Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studium na VS - do kdy je to zdarma?

Od: kkozelik* odpovědí: 4 změna:
Ahoj jaka jsou kriteria pro placeni skoly? Muzeme studovat do 26ti let zdarma? Kolik let muzeme zdarma studovat Bc.? Bereme v potaz ze jsem nastoupil na VS v 19ti letech.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

2x

... kdybys byl inteligenčně na urovni VS našel bysis to na portale Vaší školy. Je tam přímo kolinka : Jak dlouho budu studovat ZDARMA ... Ale na to jsi neměl školení :( ... Jinak nezapoměň , že se stále zvažuje zavedení platby už i za VS. Naštěstí, když to vloni bylo na hraně, tak se to překulilo zpět do stadia zdarma. Ale okamžitě se omezily otevírané obory a některé se musely zrušit. Kdyby byly přísnější kriteria pro vstup na VS bylo by více místa pro ty chytřejší. Nemysli si, že VS Ti dodá inteligenci do "vínku". Dnes studuje kdejaký na urovni 2.ročníku SŠ. Bohužel. Každý druhý je tupý ...

iz*

Otázkou je, co je "inteligenčně na výši VŠ". Dnešní bakalář mi přijde ± na úrovni dřívější maturity. To, co jsem počátkem 70. let potřebovala k maturitě z němčiny, mi v r. 2000 stačilo na státnici (dokonce jsem měla pocit, že o něco méně)...

Když jsem v 90. letech připravovala studenty k maturitě (stále mluvím o němčině), znali toho přibližně polovinu, co tehdy my. Hodně se snížila hodinová dotace. My jsme mívali 4 až 6 hodin jazyka týdně, dnešní maturanti mají třeba 2 nebo 3 hodiny. To je samozřejmě znát.

Korigovala jsem pár bakalářských a diplomových prací. Jazykově to jakž takž šlo, ale po obsahové stránce mi práce připomínaly spíše maturitní písemky dnešních (!) maturantů ... Samá citace, max. popis nebo vyprávění něčeho, žádná vlastní myšlenka nebo názor, ...

k2
hodnocení

0x

Je treba rozlisovat placeni studia (skolne)- zdarma je standardni doba studia+1rok, ve Vasem pripade 4roky, a to v jakemkoliv veku a placeni ZP a (SP) -do 26let veku plati stat.

paw*

Je mozne studovat Bc i 5 let. Pokud studujete 4leteho Bc. I takove obory jsou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]