Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Známka?

Od: evamir* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, jsem v 8. třídě a mám dotaz ohledně zeměpisu. V zeměpisu mám tyto známky: 1,1,1-,1,1,1,1-

Paní učitelka mi napsala jako známku za čtvrtletí dvojku. Už minulý rok jsem měla s paní učitelkou problémy se známkami, ale teď si nemůžu dovolit mít zbytečnou dvojku na vysvědčení, protože už se to bere na střední školu. Chtěla jsem se paní učitelky zeptat, proč mi vychází ta dvojka, když známky jsou podle mého názoru slušné a pravidelně si dělám referáty, ale paní učitelka si zlomila nohu a nějakou dobu nebude učit. Co mám prosím vás dělat? Myslíte že to mám probrat i s jinými učiteli?

Dále bych se chtěla zeptat, jestli si učitel může dovolit mě shazovat? Abych to přiblížila: Mám trochu nadváhu, ale neřekla bych že moc, ale pan učitel má pravidelně na mou postavu narážky typu: Pozve mě před tabuli jako příklad obezity, nebo když mě vyvolá tak na mě začne pokřikovat "no hýbni sebou, to jsi tak tlustá že se nedokážeš zvednout"? A nebo: Pojď k tabuli buřtíku. Já opravdu nevím co mám dělat, rodiče se obraceli i na vedení školy, ale vzhledem k tomu, že onen pan učitel je bratrem pana ředitele, nic se neděje. Na jinou školu už nechci přestoupit, už jsem jednou přestoupila kvůli šikany ze strany spolužáků. Dá se s tímhle něco dělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No, to je docela vážná situace. Zde bych asi doporučil Linku důvěry, protože je patrná šikana ze strany pedagogů, což je opravdu velmi nepřípustné. Pokud je vše, co píšeš, pravda, jdi do toho a začni právě na Lince. Odtamtud už bude nutné dát impulz k přešetření celé situace.

evamir*
hodnocení

Děkuju za Váš čas, který jste věnoval odpovědi, vážím si toho :) Ale víc mě opravdu štvou ty známky

iz*
hodnocení

2x

Na rozdíl od tebe považuji za mnohem závažnější problém zesměšňování ze strany vyučujících a skutečnost, že vedení školy není ochotno záležitost řešit.

Neochota vedení školy řešit situaci podle mne není v tom, že je zmíněný učitel bratrem ředitele, nýbrž v tom, že škola popírá problém jako takový.

Kdyby začala nevhodné chování kteréhokoliv učitele řešit, přiznalo by vedení pochybení i na své straně.

Bohužel jsem se během své praxe setkala s mnoha řediteli, kteří se domnívali, že pokud problém nepřipustí, nebude problém existovat (většinou šlo o situaci, kterou popisuješ, a o šikanu).

V takovém případě lze situaci řešit podáním stížnosti na školu zřizovateli (obci) a/nebo se obrátit na školní inspekci.

---

Výsledná čtvrtletní, pololetní či výroční známka nikdy není jenom průměrem průběžných známek (průměr je jenom orientační, do výsledného hodnocení se toho promítá mnohem více).

Kromě toho není známka jako známka. Známka z pětiminutovky nebo z referátu má jinou váhu než známka ze zkoušení nebo ze čtvrtletní písemky.

Domníváš-li se přes výše uvedené, že nejsi hodnocena objektivně, mohou tví rodiče písemně požádat ředitele školy o přezkoušení před komisí.

--- Odkazy:

Česká školní insp/...

Postup při podání/...

Kontakt na vedení obce najdeš na webu obecního úřadu.

hodnocení

0x

Normálně bych ho nahrál skrytou mikrokamerou, nebo mobilem a hodil to na youtube. A informoval patřičná místa. To se dělo v minulém století, ale letos? Být tvojim otcem, jdu na kantora osobně!

evamir*
hodnocení

Můj otec tohle nikdy neřešil, vždy říkal, ať si toho nevšímám, ale mi vadí víc ty známky, když mě třeba zkouší tak dlouho, dokud nezjistí, že něco neumím *nevi* Ty urážky- když to slýcháte od školky od ostatních dětí, už vám to potom tolik nepřijde

artik*
hodnocení

0x

nedělám to rád a do učení učitelům nikdy nezasahuju , ale kdyby takle někdo ubližoval mé dceři , půjdu si osobně s panem učitelel před celou třídou důrazně promluvit . ( důkaz se dá získat i nahráním na telefon a pak bych se obrátil na zřizovatele školy a pak i na policii )

hodnocení

0x

Nejlepší by bylo najít si nějakou jeho chybu a při vyzvání: "Pojď k tabuli, buřtíku", slušně odpovědět:

"Už jdu, pane plešounku /pane brejlovečku apod./

Tím bys mu to parádně vrátila a on by snad pochopil, že se nechová vhodně. Jenže je tady ta propast mezi učitelem a žákem a asi málokterý žák by to dokázal. Jaga.

Nebo: " Já jsem silnější, neboť mám poruchu štítné žlázy, ale vaše blbost léčitelná není." No já vím, to by bylo moc a to málokdo dokáže. Ale na vytočení dobrý ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]