)

já osobně bych do toho šla jedině v případě 5 na vysvědčení a své jistoty,že to umím...

V prváku je to tak trochu "síto" kdo projde a kdo ne. Vydrž a snaž se, to zvládneš! *uf*

hodnocení

0x

tak tvoje znalosti neposoudím. nicméně k těm odborným výrazům - studuješ na gymnáziu, to je vlastně jenom přípravka na vysokou školu, potřebuješ znát odborné výrazy. jako jo, když si všechno "laicky" zdůvodníš, abys to pochopila, tak ano, to je správně. ale interpretovat to, co ses naučila, bys už měla pomocí odborných názvů.

asi to může být po přechodu ze základky tak trochu šok (zvlášť když se na gympl dostane někdo, kdo základku zvládal levou zadní bez učení), ale časem si zvykneš ;) rozhodně bych školu zatím nevzdávala, jsi teprve v polovině prváku a řeči o přestupech na jinou školu někteří vyučující holt vedou. někteří dokonce ve víře, že tím studenty motivují k většímu záběru *nevi*

co to chce - učit se, učit se, učit se *nevi* učit se ve dvou krocích - jednak si do hlavy soukat odborné termíny, asi jako se člověk učí slovíčka z cizího jazyka. a učit se pochopit látku. když ji budeš chápat, tak si ji zkoušet přeříkat právě za pomocí naučených odborných výrazů.

asdd
hodnocení

0x

Ríkej jí to tak jak to chce slyšet.

Tenhle tlak abys všechno uměla perfektně nemusí být až tak na škodu - pak to budeš opravdu umět a může se ti to hodit. I i třeba tím že se naučíš učit se. Pokud projdeš tak známky jsou vedlejší, rozhoduje uspěla/ neuspěla a jestli to bylo za 1 nebo za 4 nikoho v podstatě nezajímá

moula*
hodnocení

0x

Odpovídej učitelce tak, jako ti studenti, co dostávají z biologie jedničku ! Vnímáš ten rozdíl mezi výkonem jedničkářů a tvým?

hodnocení

0x

Jednu látku bych se naučil do slova jako básničku a hned jak by mě vyvolala bych jí to odhrkal od začátku do konce. Na konci bych jí řekl: " Ale nerozumím tomu. Když jsem to říkala vlastními slovy rozuměla jsem všemu"

k2

S jizlivymi poznamkami pri zkouseni bych byl, vzhledem k tazatelky znamkam, dost opatrny. Uz jen veta, ze vsemu rozumim/rozumel jsem se muze pri zkouseni vymstit...

praivo*

Jenže někteří učitele ani nechtějí, aby to žáci pochopili, vyžadují, aby jim to opravdu jenom odříkali...

doplněno 14.12.13 10:58:

*učitelé

Viz @figurek a @martinaa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]