Nejste přihlášen/a.
Byl odcizen obraz a stanoveny podezřelé osoby A, B, C. Vyšetřování zjistilo, že v době krádeže:
a)V místnosti nebyl C nebo není pravda, že tam byl alespoň jeden z dvojice A, C.
b)Jestliže není pravda, že tam byl A současně s B, pak tam nebyl ani C.
c)C tam byl právě tehdy, když tam nebyl žádný z dvojice A, B.
Lze jednoznačně určit pachatele?
Plyne z třetí podmínky, že pokud byl pouze jeden pachatel, byl to C?
Prosím, pomožte mi s postupem, nevím, jak si ty výroky a, b, c mám matematicky přelouskat...Díky.
Z výroku a jednoznačně plyne, že C v době krádeže v místnosti nebyl.
Na druhoy stranu žádný z výroků neuvádí do souvislosti pachatelství a pobyt v místnosti, takže je to celé nesmysl. A něříkejte mi, že pachatel musel v té místnosti být, To sice každý předpokládá, ale on ten pachatel mohl například vytáhnout obraz oknem s pomocí vhodné hole nebo pomodí telekineze;; já vím, že je to nějaká blbost, ale tu výpovědí a zjištění policie, z nichý jedině máme vycházet, nic takového hnevylučují. Měl by tam být ještě výrok d: pachatel byl v době krýdeře v místnosti.
doplněno 29.11.13 21:28:V době krádeže.
No a skutežně ty výroky vypovídají něco jen o tom, kdo byl či nebyl v místnosti, ale o pachatelství se v nich nemluví, a i když přijmeme zdánlivě samozřejmý výrok o tom, že pachatel v místnosti být musel, už vůbec to nic neříká o případném spolupachateli. Takže ne, pachatel(e) jednoznačně určit nejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.