Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napsat vypravování

Od: klarinka* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

vůbec nevím, co napsat. Poradí mi někdo?

Máme napsat vypravování na A5, aby to končilo:" A už je zase pondělí."

Děkuji :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ahoj,

to není těžké, můžeš si vymyslet nějaký příběh, jak jsi byla o víkendu na nějakém výletě a nakonec napíšeš, že víkend uběhl jako voda a už je zase pondělí. :)

klarinka*
hodnocení

no něco takové mě taky napadlo, ale chtěla jsem něco originálního, protože tohle bude mít zřejmě celá třída

no, tak to pojmi třeba jako horor *nevi* začni tím, jak každé pondělí hned po půlnoci se měníš v lítou bestii, která na kousky rozcupuje každého, koho ve své blízkosti uvidí, přejdi k tomu, že to trvá celý den, ale pak jsi zase normální hezká milá holka, vyprávěj, jak jsi si v týdnu sbalila krásného kluka, přežila s ním úchvatný víkend a teď je neděle, ležíte spolu v jedné posteli, láskyplně se objímáte, pomalu se blíží půlnoc, minutová ručička na hodinách běží jak splašená... a už je zase pondělí... *sok*

nebo klasika sci-fi... časová smyčka... pondělí se ti opakuje pořád dokola, s drobnými obměnami... i to se dá zakončit větou "a už je zase pondělí".

hodnocení

0x

Vyprávění, to je ten úplně nejlehčí sloh.

Prostě si vzpomeneš na nějakou příhodu,případně si ji trochu přimyslíš a už píšeš. A že to bude mít celá třída? Určitě každý bude psát o něčem jiném.

- jak jsi byla na chatě u příbuzných, šli jste na houby a ty ses ztratila

- jak jste jeli na kolách na výlet, co jste tam viděli, co tě zaujalo. Trochu to třeba "obveselit" tím, jak jsi píchla kolo a s kamarády to spravovali

- klidně to vyprávění můžeš pojmout i jako sen. Zdálo se mi o tom a tom, a když to bylo nejlepší, zazvonil mi do toho budík. A UŽ JE ZASE PONDĚLÍ.

Námětů je prostě spousta. Podívej se na Grossmanna a Šimka. Ti dokázali napsat povídku úplně o všem. A my si pak jen utírali slzy od smíchu. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]