Nejste přihlášen/a.
Lze sestrojit trojúhelník ABC, když :
a= 4 cm
b= 3 cm
c= 7 cm
Děkuji za odpověď
To jsou ale dementní uvahy.
to už můžeme uvažovat nad tím kolik váží metr a hlavně, a to mě trápí jak dlouhá je tečka ( do dálky)
Bavíme se o nějaké aplikované matematice nebo nějakách akademických teoriích?
Předpokládám, že jen tazatel má špatné zadání, nebo nám ho špatně zadal, třeba zda lze takto vytvořit trojuhelním
odpověd pro základní a střední školu zní NELZE
pokud je to akademická otazka nebo vysokoškolská netroufám si odpovědět, když neznám zadání.
doplněno 11.12.13 17:10:AAAAAAAA otazka je zadaná, jen chybá otazník.
takže NELZE vytvořit trojuhelník
tečka, basta fidly
doplněno 11.12.13 18:31: Kartago : a už jsi počítal nožky stonožce ?
Hehe Kartago, tu stonožku nespíš počítat za chůze a už vůbec ne v protisměru. Musíš ji nechtat v podpaží, ona má pak strach a hraje mrtvou. V tu chvíli musíš počítat. Ale protože ona nebude v klidu dlouho, musíš ji při počítání na nožky navlékat ponožky. Pak když se zas začn hýbat tak ji zase polechtáš, ale pozor, teď už nepočítaš ty nožky s ponožkama. To dá rozum . NE?
Sohlasim. Trojuhelnik je trojuhelnik a basta. Ostatni je prilis teoreticke, i kdyz treba matematicky stale spravne.
Hlavne z jednoho duvodu.
Pri pohledu na "normalni" trojuhelnik sem schopen jednoaznacne rict, ze se jedna o trojuhelnik.
Ovsem pri pohledu na takovyto "zhrouceny" trojuhelnik nemuzu vyloucit, ze se nejedna ve skutecnosti napr. o zhrouceny lichobeznik, petiuhelnik, nebo jakykoliv jiny tvar.
Co napriklad petiuhelnik, jehoz dve sousedici hrany srovnam do jedne primky. Je to stale petiuhelnik, nebo uz pouze ctyruhelnik.
Nebo naopak ctverec, na jehoz jednu hranu pridam bod, ktery oznacim za vrchol. Stava se v te chvili ze ctverce petiuhelnik?
Zkratka se podle mne vnasi nejednoznacnost.
doplněno 11.12.13 17:47:Co stouhelnik, u nehoz zkratim delky 97 hran az na nulu.
Je to stale stouhelnik, nebo uz je to pouze trojuhelnik?
Přidám další problém k zamyšlení: je kruh elipsa, nebo je elipsa elipsou jen tehdy, když má různé poloosy? (Můžeme se také podobně ptát na obdélník a čtverec a tak podobně.)
Já se k tomu tady vyjadřovat nebudu, přebírejte si to sami. Vím ale, že v nějakých pokusech se k tomu vyjadřovali psi. Výzkumník nechal psa proskakovat obručí a dal mu na výběr obruč kruhovou a eliptickou. V jednom případě ho odměníl , ve druhém dostal pes elektrikou ránu. Pak ale elipsu stále více "zakulacoval". A jak to pes vyřešil? Jednoduše, když už to nemohl rozlišit, tak se zhroutil: lehl si a odmítl spolupracovat.
doplněno 11.12.13 17:52:A ještě k tomu nápadu se stoúhelníkem: instalatéři občas pouřívají termín tisícihran, u osy kohoutku třeba, pro tvar na který nasazuji tu otáčecí plastovou hlavu (omlouvm se za laické vyjadřování, určitě jsou na to všechno odbornější názvy). Zkoušel jsem to spočítat, ale nezvládl jsem to.
doplněno 11.12.13 18:55:Stonožka je ještě horší než tisícihran, ta se navíc mrská.
Ano, pomocí kružítka určitě... pravidlo SSS
doplněno 11.12.13 14:35:Kolega má pravdu, ale konstrukce je reálná, ačkoliv se shodnou obě odvěsny právě s polohou přepony trojůhelníka...
doplněno 11.12.13 15:27:kartaginec® má pravdu, dík za upozornění!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.