Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou školu doporučujete?

Od: mandy* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, bydlím v Olomouci a právě jsem v 9. třídě, takže už se rozhoduji nad střední školou. Známky bych řekla, že mám celkem dobré, hlásím se na Slovanské gymnázium, ale protože berou jen 60 z 260, tak jsem si říkala, že by bylo lepší podat přihlášku i na druhou školu-jen pro jistotu. Jenže vůbec nevím na jakou. Nejvíc mi jdou jazyky, hlavně angličtina, ale i čeština a němčina a obecně hlavně ty humanitní obory. Na Hejčín moc nechci, protože ten je právě hodně zaměřený na matiku chemii a fyziku atd. Tak vůbec nevím, jakou druhou školu si zvolit. Přemýšlela jsem i nad střední zdravotnickou, ale spoustu lidí říká, že ta v Olomouci je spíš typu učiliště. A pak mi už snad zbývá jen obchodní akademie, kde jsou dva obory-obchodní akademie a ekonomické lyceum (mimochodem, který je lepší?), ale prý že z těchto oborů nebývá příliš uplatnění. Nechci dojíždět a tady v Olomouci už mě nenapadá žádná jiná škola. Nevíte o některé dobré? V budoucnu bych chtěla dělat žurnalistiku a nebo psychologii.

Předem díky.

Mandy

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vy nemáte na škole tzv. výchovného poradce? Alespoň za mých mladých let se mu tak říkalo.

Ten by dokázal poradit nejlépe.

Obchodní akademii bych nevolil,uplatnění na trhu práce bude opravdu obtížné.

kami95
hodnocení

0x

Tak jazykovou..Jinak nevím co je to za blábol, že zdravka v Olomouci je spíš jak učňák..je to zdravka nejen střední, ale i vyšší odborná zároveň, takže by asi takovou nízkou úroveň neměli, když tam mají i vošku ne?

dobrman*
hodnocení

0x

taky mě napadla jazykovka, s tím by ses určitě neztratila, jazyky jsou v dnešní době potřeba už téměř všude

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]