Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Působení síly

Od: nitram* odpovědí: 7 změna:

prosím o radu. Na obrázku je nakreslený míč, který leží na podložce. Mám k němu dokreslit síly ,které na něj působí a doplnit text. Mám text doplněný správně?

Síly ůsobící na míč JSOU- nejsou v rovnováze, jejich výslednice je nulová, jejich působící účinky se RUŠí -neruší a míč zůstává v KLIDU- pohybu.

předpokládané správné odpovědi ze 2 možností jsem napsal velkým písmem.

Ještě si nejsem jistý jaké síly mám zakreslit. Jedna bude Gravitační Fg směrem dolů, ale jaká je ta další. děkuji všem za pomoc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nitram*
hodnocení

Ještě upřesňuji, že žádná další síla naobrázku není která by na míč působila/kop, hod../ je tam jen ležící míč v klidu. Díky

hodnocení

0x

Viz 3. Newtonův zákon

(Předpokládám _ ale to není podstatné, to jen aby bylo jasno _ že žádný obrázek jsi nepřiložil, jen jsi ho popsa)

nitram*
hodnocení

Jojo, vím, že jsem ho nepřiložil. bylo byto z učebnice komplikované. Jen jsem ho popsal. je to jednoduché, Míč napodložce.

hodnocení

0x

Směrem dolů působí síla gravitační. Opačným směrem působí síla podložky stejné velikosti. Vektorový (zde i číselný) součet bude tedy nulový, síly jsou v rovnováze..

k2

S gravitacni silou bych byl opatrny, radeji sila tihova.

nitram*
hodnocení

A prosím ta síla která působí opačně jak gravitační se značí jak? Fs? děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]