Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dodělat školu

Od: rezina* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer, poslední dobou mě trápí hodně škola. Jsem ve 2. ročníku esoz Chomutova na bezpečnostně právní činnost a ochrana obyvatel. V 1. ročníku jsem měla problém se známkami, měla jsem hodně 4,ale pak jsem to pstupně opravovala. Teď ve 2. ročníku, mám problém, že se nemohu naučit. Když píšeme testy tak pořád používám taháky sice né úplně že půl otázky vynechám aby to nebylo divné, ale používám je pořád. Chci se udržet na té škole, ale zase mě trápí že se nic nenaučím. Mám s tím dost velký problém, zkoušela jsem hodně způsobů jak se naučit, či jak co pochopit ale bohužel bylo vše neúspěšné. Je mi blbé přestoupit na jiný obor, ani nevím na jaký bych šla a po pravdě bojím se, že by to bylo stejné. Nevím jak to doma říct, že mi ta škola nejde, že se to nemůžu naučit. Nic nechápu, nerozumím tomu a ani nevím co dělat. Když jsem na praxi u HZS, tak to chápu co mi ukazují a vysvětlují. Jenže když to je ve škole čtu a učím se to tak nic nevím, neumím si to přestavit. Taky mě to hodně přestalo bavit, učitelé nám slibovali různé exkurze v 1. ročníku a nic se nedělo. Teď když něco slíbí tak už tomu nevěřím a netěším se na to. Už se mi tam ani nechce hodit, ale je mi líto že to nedodělám, jenže nemá to cenu platit když jsem v háji, stojí to tolik peněz. Nevím co dělat. Každý mi říká, že to mám vydržet, že to bude dobrý a budu ráda když tam zůstanu. Jenže taky mě to stálo hodně zdraví a už mě tam nic neláká...Poraďte mi prosím...Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

na tý škole by měl bejt školní psycholog, ne? (nebo to neexistuje? - snad by tam někdo takovej měl působit...) - je asi blbý jít s tímhle problémem za někým ze školy, ale od toho tam ten člověk je - samozřejmě vycházím z předpokladu, že se snažíš učit, koukáš do textu, a ono nic (jenže pak trochu nechápu ty taháky - přece jestli jsem schopný si udělat funkční taháky, no tak už jde jen o to, si to zapamatovat, ale v podstatě tomu rozumím...);
když by to neměl bejt nikdo ze školy, tak pedagogicko-psychologická poradna - zázraky se samozřejmě čekat nedají, ale třeba by to mohlo pomoct..., bohužel to už je placená (a ne málo) záležitost, ale když už se strkají peníze do školy, tak snad lepší tohle než nic..., rozhodně by to chtělo, ať už budeš mluvit s kýmkoliv - rodiče, škola, poradna, co nejkonkrétnějc popsat, v čem jsou problémy;

jinak se drž taky rady z předchozí odpovědi - co dodat...

martinaa*
hodnocení

1x

Ahoj, na tvém místě bych taky vydržela. Ony jsou exkurze pěkné, ale kvůli nim snad do školy nechodíš. My svého času neměli žádné exkurze, jen každý rok povinný kurz (plavání, lyže, voda) a povinná praxe. Takže se taky zdálo, že se není na co těšit, navíc nic moc kolektiv, namachrované nepříjemné stárnoucí profesorky... ale přežili jsme a dnes nám tuto část vzdělání nikdo nevezme.

Osobně si myslím, že nic nechápeš a nerozumíš tomu, protože nechceš. Protože jsi čekala vzrůšo a ono nic (to by asi čekal každý u toho oboru). Pokud ti taháky pomáhají, tak je používej, i opisováním informací do taháku si mozek něco zapamatuje, a víš, kolik mých spolužáků na střední i vysoké používalo taháky?*smich* Většina. Nikdy se naučíš vše, pokud nejsi génius nebo šprt.

Je mi sice líto, že se ve škole na nic nedokážeš těšit, ale škola tam není proto, aby tě těšila. Je tu proto, aby ti poskytla rozšířené vzdělání. Pokud vidíš v tomo směru své budoucí uplatnění, byla by škoda zahazovat započaté roky.

hodnocení

0x

Hele, Rezino, koukej se probrat ! Tu školu děláš pro sebe. Přeci chceš v životě taky něco umět, něco dokázat, ne? Samo ti to do hlavy nenaskáče, tak si k tomu po večerech sedni, otevři knížky a koukej si to natlouct do palice ! Nebo chceš být mezi kamarádkami pořád za blbku? A když koukám, jak jsi pěkně česky formulovala ten dotaz (pár překlepů pomíjím), tak nevěřím, že bys byla hloupá. Chce to se jen soustředit, nemyslet při učení na kluky a makat. Uvidíš, že to půjde, uteče to rychle a sama se budeš po škole cítit mnohem líp, než kdyby sis pak celý život vyčítala, že jsi to přeci jen měla dodělat. Tak nebrblej a pusť se do toho !

rezinka
hodnocení

Na škole asi brzy skončím. Nedá se to dodělat, máme třídní učitelku která pořád mluví sprostě nadává nám do čůráků, do píči a používá jiné vulgární slova. Prostě nedá se s ní ani mluvit, není divu je ro ruska, sotva umí mluvit česky a ještě učí nagličtinu. Numí ani pořádně svůj jazyk, když mluví česky špulí hubu než něco vysloví je konec hodiny a když už něco řekne tak jí nejde ani pořádně rozumět. Jestli dojdu do čtvrtáku nechci s ní mít maturiták, proč bych měla na maturáku dělat že to byla nejlepší učitelka když nám dělala celý čtyři roky peklo?!Matematiku od ní nechápeme, když se nás zeptá zda chceme něco vysvětlit, řeknem jí že ano, tak nás pošle at si najdeme doučování. No toto není normální,jak se chová, jaká je to není žádna Mgr...ta by se měla léčit, z ní je celá třída na nervy.Nikdo s ní nechce nic pořádat,pořád nám nabízí výlety bowling,ale diví se že nikdo s ní někam nejde..Chtěla jsem kvůli tomu přestoupit na jiný obor, ale ne. Bude lepší když jí konečně někdo něco řekne a né že se bude po nás vozit...nevím no, akorát z toho zase nespím,mám z toho také jiné problémy,když mám volno tak jsem pořád ve stresu protože myslím na to až přijdu do školy a hned na první hodině vyjde úča do třídy a řekne to svoje: Tak,jdeme na ně. Ticho, ticho, ticho, ticho. Zmetku jeden nedobrej,ty parchante, ty jsi vážně čůrák...prostě není to učitelka nemá tam co dělat ale na ní taky dojde.

martinaa*

Oproti svému přesvědčení bych si učitelku ihned! natočila, poté to ukázala rodičům a nechala je, ať s tím zajdou k řediteli. Ostatní rodiče by se jistě přidali, protože nadávat dětem takto sprostě je fakt hodně přes čáru.

Co se týče nepochopení matiky, pokud ji nebudeš potřebovat v dalším studiu, tak bych to nehrotila, doučování nebo kurz můžeš navštěvovat vždycky. Na maturák jít samozřejmě nemusíš, není povinný.

Její chování je ovšem na hodinovou výpověď.

doplněno 09.02.14 19:28:

Babajaga - za záznamu jsem slyšela, jak s učni mluví jeden nejmenovaný učitel na blízkém učilišti. mořský vlk je proti tomu elegán v kvádru. Nicméně učni mu odpovídali stejným stylem, takže zřejmě normálka.

Nezlob se, ale s těmi výrazy učitelky, to Ti vážně nevěřím. Lidé jsou různí, to je fakt, je možné, že řekne třeba, že jste banda pitomců, ale tyhle výrazy mořských vlků to snad ne,. Spíš mi připadá, že Tobě škola nejde, nebaví Tě a proto házíš špínu na ostatní. Takovou učitelku bych opravdu ráda viděla. Má před sebou 30 žáků a neví, který to na ni může nahlásit. Proto nevěřím, že by se takto opravdu před třídou, kde má plno svědků, chovala. Navíc je mi divné, že vás 1 učitelka učí češtinu, angličtinu i matamatiku, je to taková neobvyklá aprobace.

Za mých školních let řekl matikář žákovi: Sedíš tady jako majitel zbytkovýho statku a neumíš nic! A my se prohýbali smíchy. Nevěřím proto, že výrazy, které popisuješ dokáže učitelka /a navíc žena/ před celou třídou ventilovat. Jaga.

ivulenka*
hodnocení

0x

A víte, co by Vás více bavilo? Jít pracovat? Je to obecně že nejde se učit? Pocit, že nejste studijní tip? Láká vás jít spíše do práce? Je perspektiva jiné školy, která by vás lákala? Nebo pocit, že rodiče platí, nechcete je ranit, že se snaží pro Vaše dobro a přitom Vám učení nejde? Víte konkrétně co Vám nejvíc "nesedí"? Pokud učení celkově, tak nějaký učňák? Nebo do práce a pak Vás to bude bavit, bude perspektiva a tím i motivace si nějakou školu dodělat? Potřebujete si hlavně ujasnit, co se svým životem zamýšlíte. Vy sama, nikoli co by viděli rodiče, nýbrž Vy sama, je to Váš život. I kdyby dnešní představa se ukázala za rok neschůdná, tak prostě dělat, co Vás zaujme za ten rok. Plno lidí dělá něco, co je vůbec nebaví, jen pro peníze, a "nějak" žijí, a přitom je to vůbec nebaví. Nějak "projdou" životem, ovšem nejsou vůbec spokojeni, jako by žili život někoho jiného. Máte právo žít svůj život, jak si přejete jej prožít.

rezinas
hodnocení

Napsali jsme žádost, že se chová tak jak jsem napsala předtím. Podepsali jsme to všichni a dali zástupci ředitelky po prázdninách. Sice se pořád rozčiluje, ale snaží se aby z ní nevypadlo sprosté slovo. Začalo se to řešit, zástupce s ní promluvil, nejmenoval nás řekl jen aby změnila své chování. Teď uběhl týden a musím říct, že její chování je o hodně lepší.I když vybouchne tak nevysloví sprosté slovo a když chce ho vyslovit tak rychle rekne jiné. Snaží se být klidnější a když chceme něco vysvětlit tak nám to vysvětlí, sice se rozčiluje a nelíbí se jí to, ale vysvětlí nám to. Do žádosti jsme to napsali slušně. Doufám, že to vydrží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]