Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypočítat příklad

Od: poklop* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

měla bych dotaz jak vypočítat tento příklad nevím zda se jedná o trojčlenku nebo dělení zpaměti.

PŘÍKLAD:

Žralok dosahuje nejvyšší rychlosti 70km/h želva uplave za hodinu 7000cm. Vypočítej kolikrát je žralok rychlejší než želva.

Děkuji za rychlou odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nejprve si kilometry a centimetry převeď na stejné jednotky, doporučuji metry. Pak vydělíš rychlost žraloka rychlostí želvy a je to.

poklop*
hodnocení

Myslela jsem si to.

Děkuji moc:)

hodnocení

0x

Tak já jsem to počítal zpaměti a mám spočítáno, vteřinová komedie.

A trojčlenkou by to taky šlo spočítat. Osobně v tomto příkladu nevidím sebemenší problém.

luke237
Docela bych chtel videt ten vypocet trojclenkou *sok*, zvlast kdyz mas zadane jen 2 udaje (70km/h a 7000cm/hod) *smich*

luke237
hodnocení

0x

7000cm/hod = 70m/hod = cca 1m/min

Nejak se mi nezda, ze by zelva uplavala jen 1 metr za minutu. Videl jsem par zelv plavat a i ty nejvetsi a nejstarsi potvory se pohybovaly minimalne 10x rychleji!

Na druhou stranu, kdyby ten 1m/min byla rychlost jeji "chuze" na sousi, tak tomu bych snad i veril.

poklop*

Je to k nepochopení, ale byl to domácí úkol pro dceru, který vymyslela učitelka. Děkuji moc za pomoc:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]