Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prumer znamek vs přijetí na školu

Od: simie odpovědí: 5 změna:
Ahoj potřebuju poradit. Letos si dávám přihlášku na střední a nerozumím těm průměrům. Když na určitou školu berou s průměrem 1, 60 potřebuju tento prům v každém pololetí nebo ze všech tří pololetí dohromady? Díky moc mi tím pomůžete

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x

V podmínkách přijímacícho řízení musí být jasně stanoveno jaké vysvědčení se bere v úvahu. Ještě jendou si pořádně pročti podmínky.

majco
hodnocení

0x
vacsinou sa brava priemer z 8 a 9 rocnika ale na skolu ta musia zavolat ked nebudes mat dostatocny priemer tak budes robit prijimacie skusky.. Vzdy sa da nejako na skolu dostat..samozrejme je to problem ked mas priemer 4 a chces ist na skolu kde je priemer 2.
zvidavajanca*

Toto obecně není pravda - škola může mít kritérium, že průměr nemůže být horší než X. Ti, co mají horší, jsou automaticky nepřijati.

To, co uvádíte je, že žáci s průměrem do X budou přijati bez přijímacích zkoušek. Na to jsem u SŠ zatím nikdy nenarazila (u VŠ ano), ale zase nezkoumala jsem všechny školy.

Vše bude jasně napsané v podmínkách přijetí - pokud jim nerozumíte nebo je vám něco nejasné, odkažte na ně - poradíme.

doplněno 29.11.13 20:00:

Co je to běžná škola?

majco
tak ako som napisal pokial ziadaju priemer 1.6 a ty mas 4 je jasne ze ta nezoberu pokial mas priemer 2 tak ta daju na prijimaci pohovor ked mas 1.6 a mensi priemer tak ta beru bez prijimacok..kazda bezna stredna skola to tak ma pokial nejdes studovat astrofyziku a pod..

iz*
hodnocení

0x

Samozřejmě, že z každého pololetí zvlášť. Jak bys asi dávala dohromady průměry v případě, že se i jen částečně liší skladba předmětů?

Nejdůležitější ale bude průměr poslední - z 1. pololetí 9. ročníku.

Podmínky přijetí - kritéria najdeš na webu školy, kterou si vybereš. A doporučuji i návštěvu několika škol v rámci dnů otevřených dvěří, které již na některých školách začaly.

Při dni otevřených dveří se ty i rodiče seznámíte se školou, s vybavením učeben, s vyučujícími a někde i se žáky vyšších ročníků. Od žáků se pravděpodobně dozvíš to, co tě bude nejvíce zajímat.

Návštěvu školy je možné telefonicky či e-mailem (ale telefonát je podle mne lepší) vyjednat i na jiný termín.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]