Nejste přihlášen/a.
Ahoj, bydlím v Olomouci a právě jsem v 9. třídě, takže už se rozhoduji nad střední školou. Známky bych řekla, že mám celkem dobré, hlásím se na Slovanské gymnázium, ale protože berou jen 60 z 260, tak jsem si říkala, že by bylo lepší podat přihlášku i na druhou školu-jen pro jistotu. Jenže vůbec nevím na jakou. Nejvíc mi jdou jazyky, hlavně angličtina, ale i čeština a němčina a obecně hlavně ty humanitní obory. Na Hejčín moc nechci, protože ten je právě hodně zaměřený na matiku chemii a fyziku atd. Tak vůbec nevím, jakou druhou školu si zvolit. Přemýšlela jsem i nad střední zdravotnickou, ale spoustu lidí říká, že ta v Olomouci je spíš typu učiliště. A pak mi už snad zbývá jen obchodní akademie, kde jsou dva obory-obchodní akademie a ekonomické lyceum (mimochodem, který je lepší?), ale prý že z těchto oborů nebývá příliš uplatnění. Nechci dojíždět a tady v Olomouci už mě nenapadá žádná jiná škola. Nevíte o některé dobré? V budoucnu bych chtěla dělat žurnalistiku a nebo psychologii.
Předem díky.
Mandy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.