Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obejm a povrch těles

Od: kristyn3* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prosím o radu

Zkoušela jsem vypočítat příklad podle tohoto zadání:

Vypočtěte hmotnost duté mosazné koule o vnějším průměru 12cm a tloušťce stěny 2 mm,
je-li hustota mosazi ρ = 8500 kg/m

průměr jsem převedla na poloměr což je 6 cm a 2mm jsem převedla na cm= 0,2

pak jse počítala objem ...V1 =4/3*pí*r (na třetí), za r jsem dosadila 6 cm, a vyšlo mi 904,32 cm (krychlových), dále pak V2 podle toho samého vzorce a za r jsem dosadila 0,2, vyšlo mi 0,03349 cm (krychlových).

Obě hodnoty výsledku V1 a V2 (904,32-0,03351), jsem odečetla a vyšlo mi 904.57444 cm (krychlových), převedla jsem na metry co ž je 0,00090474 abych dostala hmotnost tak jsem to vynásobila 8500 kg (podle vzorce ro*V), výsledek je 7,69029 kg vím že bych to měla raději převést na gramy ale ve výsledku je napsána hodnota 749,3 g

Můžeta mi prosím vás napsat kde chybuji? co dělám špatně?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Napovím. Vypočítejte dvě koule. Jednu s d=12cm a druhou s d=11,6cm. Menší pak odečtěte od větší a zbude vám právě to, co hledáte. To znásobte hustotou a máte vyhráno...

hm*
hodnocení

1x

První chyba je v úsudku, že se "druhý" objem počítá s r=0,2 cm. Ty 2 mm je tloušťka pláště. Musíš tedy "druhý" objem počítat s r=(6-0,2)=5,8 [cm].

Dál jsem zatím nezkoumal.

hodnocení

1x

No jistě že tam máte chybu...

U V2 nemůžete dosazovat r 0,2...

Zkuste r 5,8 (6,0-0,2)

A co potom vyjde?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]