Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup na jinou školu

Od: michalchalupecky* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den potřeboval bych pomoc ohledně mého syna.Od 1.září začal chodit na střední školu obor IT.Bohužel schytal třídů plnou propadlíků a chuligánů.Ještě k tomu byla přecpaná.Syn mi říkal že jich je tam 33.Často mi také říkal že si klidně o vyučování balí jointa(marihuana).Řikal jsem si že to snad ani není možné.Naneštěstí můj syn cca po třech týdnech onemocněl(problémy s plícemi) zůstal proto 2 měsíce doma.Před třemi týdny byl už zdraví a doktor mu dovolil jít do školy.Mezitím co byl nemocný jsem chodil na třýdní schůzky.Tam jsem se dozvěděl že situace je vážně tak hrozná jak mě syn říkal.Třída je prý nejhorší z celé školy,je nezvladatelná a žáci jsou drzí na učitele.Za tu dobu co chyběl vyhodily 4 žáky.Samozřejmě mi táke volal sám ředitel že absence mého syna je příliš vysoká že to nebudu zvládat(Já v tom spíš viděl šanci jak třídu zmenšit,místo toho aby vyřešili problém tím že ty chuligány prostě vyhodí) nakonec jsem se s ním domluvil že to aspon zkusí.Nutno také dodat že ředitel byl velice arogatní.Jak tedy nastoupil do školy na nic si nestěžoval akorát mi říkal že sedí sám ale to bylo všechno co mi řekl i když jsem se ho ptal odpovídal vyhýbavě a to mě mělo trknout.V pátek za mnou přišel s tím že ho předměty s počítačemi vůbec nebaví,nerozumí jim a ostatní předměty(Fyz,Che,Mat) těm už vůbec nerozumí.Řekl jsem že to je normální dlouho chyběl že to dožene a začne ho to bavit.Odpověděl mi že ne dal tomu tři týdny a nic se nezměnilo akorát je v depresi že to neumí a že ho šikanují.Když šikanu začal řešit s třídním učitelem a výchovnou poradkyní ty s tím praktycky nic neudělali akorát ho pry šikanovyli ještě víc.V hodině mu klidně kreslí fixou na mikinu(no pardon ale co je tohle za děti) měl toho dost tak se přihlásil a nahlásil to učiteli dal dotyčnému poznámku a zase to bylo ještě horší.Když mi říkal jaké nadávky na něj používali nemohl jsem tomu uvěřit.Zeptal jsem se ho co s tím dělají učitelé řekl mi že dělají jakoby se nic nedělo a v klidu si kreslí na tabuli.Rozhodl jsem se že syn přestoupí na jinou školu.Když jsem mu to řekl a zeptal ho na jakou školu bych chtěl vlastně jít odpovědl že neví že prý by nespíš na filmovou ale to jsme se schodli že to nemá moc velkou budocnout a že na to nemáme peníze.Dále mi řekl že by chtěl být policistou(to absolutně nevím kam by měl jít nějáká akademie asi?) nebo elektrikář ale že opravdu sám neví.To ale není to v čem bych potřeboval pomoct.Řekl mi že ted přestoupit nechce pokud by přestoupil na jinou školu a do jiné třídy že by to prý nezvládl.Tak jsem se ho zeptal jak to chce udělat a na to mi odpověděl že by chodil do příštího školního roku do práce(Abychom měli nějáké peníze.Nejsme na tom zrovna nejlíp) a od 1.září by nastoupil na novou školu.Já to zcela chápu můj syn je takový ten nespolečenský typ co je většinou doma a čte si knihy kouká na serály,filmy chodí na procházky se psem nebo hraje hry na počítači.Mám pocit že by to opravdu nezvládl ze společenské i té učební stránky.Ted je ale otázka můžu ho opravdu nechat doma aby chodil do práce?Já opravdu nevím mam strach abych potom neměl nějáké problémy co se týče sociálky.Další věc je kam by šel pracovat na to mi řekl že by šel do mcdonaldu tam se prý může pracovat po dokončení základní školy.Poradtě mi co mam dělat,nechat ho ted hned přestoupit nebo ho nechat doma?Předem děkuji za vaší pomoc a omlouvám se za přípádne chyby v textu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

píšete, že syn je nespolečenský - tak ho dejte na dálkové studium s maturitou nebo na večerní studium učebního oboru. Klidně u toho může mít práci či brigádu, a požadavky jsou menší než na denním studiu.

hodnocení

0x

No mě se ještě nezdá být pozdě na přestup, ale uznávám že pauza má něco do sebe. Něčím podobným jsem si taky prošel a nakonec dělal obor který mi absolutně neseděl a nerozuměl mu. Policejní škola je v Holešově. spshol.cz/...

S tím že váš syn zůstane doma, nebo bude chodit někam pracovat si hlavu nelamte. Nikoho to nezajímá. Jen nemůže dělat práci pro dospělé. Slušné podniky si to hlídají.

kami95
hodnocení

0x

Může být doma ale musí se přihlásit na pracák, i když bude mít brigádu..

No musí... pokud si bude platit zdravotní pojištění, tak vlastně nemusí.

jyri*
hodnocení

0x

já bych ho osobně nechal pracovat jen bych se trošku bál na vašem místě aby se mi pak do školy chtělo beru ze svého příkladu udelal jsem si strední školu poté říkam dám si rok pauzu pujdu pracovat a pak pujdu jeste studovat ale vůně peněz mě přesvetsila a ted lituju ze sem nešel dále studovat místo dělání třeba i nějakého mistra mladých automechaniků vyrábím v továrně díly pro osobní automobily

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, celý příspěvek je šílený, do takové školy bych dítě taky neposlala... nicméně se mi nelíbí závěr. I když je syn nespolečenský, neumetala bych mu cestičku tím, že sekne se školou. Tím, jak si osobně myslím, mu spíš ublížíte, myšleno pro další život (spíše dlouhodobě). Nenaučí se hodnotám, uvidí problém a naučí se za pomoci maminky utíkat, za prvé. Za druhé, do žádné normální pořádné práce ho nevezmou, čemuž bude odpovídat i almužna. Za třetí se nenaučí vystupovat ve společnosti lidí, bude mimo práci pořád zalezlý doma. Škoda zprostředkovává alepoň nějaké sociální vazby, což v mekáči moc mít nebude. Je tam makačka, bude ten poslední poskok pro všechno.

Zkusila bych se poptat, kde mají nyní místo, přestup je možný, pokud to povolí ředitel školy, kdykoli během roku. Na policistu se může hlásit po dokončení střední školy (policejní akademie), jsou tam však velmi tvrdé fyzické testy + samozřejmě psychické. Nehledě na to, že v 30 volných míst je jich 28 zaplněných už dávno před oficiálními přijímačkami, a to vím, na PA se před pár lety hlásil přítel.

host*
hodnocení

0x

Záleží v jakém městě nebo regionu jste, kolik škol podobného zaměření máte v dosahu nebo spíš dojezdu, střední škola s ubytováním nebývá oproti školstvím v minulém století příliš šťastné řešení.

Ve velkých městech je možno najít školu s podobným zaměřením a protože všechny školy chtějí mít co nejvíc žáků a tím i peněz, tak drží i ty, o kterých píšete, nebo jsou ochotné přijmout přestup i v průběhu školního roku. Vše záleží na rozhodnutí ředitelky nebo ředitele školy.

Nemusí ztrati rok, tím, že by nechodil a teprve si dával přihlášku na jinou školu. S rizikem, že tam bude podobné prostředí. I když jsou i velmi slušné školy s výbornou pověstí i realitou. Nemusí to být jen ve velkých městech, třeba i Hronov, Trutnov, Sezimovo Ústí, atd. atd...stačí jet prstem po mapě nebo se podívejte na web se seznamem středních odborných škol ve vašem regionu.

luke237
hodnocení

0x

To je nejaka soukroma skola?

Prestup na jinou skolu ted vice nez 3 mesice po zacatku skolniho roku a ne moc daleko pred pololetim, se mi zda uz dost pozde. To by uz nedohnal.

V soucasne skole uz bych ho take nenechaval. Nebavi ho to, nebavi ho predmety, boji se tam, akorat to v nem vyvolava odpor ke skole (tedy libovolne skole a vzdelani).

Problem se socialkou asi mit nebudete. Ma po povinne skolni dochazce (ta konci 9.tridou) a ma v planu jit do prace, takze nepodporujete "zahalcivy zpusob zivota".

Mozna ten McDonald (+ tvrde vyzadovat prispevky na domacnost, tj. cast najmu + prispevek na potraviny + vlastni obleceni + vlastni placeni mobilu + mesicni jizdenky na MHD atd.) by ho mohlo presvedcit, ze vratit se do skoly je dobra investice do budoucna.

rafn
hodnocení

0x

Nešlo by přestoupit jenomd do jiné třídy vrámci školy? S tím že chce na jiný obor?

V té policejní škole bude pravděpodobně pořádek, ještě další střední je v Brně: http//www.spsmvbr.cz/ Policejí akadmie je např. v Praze 9, ale je to"vyšší" škola, je k tomu nutná maturita.

Syn může zkoušet přestoupit, on o to nepůjde, ale ža se bude hlásit podruhé,budou vědět, že má trvalý zájem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]