Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Němčina kann

Od: dustycz* odpovědí: 3 změna:

Dborý den, potřebuji pomoct s jednou úlohou v Němčině. Mám odpovídat na otázky s pomocí kann a nevím si moc rady u infinitivu. Prosím teda o kontrolu jestli to mám dobře, děkuji.

Věty:

Kann Oli Fubbsball spielen? Nein, er kann nicht Fussball spielen.

Spielt Oli Klavier? Nein, Oli kann nicht Klavier spiele?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
Oli konnte Klavier nicht spielen.
luke237
Po precteni odpovedi od Ivzez koukam, ze jsem poslal odpoved v minulem case a pritom mam byt v pritomnem *zed* Spravne tak ma byt "Oli kann nicht Klavier spielen".

iz*
hodnocení

0x

Können (moci, umět) je způsobové sloveso. Ve větě se časuje způsobové sloveso (to je přísudkem) a významové sloveso ve tvaru infinitivu stojí na konci věty.

Toto platí pro všechna způsobová slovesa (dürfen, können, mögen, müssen, sollen a wollen). Stejně jako způsobová slovesa se časuje sloveso wissen.

Ja, Oli kann Klavier spielen...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]