Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem na SŠ na Obchodní akademii v UH pře časem jsem psala písemku z práva, na všechny otázky jsem měla rozsáhlé odpovědi, v porovnání s písemkami jíných žáků, dostala jsem 3/4, skutečně jsem přesvědčena že, tato známka je moc nespravedlivá. Daný učitel, to odmítá řešit, řekl prostě, že se mi to nepovedlo a mé odpovědi jsou zcestné. V právu jsem doposud neměla horší než 2 a na písemku jsem byla zkutečně naučená. Nevíte mi někdo poradit, jaké mám možnosti v zpětném překontrolování písemky a jejím ohodnocení, jelikož můj učitel práva odmítá přehodnotit známku z dané písemky?
Popros učitele, zda by ses za ním mohla někdy o přestávce/po vyučování zastavit, že ti není jasné, v čem jsi udělala chyby a zda by ti mohl test ukázat a vysvětlit ti to na něm.
Jednej s ním slušně a s pokorou, to, že jsi psala dlouhé odpovědi neznamená, že byly správné. (Naopak jsem často měla nejvíc popsané ty testy, kde jsem okecávala něco, co jsem nechápala dost dobře na to, abych to vyjádřila věcně a stručně).
Až pokud tě učitel odmítne i po této slušné a odůvodněné žádosti, vymýšlej, co dál.
Je to Váš názor proti názoru učitele, to zde těžko posoudíme (ledaže byste sem písemku vložila). Obecně: Můžete se obrátit na vedení školy a požádat o kontrolní opravu dalším učitelem.
doplněno 09.12.13 18:50:Luke123, u každé písemky nevznikne spor o známku. A má-li žák podezření, že není hodnocen objektivně, může klidně řešit každou známku.
doplněno 09.12.13 18:51:Oprava: Luke 237 (nějak se mi tu ta čísla u nicků pletou)...
Když studujete právo, dovedete si odpovědět sama. Aby bylo hodnocení skutečně objektivní, jsou v některých zemích, nebo i u nás například při zkouškách na řidičák, nebo různých kvalifikačních odborných zkouškách testy, kde jsou odpovědi a), b), c)... atd., nebo ano-ne. V matematice je možno porovnat výsledek dobrý-špatný nebo i postup.
Zkuste se znova podívat na písemku na zadání i vaše odpovědi a porovnejte s výsledky ostatních spolužákyň a pokud bude učitel vstřícný, zkuste ho požádat o konzultaci ne ve smyslu dohadování o známce, ale o správných odpovědích, jak by měly vypadat, abyste se zkoušenou problematiku mohla naučit správně.
Ve škole určitě existuje klasifikační a školní řád (klasifikační je někdy obsažen ve školním řádě nebo je jeho přílohou) - pročti si ho a tam zjistíš, co můžeš a jakou má učitel povinnost.
Jinak dlouhá odpověď neznamená dobrou známku, hodnotíse to, jak umíš odpovědět na otázku. Můžeš napsat slohovku na celou stranu a jedničku dostat nemusíš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.